banner

Final'den LYS’de 3 Türkiye birinciliği, TEOG’da 68 öğrenciden tam puan başarısı




Final Dershaneleri, 3 Türkiye birincisi çıkararak 2014 LYS’ye damga vurdu.

Final Dershaneleri, 3 Türkiye birincisi çıkararak 2014 LYS’ye damga vurdu. TEOG’da ise iki Final’li öğrencinin 700 tam puan aldığını söyleyen Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, başarıya ulaşmak adına yaptıkları çalışmaları şöyle açıklıyor: “Final Dershaneleri’nde çok sık test ve deneme sınavı uygulanıyor. Türkiye derecesi yapabilmek ise daha zorlu ve titiz bir çalışma gerektiriyor. Başarılı öğrencilerimiz için ayrıca belirli dönemlerde yürüttüğümüz kamp çalışmaları da var.”

Final Eğitim Kurumları her sene LYS’de büyük başarı yakalıyor. Bu sene de bu gelenek bozulmadı ve Final Dershaneleri 3 Türkiye Birincisi çıkardı. Final’in bu başarısının sırrı nedir? Öğrencilerinizi LYS’ye nasıl hazırlıyorsunuz?

Türkiye’nin dört bir yanında 34 yıldan beri her yıl iki yüz bin civarında öğrenciye hizmet veriyoruz. Final Eğitim Kurumları’na bağlı dershane ve okullar başarıya odaklanmış bir kadro ile yönetiliyor. Her yıl hem YGS’de hem de LYS’de Türkiye’nin ilk 1000 öğrencisinin en az yüzde 30’u sınava final’le hazırlanıyor.

Başarının ilk şartı kendini başarıya odaklamış hatta adamış bir kadrodur. Biz final yöneticileri olarak kaydolan her öğrenciyi bize verilmiş en kıymetli emanet olarak kabul ediyoruz. Tabii ki her öğrenci aynı başarı düzeyinde gelmiyor. Bizim amacımız öğrenciyi bize emanet edildiği andaki düzeyinden birkaç basamak yukarıya çıkarabilmektir. Şüphesiz herkesin çıkabileceği düzey aynı değildir. Önemli olan adayın kapasitesini tam anlamıyla kullanması ve çıkabileceği zirvenin en yükseğine tırmanabilmesidir. Bu biri için Uludağ’ın zirvesi olur, diğeri için Erciyes’in. Belli sayıdaki öğrenci de Himalayalar’ın zirvesine çıkabilir. Önemli olan öğrencinin yarı yolda kalmaması, kapasitesini hakkıyla kullanabilmesidir. Bu konuda eksiksiz çalışan bir kadromuz var.

YGS-LYS hazırlığı bizde çoğu zaman iki yıla yayılıyor. Ancak düzenli çalışan öğrenciler için bir yıl da yetebiliyor. Dershanemiz ağustosta başlıyor. Okul açılıncaya kadar her gün, okul açıldıktan sonra da cumartesi-pazar günleri öğretim veriyoruz. Ayrıca hafta içi etütler, ek dersler, soru çözüm günleri var. Öğrencilerimize gerektiğinde bire bir destek de veriyoruz. Düzenli rehberlik hizmetimiz var. Rehberlerimiz öğrencilere ödevler veriyor, ödev kontrolleri yapıyor. Eksik gördükleri bölümler için “randevulu ders sistemi” ile eksiklikler gideriliyor.

Final Dershaneleri’nde çok sık test ve deneme sınavı uygulanıyor. Görülen konuları kapsayan “Final’e Doğru” sınavları ve ayda bir yapılan Genel Deneme Sınavları var. Yıl içinde üçü TÖDER olmak üzere beş Türkiye Geneli Sınavı yapıyoruz. Final’e gelen öğrenci yıl içinde 400.000’e yakın soruyla karşılaşıyor. Zorlu ama sonu başarıyla biten bir süreç yürütüyoruz. Velilerimizin ve öğrencilerimizin “Dershanem üzerine düşeni yaptı.” diyebileceği bir ortam var kurumlarımızda.

Türkiye derecesi yapabilmek ise daha zorlu ve titiz bir çalışma gerektiriyor. Başarılı öğrencilerimiz için ayrıca belirli dönemlerde yürüttüğümüz kamp çalışmaları da var. Bu yıl LYS’de 18 puan türündeki Türkiye birinciliklerinin 10’unu Final öğrencileri aldı.

TEOG’DA 68 ÖĞRENCİMİZ TAM PUAN ALDI

Final Eğitim Kurumları’nın TEOG başarısı ile ilgili neler söyleyebilirsiniz? Öğrencilerinizi TEOG’a nasıl hazırlıyorsunuz?

TEOG kapsamında yapılan Merkezi Ortak Sınavlar için de benzeri bir çalışma yapıyoruz. 6. sınıftan itibaren hem okul başarısını artırmaya hem de test tabanlı sınavlara hazırlamaya odaklanıyoruz. Bu yıl her iki sınavda 68 öğrencimiz 700 tam puan aldı. 2 öğrencimiz de her iki sınavda 700 tam puan aldılar. TEOG hazırlığında asıl amaç çocuklarımızı gönlündeki liseye gönderebilmek. Bunun için de öğrenciye istediği okula göre özel çalışma temposu oluşturuyoruz.

Sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilerinizin moral seviyelerini yüksek tutmak ve motivasyonlarını sağlamak için yaptığınız çalışmalar nelerdir? Rehberlik servisiniz bu süreçte öğrencilerinize ne gibi desteklerde bulunuyor? Bahsedebilir misiniz?

Sınav hazırlığında moral, motivasyon ve takip çok önemli. Biz Final olarak zorunluluk olmasa da yeterli sayıda rehber öğretmen çalıştırıyoruz. Rehber ve danışmanlarımız kendi içlerinde koordineli çalışıyor. Ülke genelinde kendilerine ait iletişim ağları da var.

Sınav hazırlığı uzun bir maraton. İşler her zaman aynı tempoda gitmiyor. Örneğin öğrenci girdiği bir sınavda beklemediği bir sonuç aldığında çalışmaktan soğuyabiliyor. İşte rehberin burada devreye girip motivasyonu yenilemesi gerekir. Ayrıca bizim insanımızın önemli bir bölümü takip edilmediği dönemlerde çalışmayı bırakabiliyor.

Özetle bir eğitim kurumunda rehberlik hizmetleri de en az ders aktarımı kadar önemli. Biz Final olarak bu gerçeğin farkındayız.

Final Eğitim Kurumları açısından 2013-2014 eğitim-öğretim yılı nasıl geçti?

Final Eğitim Kurumları olarak 2013-2014 öğretim yılında başarılı bir sezon geçirdik. Dershanelerle ilgili tartışmaların, ekibimizdeki motivasyonu bozmasına izin vermedik. Bu yıl için de kayıtlarımız geçen yılın önünde gidiyor.

FİNAL’Lİ ŞAMPİYONLAR BAŞARIYA NASIL ULAŞTI?

Final Dershanesi öğrencileri, LYS’de 3 Türkiye birinciliği elde etti. MF – 1 / MF – 2 / MF – 3 / MF – 4 puan türlerinde Safa Can Medin, DİL 1 / 2 / 3 puan türlerinde Mustafa Doğa Doğan ve yine DİL 1 /  2 / 3 puan türlerinde Özgür Can Eren Türkiye birincisi oldu. Özgür Can aynı zamanda MF – 1 Türkiye 2.si, MF – 4 Türkiye 3.sü oldu. Böylece Final’li öğrenciler farklı puanlarda 10 Türkiye birinciliği, LYS ilk 10’da da 20 derece elde ettiler.

TEOG’da ise Begüm Yalçın ve Kerem Elmas isimli iki Final’li öğrenci 1. Dönem ve 2. Dönem Merkezi Sistem Sınavları’ndan 700 tam puan aldılar.

Safa Can Medin

Lise boyunca Final Dergisi Dershanesi’ne devam ettim. Liseyi birincilikle bitirdim. Lise hayatımda özellikle ilk üç sene sosyal hayatıma çok önem verdim. Arkadaşlarımla fazlaca vakit geçirdim. Sinemaya, tiyatroya giderek sosyal aktivitelere vakit ayırmaya çalıştım, yalnızca son senemde biraz fedakarlıkta bulunmam gerekti. Derslerime fazlaca zaman ayırdım. Düzenli çalışmaya özen gösterdim. Çocukluğumdan beri sorumluluk duygum fazla. Bu nedenle disiplinli bir şekilde az ve öz çalıştım. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği’ni tercih edeceğim.

Özgür Can Eren

Sınava çok düzenli çalıştım. Öyle sabahtan akşama kadar abartılı bir çalışma yerine özellikle konu eksiklerime odaklı çalışma yaptım. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okumak istiyorum.

Mustafa Doğa Doğan

10. sınıfta başladım dershaneye gitmeye, fakat 11 ve 12. sınıfta yoğun çalıştım. Önceliğim derslerim oldu, planlı ve düzenli bir çalışmayla bu başarıyı elde ettim. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’ni istiyorum.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.