banner

Turkcell geleceği üniversitelerde yazıyor




Turkcell'in "Mobil Uygulama Geliştirme" alanında eğitimlerin verildiği "Geleceği Yazanlar Üniversite Eğitimleri" organizasyonu, yıl sonuna kadar toplam 81 ilde 101 üniversitede gerçekleştirilecek.

turkcell logoTurkcell'den yapılan açıklamaya göre, Turkcell'in "Geleceği Yazanlar" ekibinin mobil uygulama ve geliştirme alanındaki bilgi birikimi ve deneyimlerini üniversite öğrencileriyle paylaşmak üzere şimdiye kadar 81 üniversitede hayata geçirdiği "Geleceği Yazanlar Üniversite Eğitimleri" devam ediyor.

Bugüne kadar 61 ilde 81 üniversitede 5 bin öğrenciye eğitim veren ekip, yıl sonuna kadar toplam 81 ilde 101 üniversitede eğitimlerini gerçekleştirecek. Türkiye’yi yazılım geliştirme alanında daha iyi bir konuma getirmek amacıyla düzenlenen eğitimlerde, mobil uygulama-geliştirmeye odaklanılacak.

Mobil platformların tanıtıldığı ve genel bilgilerin verildiği eğitimlerde, öğrencilere Android platformunda bir mobil uygulamanın nasıl geliştirileceği ve geliştirilen bu uygulamanın mobil pazarlarda nasıl yayınlanacağı öğretiliyor. Aktarılan eğitimin verimliliğini ölçmek adına Geleceği Yazanlar portalında yer alan Android 101 sınavı yapılıyor ve öğrenciler bu sınavla Geleceği Yazanlar portalıyla tanışarak "Geleceği Yazanlar" projesinin bir üyesi olabiliyor.

Geleceği Yazanlar yazılım okuluna dönüştü

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Terminal ve Mobilite Direktörü Anıl Gül, gençlerin girişimcilik, yazılım geliştirme alanındaki yenilikçi fikirlerinin tüm Türkiye için bir kazanıma dönüşmesi amacıyla hayata geçirdikleri "Geleceği Yazanlar" projesinin kısa sürede bir yazılım okuluna dönüştüğünü aktardı.

Bu okuldan daha çok kişinin fayda sağlaması düşüncesiyle Geleceği Yazanlar ekibinin "Geleceği Yazanlar Üniversite Eğitimleri"ni hayata geçirdiğini belirten Gül, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin dört bir tarafında toplam 81 üniversitede binlerce gencimizle bu eğitim vesilesiyle bir araya geldik. Tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa kadar birçok alanda toplumsal ve sektörel fayda sağlayacak mobil yazılım oluşturabilme potansiyeline sahip öğrencilerimizle tanıştık. Var olan bu potansiyeli keşfetmenin, desteklemenin ve beslemenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin teknoloji ile sosyal dönüşümüne katkı sunabilecek farklı projeler üretmeye devam edeceğiz."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.