Final Okulları’ndan hem Türk hem Amerikan diploması
- Ayrıntılar
- Kategori: EĞİTİM Dosyası
- Cuma, 11 Nisan 2014 08:34 tarihinde oluşturuldu
“Hem Yaşam Hem Sınav Başarısı” hedefiyle 2006 yılında eğitim öğretime başlayan Final Okulları, ilkokul 1. sınıftan başlamak üzere Türk eğitim sistemiyle birlikte Amerikan eğitim sistemi de uygulamaya başladı.
“Hem Yaşam Hem Sınav Başarısı” hedefiyle 2006 yılında eğitim öğretime başlayan Final Okulları, genç bir okul olmasına rağmen Final markasının 34 yıllık deneyimi ile kısa sürede büyük başarılar elde etti. Geçen yıl LYS’de Türkiye 1.liği elde eden okul aynı zamanda ülke genelinde sanat ve spor alanında sayısız derece elde etti. Eğitim danışmanlığını Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun yaptığı Final Okulları, son olarak hayata geçirdiği FİASS (Final International American School System) ile de büyük fark yarattı.
2013-2014 eğitim öğretim yılında Final Okulları’nın çoğu şubesinde ilkokul 1. sınıftan başlamak üzere Türk eğitim sistemiyle birlikte Amerikan eğitim sistemi de uygulanmaya başladı. Bu sistemde Amerikan okullarından mezun, birçok alanda sertifikalı, ileri düzeyde öğretmenlik tecrübesi olan Amerikalı öğretmenler, Final Okulları öğrencilerine dil eğitiminin yanı sıra branş derslerinde bilimsel eğitim de veriyor. Bu sayede 1. sınıfa başlayan öğrenciler bu programı düzenli olarak takip etmeleri halinde en az ilkokul 2. sınıfı tamamladıklarında ileri düzeyde İngilizce konuşabilecek seviyeye gelecekler, liseyi bitirdiklerinde hem Final Okulları’nın diplomasını hem de tüm dünyada geçerliliği olan Amerikan diplomasını alacaklar. Dolayısıyla Amerika ve Avrupa’daki üniversitelere direkt ya da kolay kayıt imkanı kazanacaklar. Bu sistem, öğrencilere Amerikan eğitim akreditasyonuna sahip bir okulda okuma fırsatını sunmasının yanında, öğrenciler hem bilimsel hem de sosyal alanda kendilerini daha da geliştirecek, bir veya daha fazla dönem Amerika, Fransa, Çin, Güney Kore vb. ülkelerde fiyat farkı olmaksızın eğitime devam edebilme imkânı kazanacak, Türkiye’deki veya dünyadaki üniversitelerin hazırlık sınıflarını kolayca geçebilme imkânı bulacak, TOEFL sınavlarında başarılı olabilecek, Amerika, Fransa, Güney Kore, Çin, Brezilya, Romanya vb. ülkelerde yapılacak olan proje ve spor müsabakalarına, yaz ve kış kamplarına katılabilecek.
Yabancı dil eğitimine büyük önem veren okul, öğrencilerine İngiltere’de eğitim olanağı da sunuyor. Yaz okuluna katılan öğrenciler, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla yurt dışında eğlenceli zaman geçirirken bir taraftan da gittiği okulda dil eğitimi alıyor, farklı kültürleri tanıma fırsatı buluyor.
ÖĞRENEN OKUL
Peter Senge’nin Öğrenen Organizasyonlar adı altında önerdiği sistemi uygulayan Final Okulları, müfredat programını, “Öğrenmek”, “Düşünmek” ve “Gelişmek” kavramlarına göre oluşturuyor. Bilgiler öğrencilere, bilgilerin keşfedilme süreciyle birlikte veriliyor. Öğrencinin düşünmeyi, keşfetmeyi, karşılaştırmayı, karar vermeyi bu şekilde öğrenmesi, sorun çözerken yaşamı, kendini ve ilişkilerini geliştirmesi sağlanıyor. Tüm bunlar, öğrenci, öğretmen, yönetici ve veliler tarafından kurulan “Öğrenen Organizasyon Takımları” ile hayata geçiriliyor ve herkes birlikte öğreniyor.
Okulda, öğrencilerin ilgi alanlarına uygun ya da onlara yeni ilgi alanları yaratacak çok sayıda kulüp çalışması yapılıyor. Alanında uzman öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen derslerde öğrencilerin ders dışında kalan vakitlerini doğru değerlendirmesi, sanatla, edebiyatla, bilimle ilgilenmesi ve yeteneklerinin farkına varması amaçlanıyor. Okul yönetimi tarafından öğrencilerin taleplerine ve ilgi alanlarına göre oluşturulan kulüp derslerinin sayısında sınır yok. Gerçekleşmesi için öğrencilerin “istemesinin” yeterli olduğu bu çalışmalar bilgisayar ve web tasarımı, yüzme, Englısh For Fun, fen ve teknoloji, basketbol, voleybol, futbol, fotoğrafçılık, halk oyunları, modern dans, piyano, bağlama, gitar, keman, ritim, karikatür ve çizgi roman, moda tasarım, satranç, münazara, tiyatro, resim, seramik, kitap okuma ve bilimsel proje gibi daha pek çok alanda yapılıyor.
SINAVLARA VE HAYATA HAZIRLIKTA FİNAL AYRICALIĞI
Sınav hazırlığında öğretmenleriyle hafta sonu ek çalışmalar yapan öğrenciler, hem okul derslerine destek alıyor hem de uygulanan tüm sınavlara en iyi şekilde hazırlanıyor. Rehber öğretmenler tarafından öğrencilere “sınav sistemi”, “verimli ders çalışma”, “sınav kaygısı”, “başarıda aile içi iletişimin etkisi” konularında yıl boyu eğitimler veriliyor.
Bunun dışında, okul idaresi, talep eden lise öğrencilerine yaz aylarında, belirlenen dönemlerde çeşitli iş kollarında staj imkânı sağlıyor. Böylelikle öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlanıyor, hayatla lise yıllarında tanışmaları hedefleniyor.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Oyuncakların Eğitsel Değeri: Oyun ve Öğrenme Arasındaki Bağlantı
-
Ana kucağından Anaokuluna
-
Dilek Yetkin Akademi’nin mottosu hem geleneksel hem modern eğitim
-
AÇEV’den İLK İŞ BABALIK kampanyası
-
21. Yüzyılın İhtiyacı: Maker Çocuklar
-
MEB’de okullaşma rekoru okul öncesinde
-
Okul öncesi okullaşmada yüzde 300 artış oldu
-
Bin anaokulunda satranç eğitimi verilecek
-
Okul öncesine gidemeyen çocuklara yaz okulu