banner

Bayer ve TGV geleceğin bilimadamlarını yüreklendiriyor




İlaç sektörünün önde gelen firmalarından Bayer ile Toplum Gönülleri Vakfı’nın birlikte hayata geçireceği ‘Bayer Genç Bilim Elçileri’ projesi, ilköğretim çağındaki çocuklara bilimi sevdirerek, bu alanda çalışma yapmaları için onları yüreklendirecek. Bu yıl 4 ilde yapılacak pilot uygulama ile start alacak olan proje kapsamında 2015 sonuna kadar 40 ilde 240 bilim elçisi aracılığıyla 9 bin ilköğretim öğrencisine ulaşılması hedefleniyor.
Bayer Genç Bilim ElçileriBayer ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), yeni nesle bilimi sevdirmek için ‘Bayer Genç Bilim Elçileri’ adıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje kapsamında, “Bayer Genç Bilim Elçileri“ olarak eğitim alacak toplum gönüllüsü üniversite öğrencilerinin ilköğretim okullarında gerçekleştireceği etkinliklerle; dördüncü, beşinci ve altıncı sınıf öğrencilerine ulaşılarak bilime olan ilgi ve sevgilerinin arttırılması ve bilim okuryazarlığı düzeylerinin yükseltilmesi hedefl eniyor. Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin pilot uygulaması, 2012 yılının ilk yarısında İstanbul, İzmir, Ankara ve Kars’taki birer ilköğretim okulunda hayata geçirilecek. 24 TOG gönüllüsünden oluşan ilk grup Genç Bilim Elçisi’nin yürüteceği uygulama sonucunda binden fazla ilköğretim öğrencisine doğrudan ulaşılması planlanıyor. Bayer Genç Bilim Elçileri projesi kapsamında 2015 yılının sonuna kadar 240 genç bilim elçisi ile 40 ilde 9 bin öğrenciye ulaşılacak.

Daha iyi bir yaşamın yolu bilimden geçiyor
Bayer’in sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında özellikle sağlık, bilim ve eğitim alanlarında yürüttüğü sosyal projelerin önemli bir yeri bulunduğunu söyleyen Bayer Türk CEO’su Dr. Axel Hamann, “İnsanlığa ‘daha iyi bir yaşam’ sunmanın yolunun bilimden geçtiği inancıyla, çeşitli ülkelerde 300’ün üzerinde projeye destek oluyoruz. TOG ile birlikte hayata geçireceğimiz ‘Bayer Genç Bilim Elçileri’ projemiz de, ilköğretim çağındaki çocukları gelecekte bilim insanı olma yönünde yüreklendirerek Türkiye’de bilimin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Dünyamızın ve insanlığın önünde; hızla yaşlanan ve artan nüfus, iklim değişimi ve artan gıda ve sağlık hizmetleri ihtiyacı gibi önemli sorunlar bulunuyor. Bu gibi sorunların çözümleri geçmişte olduğu gibi gelecekte de bilim insanları tarafından üretilecek” diye konuşuyor. Hamann, Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin Türkiye’de bilim okuryazarlığının gelişimine ve dolayısıyla Türk bilim insanlarının gelecekte dünyaya sağlayacağı katkılara destek olacağına inandıklarını vurguluyor.

Gençler ve çocuklar bilim okuryazarı olacak
Toplum Gönülleri Vakfı’nın (TOG) 2002 yılında kurulduğundan bu yana eğitim, sağlık, çevre, engelliler, insan hakları gibi birçok alanda sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirdiğini kaydeden TOG Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Paker, Bayer Genç Bilim Elçileri’nin de (BGBE) bu projelerden biri olduğunu aktarıyor. Paker, “BGBE, doğa bilimleri gibi hepimiz için yeni bir çalışma alanı oluşturduğundan önemli bir proje. Doğa bilimlerini sevmek, sevdirmek ve etrafta olan bitene karşı merak uyandırabilmek, gençleri ve gençler aracılığı ile çocukları bilim okuryazarı bireyler haline getirecek. Bu merakı bir adım öteye taşıyıp, sorgulamalarını ve araştırmalarını sağlamanın da günlük hayatlarında karar veren, katılan ve üreten kişiler olmalarını sağlayacağı için bu çalışmanın değerli olduğunu düşünüyorum” diye konuşuyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.