banner

Bakan gençleri 'Fetih1453' filmine götürdü




Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilerle bir alışveriş merkezindeki sinemada ‘Fetih 1453' filmini izledi.

fetih 1453Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Gençleri, her ne olursa olsun okumaya, her ne olursa olsun hayatı paylaşmaya, her ne olursa olsun sosyal sorumluluk projelerinde görev ve yetki almaya davet ediyoruz'' dedi.

Gösterim öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, verdiği söz kapsamında gençlerle film izleyeceğini söyledi. Fetih 1453'ü ilk defa seyredeceğini belirten Kılıç, ''İzleyeceğimiz filmi doğal yöntemlerle belirledik. Türkiye'de 7 milyon izleyici sınırına ulaşan ilk film'' dedi. Kılıç, Bakanlık olarak tarih konusunda gençlerde farkındalık oluşturmaya yönelik arzularının olduğunu dile getirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Gençleri, her ne olursa olsun okumaya, her ne olursa olsun hayatı paylaşmaya, her ne olursa olsun sosyal sorumluluk projelerinde görev ve yetki almaya davet ediyoruz'' dedi.

Gençlerin tarih kitapları okuması için de çaba harcadıklarına dikkati çeken Kılıç, Fetih 1453'ten sonra tarih kitaplarının satışında artış olduğuna yönelik bilgilerin olduğunu anımsattı. Bakan Kılıç, filmin gençlerin tarih konusundaki duyarlılığının artırılması, tarih ve aksiyon unsurlarını barındıran filmlerin yapımı konusunda da önemli olduğunu belirtti.

Bir gazetecinin öğrencilere film izlemeye yönelik sözü nasıl verdiğini sorması üzerine Kılıç, teklifin aslında gençlerden geldiğini bildirdi. Bir yurda yaptığı ziyarette gençlerin, kendisine film izleme teklifinde bulunduklarına değinen Kılıç, bugün de Fetih 1453'ü izlemek için gençlerle buluştuğunu ifade etti.

Yeni bir Bakanlık oldukları için kurumsallaşma konusunda yoğun mesai harcadıklarını bildiren Kılıç, ''Bundan sonra gençlerle daha fazla birlikte olmaya gayret edeceğiz'' diye konuştu. Bakan Kılıç, bu kapsamda sinema günleri de düzenleyeceklerini söyledi.

Gençlerin tarih konusunda bilinçlenmelerine katkı sağlamak istediklerini vurgulayan Kılıç, matematik, İngilizce, felsefe ve hukuk konularında da gençlerin bilinçlenmesini istediklerini ifade etti. Devletin, gençlerin bilimsel bilgiye ulaşmasında katkı sağlaması gerektiğini dile getiren Kılıç, ''Gençleri, her ne olursa olsun okumaya, her ne olursa olsun hayatı paylaşmaya, her ne olursa olsun sosyal sorumluluk projelerinde görev ve yetki almaya davet ediyoruz'' ifadesini kullandı.

Salona girerken mısır ikram edilen Bakan Kılıç, gençlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak ile bazı gençlik dernekleri üyeleri de filmi izledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.