banner

Elif Karakuş




Adana'da 19 yıllık ilkokul öğretmeni Elif Karakuş, her sabah gönüllü olarak doğuştan beyin kanaması geçiren ve kas hastası olan 8 yaşındaki kız çocuğuna evde eğitim veriyor, öğleyin de okuluna gidip 1. sınıfları okutuyor.
Elif Karakuş, gönüllü olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2007 yılında başlattığı okula gelemeyecek kadar hasta olan çocuklara evde eğitim uygulamasına gönüllü olarak katıldı. Karakuş, o günden bugüne evlere gönüllü olarak gidip okula gidemeyen hasta çocuklara eğitim vermeye başladı.
Çocuklarla arasında duygusal bir bağ kuran Karakuş geçen yıl da annesi öğretmen babası ise polis olan doğum sırasında beyin kanaması geçiren, ayrıca kas hastalığı bulunduğu için yürüme problemi olan Selen Özdemir'e (8) eğitim vermeye başladı. Selen Özdemir'e bir yıl eğitim veren Karakuş onun ikinci sınıfa geçmesini sağladı.
ÖNCE SELEN'İN EVİNE SONRA OKULA GİDİYOR
Karakuş daha önce sadece hasta çocuklara eğitim verdiği için sorun olmuyordu. Ancak okulda da görev aldığı için milli eğitim evde eğitimini iptal etti. Bunun üzerine Karakuş, Selen Özdemir'e eğitim veremeyecekti. Selen Özdemir öğretmenini çok sevdiği için ondan başka öğretmeni kabul etmedi.
Bunun üzerine Karakuş gelemeyecek durumda olmasına rağmen milli eğitim müdürlüğü yetkilileriyle konuşarak gönüllü olarak sabahleyin Selen Özdemir'e öğleden sonra ise okulda eğitim vermeyi kararlaştırdı.
Böylece Selen Özdemir'in eğitim hayatı bitmekten kurtuldu. Şimdi Karakuş sabahleyin önce Selen Özdemir'in evine gelerek ona eğitim verdikten sonra öğleyin de görev yaptığı okuluna giderek 1. sınıflara eğitim veriyor. Karakuş evde eğitimin yanı sıra Selen'e anne şefkatiyle yaklaşıp ona yemek yedirip diğer ihtiyaçlarını da gideriyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.