Okan Üniversitesi öğrencilere dünyanın kapısını açıyor
- Ayrıntılar
- Kategori: EĞİTİM Dosyası
- Çarşamba, 10 Temmuz 2013 09:46 tarihinde oluşturuldu
50 ülkeden 400 üniversiteyle işbirliği kuran Okan Üniversitesi öğrencilere dünyanın kapısını açıyor
15. yılında 15 bin öğrenciye ulaşmayı planlayan Okan Üniversitesi, İş Yaşamına En Yakın Üniversite vizyonuyla öğrencilerine iş dünyasının kapılarını okurken aralıyor. Sağlık alanında başladığı yatırımlarına Tıp ve Diş Hekimliği fakülteleriyle hız verdiklerini belirten Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Okan Üniversitesi’ni diğer yüksek öğrenim kurumlarından ayıran en önemli unsurun, öğrencilerine dünya standartlarında bir üniversite eğitimi sunarken onların sosyo-kültürel açıdan da en iyi şekilde gelişimini sağlaması olarak ifade ediyor.
Kısa sürede Türkiye’de önemli vakıf üniversitelerinden biri haline gelen Okan Üniversitesi’nin bugün geldiği noktayı anlatabilir misiniz?
“İş yaşamına en yakın üniversite” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Okan Üniversitesi, 1000’i aşkın firmayla yaptığı işbirlikleri ve uygulamalı eğitim programlarıyla en az iki yabancı dil bilen, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada iş bulabilen mezunlar yetiştiriyor. 1999’da kurulan ve 2003’te 85 öğrenciyle eğitim serüvenine başlayan üniversitemiz bu yıl 12 bin öğrenciye ulaştı. 15. kuruluş yıldönümümüzü kutlayacağımız önümüzdeki akademik yılda 15 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz, ikinci yabancı dil olarak Çince, Rusça ve Arapça dillerinden birini seçme imkanına sahipler. Böylece İngilizce’nin yanında küresel ölçekte hızla yükselen coğrafyaların dillerini öğrenerek çağdaşlarıyla kolayca rekabet edebiliyorlar. Sektörel işbirliklerimize her geçen gün yenilerini ekliyor ve sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik programlar açarak öğrencilerimize, daha mezun olmadan iş yaşamına katılma fırsatını sağlıyoruz. Mezunlarımızın çeşitli sektörlerde üst düzey yönetici konumuna kadar yükselmesinin gururunu yaşıyoruz.
ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARILARINI DESTEKLEYEN ÜNİVERSİTE
İş dünyasının da içinden gelen biri olarak sizin pencerenizden bakıldığında, adaylar neden Okan Üniversitesi’ni tercih etmeli?
Güçlü akademik kadromuz, şehir konforunu doğal güzelliklerle bir arada sunan modern kampüsümüz, fakültelere yürüme mesafesindeki yurtlarımız ve geniş bir yelpazedeki uluslararası eğitim işbirliklerimiz ile fark yaratıyoruz. Yüksek öğrenimde ilklerin öncüsü olan üniversitemiz, “Girişimcilik” ve “Kariyer ve Yaşam” derslerinin yanı sıra “Mezuniyete Hazırlık Programı” kapsamında yüzlerce şirketle gerçekleştirilen işbirlikleri ile öğrencilerimize kariyer öncesi iş yaşamını en iyi şekilde deneyimleme imkanı tanıyor. Okan Üniversitesi’ni diğer yüksek öğrenim kurumlarından ayıran en önemli unsur, öğrencilerine dünya standartlarında bir üniversite eğitimi sunarken onların sosyo-kültürel açıdan da en iyi şekilde gelişimini sağlamayı amaçlaması ve başarılarını desteklemesidir. Çünkü günümüzde parlak bir kariyer için mesleki bilgi birikimi tek başına yeterli değil. Aynı zamanda vizyon ve özgüven sahibi olmak da büyük önem taşıyor. Bu nedenle öğrencilerimize sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde kendilerini en iyi şekilde geliştirebilecekleri ortamlar sunuyoruz. Üniversitemizi tercih eden adaylar, İngilizce’nin yanında Çince, Rusça ve Arapça dillerinden birisini ikinci dil olarak öğrenme imkanına sahipler. Küresel ölçekte sektörlerin yoğun talepte bulunduğu mesleklere yönelik eğitim programları bulunan üniversitemiz, 6 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüsüyle verdiği üst düzey kalitedeki eğitim hizmetinin yanında Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak AR-GE faaliyetleriyle de öne çıkıyor.
Okan Üniversitesi, üniversite ve sanayi işbirliğine nasıl bakıyor? Bu kapsam yapılanları anlatabilir misiniz?
Sanayi işbirliğini çok önemsiyoruz. Türkiye’nin ilk sürücüsüz aracı OKANOM’un da aralarında bulunduğu AR-GE çalışmalarının yanı sıra yaptığımız işbirlikleri kapsamında ortak eğitim ve sertifika programları oluşturmak, ulusal ve uluslararası alanda bilimsel toplantılar düzenlemek gibi faaliyetler de bulunuyor.
Uluslararası çalışmalarınız ve işbirlikleriniz nasıl yürüyor? Okan Üniversitesi olarak uluslararası anlaşmalara nasıl bakıyorsunuz? Eğitimine Okan Üniversitesi’nde devam eden yabancı öğrencileriniz var mı?
Okan Üniversitesi öğrencileri, ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Güney Afrika, Kazakistan, Kanada ve İsviçre gibi ülkelerdeki saygın üniversitelerle gerçekleştirilen ikili değişim ve çift diploma anlaşmalarından yararlanarak yurtdışında eğitim görme imkanına sahipler. Uluslararası Öğrenci Değişim Ağı’na (ISEP) Türkiye’den ilk kez dahil olan üniversitemiz, 50’yi aşkın ülkedeki 400 üye üniversitede eğitim fırsatı sunuyor. Okan öğrencileri, üye üniversitelerden dilediğini seçerek bir dönem ya da bir yıl boyunca hiçbir ek eğitim ücreti ödemeden öğrenim görebiliyorlar. Üniversitemiz, Farabi ile yurtiçinde ve Erasmus programlarıyla yurtdışı eğitiminde farklı seçenekler sunuyor. Yabancı öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği Okan Üniversitesi’nde ABD, Rusya, Hollanda, Avusturya, Bulgaristan, Kosova, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Fas, Somali, Nijerya ve Kenya gibi ülkelerden öğrenciler de eğitim görüyor.
OKANOM SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ PROJESİ
Bir üniversitenin tercih edilebilirliğinde en önemli etmenlerden biri de yapılan bilimsel çalışmalar. Bu bağlamda öğretim üyelerinizin gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalardan da kısaca bahsedebilir misiniz?
Üniversitemizin Otomotiv Mühendisliği Bölümü, Türkiye’deki otomobil fabrikalarında çalışacak nitelikli elemanları sektöre kazandırıyor. Eğitim faaliyetleri dışında otomotiv sistemleri konusunda AR-GE yatırımları da yapıyoruz. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesindeki Ulaştırma Teknolojileri ve Akıllı Otomotiv Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezimizin (UTAS) geliştirdiği OKANOM Sürücüsüz Araç Projesi de üniversitenin bu alandaki başarısını ortaya koyuyor. Test sürüşleri başarıyla gerçekleştirilen OKANOM Projesi’nde, yol kenarındaki cisimleri algılayarak sürücüsüz seyredebilen araç, GPS sistemiyle uydudan gelen koordinatları algılayarak önceden belirlenen rotada ilerleyebiliyor. Geliştirdiğimiz projelerle ve yaptığımız bilimsel çalışmalarla ülkemizin adını dünyaya duyurmaya devam edeceğiz.
Okan Üniversitesi, öğrencilerinin istihdamlarını ve iş başarılarını destekleyen bir kurum. Peki, mezun olan öğrencilerinizin iş bulmaları için somut ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?
Kariyer Merkezimiz, öğrencilerimizin eğitimi esnasında bireysel kariyer planlamalarına yardımcı oluyor. Mezuniyet sonrası iş hayatına adım atmadan önce yol gösterici olarak öğrencilerimizi her konuda bilgilendiren Kariyer Merkezimiz, düzenlediği seminer ve kariyer günleri organizasyonlarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Merkezimizin yürüttüğü “Çalışan Öğrenci Projesi”ne katılan öğrenciler bir yandan eğitimlerine devam ederken, diğer yandan üniversite bünyesinde ya da yakın çevredeki firmalarda çalışma fırsatı buluyor. Merkezin özel projelerinden biri de “Mezun İzleme” programı. Mezun öğrencilerimizden oluşan veri tabanı sürekli güncelleniyor. Merkezimiz, medya organları ve CV portallarından belirlediği iş pozisyonlarını süratle mezunlara bildirilmekte ve istihdam sürecinde etkin rol oynamaktadır.
Öğrencilerinize sağladığınız burs ve barınma olanaklarından da bahsedebilir misiniz? Öğrencilere sunulan kampüs olanakları hakkında bilgi verebilir misiniz?
Öğrencilerimizin yaklaşık % 91’i farklı oranlarındaki burs imkanlarından faydalanıyor. Adaylar, LYS’deki başarı puanına göre %100, %50 ve %25’lik eğitim burslarından yararlanabiliyorlar. Aday öğrencilerimiz, ayrıca ilk üç tercihte Okan Üniversitesi’ne yer verdikleri takdirde, yüzde 25’lik tercih bursundan da faydalanma imkanına sahipler. Mütevelli Heyetimiz tarafından belirlenen oranlarda sporcu ve engelli bursları gibi farklı burs olanakları da yer alıyor.
Tuzla Kampüsümüzde içerisinde, en son teknolojik imkanlarla donatılmış, 1-2-4 kişilik odalarda barınma imkanı bulunan 2’si kız, 2’si erkek öğrenciler için olmak üzere 4 adet yurt binası ile yaklaşık 1000 öğrenciye hizmet vermekte. Yurt odalarının içerisinde banyo, buzdolabı, elbise dolapları, kablolu ve kablosuz internet alt yapısı, telefon, televizyon bağlantı olanakları bulunmakta. Bu imkanların yanısıra yurt içerisinde etüt odaları, çamaşırhane ve ütü odaları, 24 saat hizmet veren doktor, hemşire ve ambulans hizmetleri yer almakta. İstanbul’un 2’nci uluslararası havalimanı olan Sabiha Gökçen’e komşu olan ana kampüsümüzde, modern eğitim binaları, yurtlar, kafeteryalar, dükkanlar, sinema ve oyun odası gibi olanaklarıyla bir Yaşam Merkezi yer almakta. Ayrıca yarı-olimpik yüzme havuzu, kapalı basketbol sahası, jimnastik salonu, squash ve aerobik salonlarını içeren bir Spor Merkezi, açık basketbol, tenis ve futbol sahaları da mevcut. Üniversitenin ring servisleri, kampüsü, Kadıköy ve Taksim gibi iş merkezlerine bağlarken şehrin merkezi noktalarında da üniversitenin 3 kampüsü daha bulunmakta. Lisansüstü programları ise Mecidiyeköy ve Kadıköy Kampüslerinde yer alıyor.
OKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIKTA BÜYÜYOR
Okan Üniversitesi olarak, önümüzdeki akademik yıla dair planlarınız neler? Yeni fakülteler ya da bölümler açmayı düşünüyor musunuz?
Üniversitemiz, sağlık alanında verdiği kaliteli eğitimi farklı bir boyuta taşımaya hazırlanıyor. Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün ardından Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerimiz için 30 milyon dolarlık yatırımın yanı sıra hastane projesi de bulunuyor. 15. Yıl gururunu önümüzdeki akademik yılda 15 bin öğrencisiyle yaşamaya hazırlanıyoruz. Üniversitemiz, Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ndeki Beslenme ve Diyetetik ile Hemşirelik Yüksek Lisans Programlarının yanısıra Sağlık Yönetimi ile İstanbul’daki ilk ve tek Beslenme ve Diyetetik Doktora Programı’yla bilim insanlarının yetiştirilmesine katkı sağlıyor. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz bünyesinde açılan Pilotaj Bölümü’ne ise Ek Yerleştirme Dönemi’nde öğrenci almaya hazırlanıyoruz. 2013-2014 Akademik Yılı’nda açılacak olan bölüm ve programlarımız: Eğitim Fakültesi’nde; Okul Öncesi Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda; Pilotaj (Ek Yerleştirme), Meslek Yüksekokulu’nda; Acil Durum ve Afet Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği (Uzaktan Eğitim), Makine, Mimari Restorasyon, Mobil Teknolojileri, Moda Tasarımı, Yerel Yönetimler ( Uzaktan Eğitim), Çağrı Merkezi Hizmetleri (Uzaktan Eğitim). Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda; Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Diyaliz, Elektronörofizyoloji, İlk ve Acil Yardım, Odyometri, Pataloji Laboratuvar Teknikleri, Perfüzyon Teknikleri, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Yaşlı Bakım Hizmetleri.
OKAN ÜNİVERSİTESİ 6 FAKÜLTEDE EĞİTİM VERİYOR
Eğitim Fakültesi: İngilizce Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Okul Öncesi Öğretmenliği.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi: (Fen-Edebiyatı): Arapça, Çince, İngilizce ve Rusça Mütercim Tercümanlık Bölümleri, Psikoloji, Sosyoloji.
Güzel Sanatlar Fakültesi: Endüstri Ürünleri Tasarımı, Görsel Sanatlar (Özel Y.), İç Mimarlık (Özel Y.), Moda Tasarımı, Sanat ve Tasarım Yönetimi, Sinema-Televizyon.
Hukuk Fakültesi: Hukuk.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: Bankacılık ve Finans (İngilizce), İşletme, İşletme (İngilizce), Sağlık Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler (İngilizce), Uluslararası Lojistik, Uluslararası Lojistik (İngilizce), Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret (İngilizce).
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi: Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce), Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği (İngilizce), Enerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce), Geomatik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği (İngilizce), İnşaat Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği (İngilizce), Makine Mühendisliği (İngilizce), Mekatronik Mühendisliği (İngilizce), Mimarlık, Mimarlık (İngilizce), Otomotiv Mühendisliği (İngilizce).
Enstitüler: Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü.
Yüksekokullar: Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu.
Meslek Yüksekokulları: Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu.
En başta yeniliklere açık, sadece öğrencilerinin değil kendi gelişimlerine de önem veren akademisyenlerle çalışmayı tercih ediyoruz. Akademisyenlerimizin kendi alanlarında yetkin olmasına, ulusal ve uluslararası yayınlarının bulunmasına önem veriyoruz. Bizim için en önemli özelliklerden birisi de akademisyenlerimizin dünyadaki bilimsel ve akademik gelişmeleri yakından takip ederek bunu hızlı ve doğru bir şekilde kendi çalışmalarında da uygulayabilmeleridir.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Oyuncakların Eğitsel Değeri: Oyun ve Öğrenme Arasındaki Bağlantı
-
Ana kucağından Anaokuluna
-
Dilek Yetkin Akademi’nin mottosu hem geleneksel hem modern eğitim
-
AÇEV’den İLK İŞ BABALIK kampanyası
-
21. Yüzyılın İhtiyacı: Maker Çocuklar
-
MEB’de okullaşma rekoru okul öncesinde
-
Okul öncesi okullaşmada yüzde 300 artış oldu
-
Bin anaokulunda satranç eğitimi verilecek
-
Okul öncesine gidemeyen çocuklara yaz okulu