banner

İstanbul Üniversitesi Rektörü Söylet'e fahri doktora




İstanbul Üniversitesi (İU) Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’e, Makedonya Ss. Cyril and Methodius Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

yunus_soyletÜniversitenin yazılı açıklamasına göre, Ss. Cyril and Methodius Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Velimir Stojkovski, Makedonya’da düzenlenen fahri doktora töreninde Yunus Söylet’e cübbesini giydirdi. Fahri doktora diplomasını sundu. Fahri doktora unvanı, Söylet’in Makedonya ve Balkanlar üzerine yaptığı başarılı çalışmalardan ve dünya bilimine yaptığı katkılardan dolayı verildiği belirtildi.

İstanbul Üniversitesi, son 4 yılda Balkan üniversiteleri ile birçok işbirliğine gitti ve ortak projeler konusunda anlaşmaya vardı. Makedonya ve Balkanlar’da ‘inovasyon merkezleri’ ve ‘teknoparklar’ kurulmasını öngören MAKEDON-İST projesinin ortaklarından biri olan Ss. Cyril and Methodius Üniversitesi ile başta veterinerlik ve tıp fakülteleri olmak üzere bir dizi işbirliği anlaşması yapıldı.

İÜ ile Makedonya arasında inovasyon alanında işbirliği yapmak amacıyla geliştirilen MAKEDON-İST projesi kapsamında, ulusal ve uluslararası inovasyon alanında güncel tecrübelere sahip İÜ’nün bilgi birikiminden faydalanarak Balkanlar’da ve özel olarak Makedonya’da ‘inovasyon merkezleri’ ve ‘Teknopark’ların kurulması öngörülüyor.

Projede bir ana ‘inovasyon merkezi’ dışında Makedonya’nın farklı bölgelerinde 3 merkezin daha kurulması planlanıyor. İÜ Rektörlüğü tarafından geliştirilen proje, İÜ Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından yürütülecek.

Bu arada, Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı Pance Kralev, İÜ Rektörü Söylet ile görüştü. Görüşmede, MAKEDON-İST projesi ile ilgili anlaşmalar imzalandı. Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov da, Söylet’i Cumhurbaşkanlığı Konutu’nda kabul etti. Cumhurbaşkanı İvanov, Makedon-İST projesi konusunda Makedonya Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan ikili anlaşma hakkında bilgi aldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.