İstanbul Üniversitesi'nde otomasyon krizi
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Çarşamba, 04 Temmuz 2012 15:08 tarihinde oluşturuldu
Yaklaşık 70 bin öğrencili İstanbul Üniversitesi'nde 2 yıl önce uygulamaya geçen not sisteminin sürekli arıza vermesi öğrencileri çileden çıkardı.
Öğrencilerin daha kolay ve sorunsuz bir şekilde notlarını öğrenmeleri ve kayıt yapmaları için iki yıl önce uygulamaya geçen İstanbul Üniversitesi Nokta Otomasyon Sistemi, öğrencilerimağdur etti.
Sürekli arıza veren sistem öğrencileri çileden çıkardı. Kısa bir süre önce final sınav dönemleri biten öğrenciler bütünleme sınavlarına kalıp kalmadıklarını öğrenmek için bütün günlerini bilgisayar başında geçiriyor ama nafile...
Öğrenciler bazı sınavlardan geçip geçmediklerini ya bütünleme sınav tarihinden bir gün önce öğreniyor ya da hiç bir zaman öğrenemiyor. Kimi sınav tarihleri ise yapıldığı günden bir hafta sonrasında sisteme düşüyor.
Hal böyle olunca binlerce öğrenci son sınav hakları olan bütünlemelere giremedi. Örneğin İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünün 20 Haziran'da yapılan 'İnternet Gazeteciliği' dersinin bütünleme sınavı, Nokta Otomasyon Sistemi'nde sınavdan 1 hafta sonra, aynı bölümden 'Araştırma Gazeteciliği' dersinin ise 4 gün sonra duyurusunun yapıldığı öğrenildi. Üstelik sorun sadece bununla sınırlı değil. Öğrencilerin sınav sonuçlarına bazen yanlış not eklenebiliyor.
Dönem bitti muhatap yok
Bunca sorunla karşılaşan öğrenciler üniversitede muhatap bulamıyor. Danışabileceği tek merci olan Öğrenci İşleri'ne başvuran öğrenciler ders hocasına yönlendiriliyor. Ancak dönem sonu olduğu için öğrenciler dersin hocasına ulaşamıyor. İddialara göre şikayetlerden bunalan ve sistemi revize etmekte yetersiz kalan üniversite yönetimi, sistemi önümüzdeki yıl kaldırmayı planlıyor.
Sistem hatasız çalışıyor
İÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Alparslan Erder, sene başında benzeri problemin yaşanmasına rağmen sistemin şu an çok iyi ve hatasız çalıştığını söyledi. Erder "Ekibimiz herhangi bir arıza yaşanması halinde anında müdahale edip sorunu çözüyor. Kaldı ki bununla ilgili öğrencilerden gelen yazılı bir şikayet de yok. Bu şekilde mağdur olan öğrenci dilekçesini verdiği takdirde ve uygun bulunması halinde telafi sınavına girebilir" ifadelerini kullandı.
(haber7)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı