banner

Kandilli Koleji öğrencileri Meslek ve Kariyer Haftası’nda ünlü isimlerle buluştu




Eğitim dönemi boyunca akademisyenler, doktorlar, bürokratlar hukukçular, mimarlar, mühendisler, ressamlar, moda tasarımcıları, yazarlar, tiyatrocular, müzisyenler sanatçılar ve daha bir çok uzmanlık alanında değer üreten isimleri ağırlayan Kandilli Koleji öğrencileri, Meslek ve Kariyer Haftası Etkinliği düzenledi.

kandilli_koleji_nisan_2022Kandilli Koleji’nde öğrenci çalışmaları kapsamında bu tür etkinliklere ağırlıklı olarak yer verilmesindeki temel amacın öğrencilere bilimin, sanatın, teknolojinin ve ticaretin insan hayatındaki yerini, önemini, katkılarını anlatmakla kalmayıpyaşayan örneklerle göstermek olduğunu belirten Kandilli Koleji Kurucusu İsmail Şilan, bu yolla toplumdaki rol modellerin güçlü etkisini yaşatma felsefesini öğrencilerle buluşturduklarını söyledi. Meslek ve Kariyer Haftası Etkinliği’ni de bu bakış açısıyla düzenlediklerini ifade eden Şilan, etkinlik boyunca gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Derslerimizde eserlerini, okuttuğumuz yazarlar, bilimsel çalışmalarıyla yaşadığı çağa yön veren bilim insanları, uluslararası yatırımlarıyla öne çıkan iş insanları, sergilerimizde tablolarına yer verdiğimiz ressam ve seramik sanatçıları ile tiyatrolarını ve filmlerini takip ettiğimiz ünlü oyuncular, yansıttıkları çeşitlilikle insanoğlunun aslında birbirine ne denli ihtiyacı olduğunu değişik bakış açılarıyla dile getiriyor.

UTKU BENGİSU İŞ DÜNYASINDA KARİYERİ ANLATTI
Bu fikirden yola çıkarak öğrencilerimizin geleceklerini planlarken sahip oldukları nitelik ve becerilerine uygun meslek seçebilmelerine katkı sağlamak amacıyla her yıl şubat ayında Meslek ve Kariyer Haftası Etkinliği düzenliyoruz. Geleneksel hale gelen etkinliğimizin bu yılki ilk konuğu, Endüstri Mühendisi ve Dış Ticaret Uzmanı Utku Bengisu oldu. Uluslararası ticaret ile Türkiye'nin dış ticarette daha etkin ve lider bir konumda yer alması adına çeşitli çalışmalar yapan Utku Bey, bizlere mezun olunan bölüm ile icra edilen iş arasındaki bağlantıyı ve öğrencilerin hangi alanlarda daha donanımlı olmaları gerektiğinden bahsetti.

MİMARLIK VE ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ
Programımızın ikinci konuğu; Sabah Gazetesi, Vodafone ve Fox TV gibi çeşitli kuruluşlarda üretim ve stratejik planlama alanında uzman yönetici konumunda bulunan Ebru Çöğür oldu. Öğrencilerimizle bir araya gelen Çöğür, mimarlık ve endüstri mühendisliği bölümleri hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi.

NASIL HAKİM OLUNUR?
Programımızın bir başka konuğu, uzman hukukçu Ali Aslan oldu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı
olan Aslan, öğrencilerimize bu bölümü nasıl seçtiğini, kariyer basamakların
ı nasıl tırmandığını, mesleğini icra ederken neler yaşadığını dile getirdi. Hakimlik mesleğiyle ilgili yeni bilgiler aktarırken kendi yaşamından örnekler de vererek içten bir söyleşi gerçekleştirdi.
Söyleşimizin diğer konuğu da Doç. Dr. Kutup Ata Tuncer oldu. Tuncer bey öğrencilerimize müzik, müzisyenlik ve müzik bölümü hakkında detaylı bilgi verdi ve müzik alanındaki çalışmalarını paylaştı.

GELECEĞİN MESLEĞİ YAZILIM
Konuklarımızdan Yazılım Mühendisi Emre Akyürek, öğrencilerimize yazılım mühendisliğinin kimlere uygun olduğu, çalışma alanlarının neler olduğu ve bu mesleğin gelecekteki avantajları gibi konularına değinerek bilgisayar mühendisliğinin hem günümüzün hem geleceğin mesleği olduğundan bahsetti.

HİLMİ DEVELİ İLE SİYASET
Siyasetçi, bürokrat, mühendis ve yazar Hilmi Develi de konuğumuzdu.
Develi, İDO Genel Müdürlüğünden milletvekilliği görevine kadar birçok alanda sürdürdüğü kariyerini ve değerli tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı.

DOKTORLUK ÖZVERİ GEREKTİRİYOR
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sait Terzi de programımıza katılan konuklarımız arasındaydı. Kardiyoloji bölümünden bahseden Terzi, tıp seçmek isteyen öğrencilerimizi bilgilendirdi. Doktorluk mesleğinde ne kadar özverili olunması gerektiğini anlatarak öğrencilerimize tecrübelerini aktardı.
Uzm. Dr. Tuğba Didem Kuşçu da mesleği ile ilgili bilgiler verdi. Psikiyatri uzmanlığından, mesleğin zorlu ve güzel yanlarından bahsetti ve bu mesleği seçmek isteyen öğrencilerimize bazı tavsiyelerde bulundu.

MİLLİ SAVUNMA
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (ATASAREN), Strateji ve Güvenlik Araştırmaları Ana Bilim Dalı Başkanı Doçent Albay Güngör Şahin’de konuk ettiğimiz akademisyenler arasındaydı. Askeri bir okulda görevli olmaktan Afrika’daki çalışma hayatına kadar olan tecrübelerini aktaran Güngör Bey, Milli Savunma Sınavı’na hazırlanan öğrencilerimize verdiği tavsiyelerle de kafalardaki soru işaretlerini giderdi.

İNSAN KAYNAKLARI UZMANLIĞI
Bu yılki söyleşimizin son konuğu İnsan Kaynakları Uzmanı Nahide Erdem oldu. Erdem, öğrencilerimize insan kaynakları uzmanlığından, şirket içindeki görevlerinden ve insan kaynakları uzmanının sahip olması gereken becerilerden bahsetti.

Kandilli Koleji Kurucusu İsmail Şilan, “Bizleri kırmayıp davetimizi kabul eden ve kıymetli vakitlerini ayırıp öğrencilerimizin kariyer planlamasına ışık tutan, deneyimlerini aktaran tüm misafirlerimize Kandilli Koleji ve öğrencilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyor; bilim, sanat ve başarı dolu günler diliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.