banner

Öğrencilerin kişisel farklarını önceliklendirip Butik Eğitim ile birleştirdik




30 yıllık bir öğretmenlik, dershane, dil kursu, kolej ve üniversite birikimini Kandilli Koleji ile hayata geçiren İsmail Şilan, “Eğitim sektörüne butik eğitim kavramı çerçevesinde getirmiş olduğumuz yenilikçi ve farklı uygulamalarımız ile kişisel eğitimde mükemmeli hedefledik.” diye konuştu. Kandilli Koleji Kurucusu İsmail Şilan, kurumun dünden bugüne gelişimini ve gelecek planlarını artı eğitim’e anlattı.

ismail_silan_ocak_2022Kandilli Koleji’nin kuruluşu ve gelişim sürecinden bahsedebilir misiniz?
“İtibarlı Bir Gelecek İçin ÖNCE EĞİTİM” fikriyle eğitimi hak ettiği itibara uygun şekilde gerçekleştirmek üzere yola çıktık. 30 yıllık bir öğretmenlik, dershane, dil kursu, kolej ve üniversite deneyimini, birikimini arkamıza alarak 2015- 2016 eğitim - öğretim döneminde Kadıköy’de Kandilli Koleji’ni açtık. Amacımız öğrenci ve velilerimizi eğitimde farklı ve özel bir alan olan Butik Eğitim ile buluşturmaktır.

HAFTANIN 6 GÜNÜ EĞİTİM
Kandilli Koleji’nin eğitim anlayışı nasıl oluşturuldu? Nasıl bir eğitim sistemi uyguluyorsunuz?
Kitle okulları ya da zincir okulların işleyiş ve eğitimlerini iyi biliyoruz. Türkiye’de eğitim öğretimin sıkıntı ve sorunlarını çok iyi biliyoruz. Eğitim sektöründe uzun yıllardır bulunuyor olmak sektördeki eksiklik ve zayıflıkları yaşayarak tespit edebilmemizi sağladı. Bu tespitler ışığında öğrenci ve velilerimizin ihtiyaçlarının kişiye özel eğitim temelleri üzerine oturtulmuş, iletişim kanallarının kısa ve açık olduğu, çözümü çok kısa sürede ve kalıcı olarak sağlayabilen gözle görülür ilerleme kaydedebilen lokal yapılanmalı butik okullar olduğu sonucuna ulaştık.
ismail_silan_ocak_2022Eğitim sektörüne butik eğitim kavramıyla getirmiş olduğumuz yenilikçi ve farklı uygulamalarımızla kişisel eğitimde mükemmeli hedefledik. Bu mükemmelliği öğrencinin ihtiyaçlarına göre en ince ayrıntısına kadar tüm yönleriyle planladık. Bu hedef bizi çok kısa zamanda Kadıköy ve çevresinde en çok tercih edilen ve en çok beğenilen okullardan biri haline getirdi.
Türkiye’de butik okul kavramının ve eğitiminin çok yozlaştırıldığını içinin boşaldığını biliyoruz. Maalesef ülkemizde altyapı ve imkanı yetersiz olan eğitim kurumları kendini butik olarak tanıttı. Biz bu yapı içerisinde her türlü altyapı ve imkanı olan ama daha az öğrenci ile daha yoğun ve seçkin eğitim talebindeki öğrenci ve velilere bu hizmeti sunduk.
Altı günlük genişletilmiş, bir eğitim programımız var.
Ara sınıflarda; 16 kişilik esnek sınıf modeliyle, ödevsiz okul uygulamasıyla, yoğun İngilizce ve Almanca dillerinde seçkin butik eğitim hizmeti sunuyoruz. Okulumuzda eğitim gören hiçbir öğrencimizin özel ders, kurs ya da sınav hazırlık hizmetini okul dışında almasına gerek bırakmıyoruz.

FRANCHISE TALEPLERİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ
Kandilli Koleji’nin kısa, orta ve uzun vadede hedefleri ve büyüme stratejisi hakkında bilgi verebilir misiniz?
Kandilli Eğitim Kurumları bünyesinde kurduğumuz Kandilli Koleji, şu anda İstanbul Kadıköy’de Ortaokul ve Anadolu lisesi olarak öğrenci ve velilerine butik eğitim hizmeti vermektedir. Kandilli Koleji’ni 2023-2024 eğitim öğretim yılında bütün kademelerin yer aldığı, İstanbul’un her iki yakasında da konumlanacak ve en iyi butik hizmeti verecek şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte İstanbul dışı proje, ortaklık ve franchise taleplerini de onaylamayı planlıyoruz.

Günümüzde başarı kavramı farklı açılardan ele alınmaktadır. Bir eğitim kurumunun başarılı olarak değerlendirilebilmesi için hangi kıstaslara bakılmalıdır? Bu anlamda kurumunuzda neleri ön plana çıkarıyorsunuz?
Evet, başarı kavramı günümüzde çok değişti ve hızlı bir şekilde değişimi devam etmektedir. Globalleşen ve dijitalleşen dünyada öğrencilerimizin öncelikle iyi bir insan, iyi bir dünya vatandaşı olarak yetişmesi temel başarı hedefimizdir. Sınav başarısının hayat başarısı olarak gösterildiği bir zamanda öğrencilerimizin akademik başarılarının çok üstünde farklı başarılar elde etmesi temel hedeflerimizdendir. Öğrencilerimize aktardığımız başarı vizyonu, onları dünyanın ihtiyaç duyduğu sosyal, çok yönlü, yetenek odaklı ve donanımlı çağdaş bireyler olarak yetişmelerini sağlar.

kandill_kolejiPLANLAMAYA ÖNEM VERİRİM
Bir eğitim kurumunu yönetmenin zor ve kolay yanları nelerdir? Nasıl bir yöneticisiniz? Yöneticilik vasfınızı belirleyen ilkeleriniz nelerdir?
Bir eğitimci ve eğitim yöneticisi olarak sürekli kendinizi yenilemeniz günceli yakalamanız eğitime, öğrenmeye açık olmanız gerekir. Başta ülkenizi sonra dünyayı gezmeniz, bilmeniz ve çok okumanız sizi alanınızda, işinizde lider yapar. Düzeni ve planlamayı çok önemseyen detaylara çok dikkat eden bir yönetim tarzım var. Hata ve yanlışı azaltmak için uygulama öncesinin çok önemli olduğuna inanan ve planlamaya çok zaman ayıran, işin zamanında yapılmasını önemseyen, hiçbir şeyin ertelenmemesi gerektiğine inanan bir yöneticiyim.

ÖZEL OKULCULUK HAKETTİĞİ YERDE DEĞİL!
Türkiye’de özel okul sektörünün gelişimi hakkında değerlendirmeleriniz nelerdir? Sektörde yaşanan zorlukları nelere bağlıyorsunuz? Sektörün gelişimi için önerileriniz ve sektörün geleceğine yönelik öngörüleriniz nelerdir?
Bir ülkenin geleceği eğitimin ve eğitilmiş insanın gücüne bağlıdır. Türkiye gibi ilk ve ortaöğretiminde yaklaşık 20 milyon öğrencisi olan bir ülkenin en stratejik konularından biri eğitimdir. Ülkemiz de özel okulculuğun ya da özel eğitimin hak ettiği yerde olmadığını görüyoruz. Özel okul sektöründe son on yılda plansız aşırı okul açılması ve il, ilçe bazlı nüfusa bağlı kota uygulamasının olmaması sektöre yatırım yapan eğitimcileri ciddi sıkıntıya sokmuştur. Zaman içerisinde yaşanan pandemi ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu kurumların birçoğu kapanmış ya da el değiştirmiştir. Bundan dolayı başta devletin ve çalışanların olmak üzere herkesin ciddi kayıpları söz konusudur. Temennimiz devletin üstündeki eğitim yükünün önemli bir kısmını karşılayan özel okulların ve öğrencileri daha ciddiye alınması ve desteklenmesidir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.