banner

Kavram, dijital süreçlerini nasıl yönetiyor?




Adem Durmuş – Kavram Eğitim Kurumları Genel Müdürü

adem_durmusŞARTLAR DEĞİŞİR KAVRAM GELİŞTİRİR

Dünya ve yaşam biçimi her gün değişiyor. Değişime ayak uyduranlar varlığını sürdürürken, değişime ayak uyduramayanlar tarih oluyor. Pandemi on yıl gibi uzun bir sürede gerçekleşecek değişimi, oldukça hızlı bir şekilde yaşattı. Bir iki yıl önce veli toplantılarının online olacağı söylenseydi, birçoğumuz buna itiraz eder “bundan on yıl sonra belki” derdik.
Birçok sektörü büyük oranda dönüştüren ve değiştiren bilişim alanındaki gelişmeler, eğitim camiasını da yakından etkiledi. Özellikle pandemi süreci ile birlikte teknolojinin eğitimde kullanımının artması eğitim uygulamalarının ve içeriklerinin değişmesine yol açtı. Eğitim sektöründeki bu köklü ve hızlı değişim süreci, koşullara bağlı olarak gerçekleşmiş olsa da, bugün geldiğimiz nokta dijital dönüşümün çok daha önce yapılması gerektiğini ortaya koydu.

OKUL İÇİNDE OKUL
Kavram Eğitim Kurumları, 2019 senesinde 45. yıl eğitim lansmanında dijital dönüşüm stratejisini kamuoyu ile paylaşarak 21. yüzyılın eğitim standartlarını yakalamak için çok büyük yatırımlar yaptı.
Kavram’ın kendine özgü eğitim modeli olan “Okul İçinde Okul” konsepti çerçevesinde kolejleri için “Dijital Okul” ve kurs merkezleri için ise “Dijital Kurs” ayağını yeniden yapılandırdı. Dijital Okul” ve “Dijital Kurs” konsepti ile eğitim teknolojilerine pandemiden çok önce yatırım yaparak sektöre öncülük etti.
Kavram’da uzun yıllardır dijital içerikler yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bunun en büyük sebebi; gücünü teknolojiden alan eğitim yöntem ve teknikleri ile öğrencilerimizin sosyalleşmesini, araştırma becerisi kazanmasını, planlama ve hedef belirleme yetisi edinmesini sağlamaktır.
Kavram; çağın ihtiyacını karşılayan, teknolojiyi doğru kullanan ve ders çıkış zili ile eğitimin bitmediğini kabul eden bir eğitim anlayışına sahiptir. Kavram öğrencisi “konu kaçırdım, sorumu öğretmene soramadım, bir kez daha izleyebilir miyim? Eksik konularımın neler olduğunu bilmiyorum. Bu konuyu öğrenmek için neler yapmalıyım?” gibi sorunları yaşamaz. “Dijital Okul” ve “Dijital Kurs” öğrencilere geniş yelpazede bir eğitim ve kendini geliştirme imkânı sunar. Öğrencinin bireysel ihtiyaçları doğrultusunda hem kendi kendine hem de akranlarıyla iletişim halinde gelişimini yapay zeka uygulamalarıyla destekler.
Kavram eğitim politikası gereği hibrit insan yetiştirir. Çağdaş normlara uygun, bilgi beceri ve bilimde yetkin öğrenci ve öğretmenler yetiştirmek temel hedefimizdir.

kavramHİBRİT EĞİTİM UYGULAMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK
2020 – 2021 eğitim öğretim dönemine hibrit eğitimle başlattığımız eğitim – öğretim faaliyetlerimizi, uzaktan ve hibrit eğitimle iç içe sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıllarda pandemi bitse bile hibrit eğitim uygulamalarımız artarak devam edecektir. Bu nedenle hem öğrencilerimizin hem öğretmenlerimizin hem de velilerimizin teknolojik okuryazarlık becerilerini geliştirmek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.
Dijital öğrenenin yani öğrencilerin yaratıcılık ve hayal gücünü göz önünde bulundurarak bireysel farklılıkları ve bireyin kendini gerçekleştirmesini sağlayarak eğitimde dijital dönüşümü gerçekleştirdik. Salgınla beraber hayatımıza giren çevrimiçi sinema, tiyatro, konser, spor, turnuva ve online rehberlik ve danışmanlık uygulamaları gibi etkinliklerle öğrencilerin gelişimlerini destekledik.
En iyi eğitim kurumu, her öğrencisini potansiyeline uygun olarak başarıya götürün kurumdur. Bizim için başarı, herkesin ortak değerlerde buluşmasıyla mümkündür. Dijital platformların daha çok kullanılması bizi; güven, tutku, disiplin, inovasyon, bilimsellik ve erdem diye sıraladığımız başarı değerlerimize daha güçlü bağlanmamızı sağladı. Başarı değerlerimizi, günümüzün koşularına göre öğrencilerimize daha nitelikli ve Kavramın köklü geçmişine yaraşır bir şekilde kazandırdık. İyi ve nitelikli insan yetiştirme hedeflerimizi teknolojiyi eğitimde doğru bir şekilde kullanarak dün olduğu gibi bu günde gerçekleştiriyoruz ve gelecekte de gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz.
Salgın son bulduğunda ve okullar tüm sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime başladığında öğrencilerimizi etüt ve soru çözümü için okulda tutmayacağız. Cumartesi ders takviye kurslarına çağırmayacağız. Öğrencilerimizin bu vb. ihtiyaçlarını Kavram olarak online eğitimle karşılayacağız. Deneme sınavlarımızı ve bazı ölçme değerlendirme süreçlerimizi online olarak gerçekleştireceğiz.
Derslerimizin %75’ini okulda yüz yüze, %25’i ise online olacak. Böylece öğrencilerimiz kendilerine daha fazla zaman ayırabilecekler, kendilerini geliştirmeye ve sosyal faaliyetlere daha çok yönelecekler. Sanatla, sporla ve kültürel faaliyetlerle daha iç içe daha mutlu bir yaşam sürdürecekler. Bütün bunlar öğrencilerimizin bireysel mutluluğu artıracağından öğrenme heyecanını tetikleyecek ve buna bağlı olarak akademik başarısını artıracaktır.

DİJİTAL OKUL / KURS KONSEPTİMİZ NELER KAZANDIRIYOR?

* Her öğrencinin akademik gelişiminin toplandığı kişiye özel hafıza sunuyoruz.
* E-portfolyo ile akademik ve sosyal geçmiş kaybolmuyor, kariyer yolculuğunu buna göre planlıyoruz.
* Öğrencilerin öğrenme alışkanlıklarını tanıyor, ders planını ve tasarımını buna göre yapıyoruz.
* Eğitimin her anını verimli bir şekilde planlıyor, dijital ortamdaki alıştırmalar, soru bankaları, etkinlikler, sanal deneylerle öğrenme sürecini okulla / kursla sınırlı bırakmıyoruz.
* Öğretmenlerin yaratıcı ve üretken olmasını sağlayarak, her öğrencinin öğrenme alışkanlıklarına göre materyal gelişimi gerçekleştiriyoruz.
* Dijital takvim ile öğrencileri öğrenme öncesinde bilgilendiriyor, hazırbulunuşluk düzeylerini öğrenmeye yatkın hale dönüştürüyoruz.
* Öğrencilerin akranlarıyla iletişim kurmasını sağlayarak, öğrenme ve öğretme sorumluluğunu üstlenmelerini sağlıyoruz.
* Velilerin çocuklarıyla ilgili ayrıntılı ve veriye dayalı bilgi sahibi olmalarını sağlayarak çocuklarının öğrenme yolculuğunu doğru planlamaları için destek olmalarını sağlıyoruz.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.