banner

Öğrenci yurtları yetersiz




Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Atatürk Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenine katıldı. Türkiye'deki yurtların doluluk oranlarının yüzde yüz olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "En büyük yurt ihtiyacının olduğu yer İstanbul" dedi.

suat kılıç

İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından İstanbul'un sismik riskin azaltılması ve acil durum hazırlık projesi kapsamında yıkılıp yeniden yapılması planlanan Atatürk Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan Bakan Kılıç, 3 bin 500 öğrenciyi bir otel konforunda yeni yurt odalarına kavuşturacaklarına dikkat çekerek, "Bugün gerçekten İstanbul'da bir gurur anına tanıklık ediyoruz. Zira bir butona basacağız ve inşallah 3 bin 500 gencimiz bir otel konforunda yeni yurt odalarına kavuşuyor olacaklar. Bugüne kadar üniversite gençliğinin yurt ihtiyacının çok büyük ölçüde Kredili Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü olarak biz üstleniyoruz. Özel yurtlar belli bir ölçüde bu yüke ortak olmaya çalıştılar. Ama pek çok zaman aileler evlatlarını devletin yurtlarına, devletin disiplinine emanet etmeyi tercih ettiler. Bildiğiniz gibi hükümetlerimiz döneminde yurtlarda barınan üniversite öğrencilerimize aynı zamanda yemek yardımına da başladık. 1 Ocak 2012 tarihinden bu yana yurtlarda kalan 270 bin gencimizin her birine aylık düzenli olarak yapmış olduğumuz yemek katkısının miktarı 180 lira. Gerek güvenlik, gerek temizlik, gerek disiplin ve intizam, gerek yönetim anlayışı, gerekse yemek yardımı başta olmak üzere öğrenci ekonomisine yönelik hükümet katkısından dolayı yurtlarımıza yönelik öğrenci talebi oldukça yüksek. 2003 yılının başından itibaren 188 bin yatak kapasitesi devir aldığımız yurtlar bugün itibariyle 270 bin yatak kapasitesinin üzerine çıkmış bulunmaktadır" dedi.

Türkiye geneline bakıldığında yurtlardaki doluluk oranının yüzde yüz olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "En büyük yurt ihtiyacının olduğu yer İstanbul. Atatürk Öğrenci Yurdu'nun yenilenmesi deprem yönetmeliklerine uygun, standartlara uygun şekilde yapılması tarihi bir adımdır. Aynı zamanda bu adım il valiliği tarafından Türkiye üniversitesi öğrenci yurtları profiline yapılan en büyük katılım ve katkıdır. Temelini atacağımız yurdun yatak kapasitesi 3 bin 500 kişi. İstanbul'da inşaat ihale proje ve proje adaptasyon çalışmaları bakanlığımız tarafından devam etmekte olup, yeni yurt yatak kapasitesi ise 2 bin 800. İstanbul Valiliği'nin bu adımı üzerine ilave edildiğinde İstanbul'da yapımına devam edilen yurt yatak kapasitesi 6 bin 300'e ulaşmıştır. Yapım süresi 600 gün olduğunu gördüm, eğer ki bu işi bitirme süresi 600 günden 450 güne indirilecek olursa bu yurtların 3 bin 500 gencimize 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yetişmesi mümkün olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet, butona basarak yurdun ilk temelini attı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.