banner

Eğitimi İleri Taşımak Bir Kavram’a Bakar




Kavram Eğitim Kurumları Genel Müdürü Adem Durmuş, 1974 yılında kurulan ve eğitim sektörünün öncü kurumlarından olan Kavram’ın marka yönetimi ve marka stratejisini artı eğitim’e anlattı.

adem_durmus_ocak_2022KAVRAM MARKA YÖNETİMİ VE STRATEJİSİ
İnsanoğlunun ihtiyaçlarını göz önüne aldığımızda temel ihtiyaçlarının yanında sosyal ihtiyaçlar günümüzde oldukça ağır basmaktadır. Küreselleşen dünyamızda ülke sınırları aşılmış eğitim insanoğlunun en temel ihtiyacı haline gelmiştir. Bu yenilenen dünyada geleceğe yatırımını eğitim üzerinden yapan ülkeler ve kurumlar her alanda refah düzeyi en yüksek toplumlara sahip olacaktır. Eğitimi ileri taşımak ve küreselleşen dünya standartlarını takip etmek yatırım aracımız değil amacımızdır. Bu sebeple Kavram, eğitim ve yatırım stratejisindeki gücünü inançları ve değerlerinden alır. 1974’te Laleli’de tek bir bina ile başlayan eğitim yolculuğumuzun günümüze kadar uzamasının sebebi budur. Değerlerimizle ördüğümüz duvarlarımız sayesinde o duvarların içinde barınan bireyler aile kavramıyla yaşar; Kavram ise çatımızı oluşturur.

DEĞERLER İLE EĞİTİM MARKASI ANLAYIŞIMIZ
Kavram, değerlere dayanan bir eğitim anlayışına sahiptir. Bu değerlerimiz sayesinde aramızda olan ve aramıza yeni katılan yatırım ortaklarımız ve eğitimcilerimiz ile aynı eğitim dilinden konuşmayı başarıyor ve aile olmanın sıcaklığını hissediyoruz ve değerlerimiz ile büyüyoruz. Bu büyüme iki yönlü olarak gerçekleşiyor; biri değişim biri ise gelişim…
Gelişime açık olma fikrimiz ile yatırım ortaklarımızın ve eğitimcilerimizin deneyimlerini, onlara sağladığımız imkânlar ile Kavram’ın 48 yıllık birikimlerini ve değerlerini birleştiriyoruz. Ailemize kattığımız yatırımcı ve eğitimcilerimiz ile birlikte çalışarak geleceğe nitelikli nesiller yetiştirmek için işbirliği yapıyoruz. Bu yüzden Kavram markası kendi değerleri ile günden güne Türkiye’nin dört bir yanında 75 kuruma ulaşmıştır.

YATIRIMCI DEĞİL AİLE BİREYİ
Okullarımız ve Kurs merkezlerimiz sadece eğitim paydaşlarımız değil aynı zamanda da ailemizdir. Bir aile olarak Kavram çatısı altında bizler zamanın şartlarına ve koşullarına birlikte eğiliyoruz. Kurumlarımız ile birlikteliğimizi sağlarken dikkate aldığımız ve uyguladığımız stratejilerimiz sağlıklı eğitim kurumları oluşturma amacımıza hizmet ediyor. 2020 – 2021 döneminde 3 okul, 23 Kurs Merkezi ve TESTFEN eğitim markasını Türkiye’mize armağan eden Kavram bu sene 10 okul ve 30 kurs merkezinin açılması için gerekli hazırlıkları tamamlamıştır.
Yöneticinin yanında var olan yönetim anlayışımız ile yönetici eğitimleri düzenliyoruz. Öğretmene değer veren eğitim anlayışımız ile öğretmen eğitimleri organize ediyor ve onların eğitim ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kavram olarak velilerimiz ve öğrencilerimizle sağlıklı iletişim kuruyoruz. Çünkü etkin ve verimli eğitim ancak sağlıklı iletişimle mümkündür. Bu amacımızı gerçekleştirmek için Kavram İletişim Merkezini (KİM)’ni açtık.KIM’i2020-2021 eğitim- öğretim yılında kurmamızın en büyük amaçlarından biri yönetici, öğretmen, veli ve öğrenci ihtiyaçlarını saptamak ve onlarla birlikteliğimizi onlara hissettirmektir. KİM çalışmalarına bu yönde devam ederken Kavram eğitim markası öz değerlendirme süreçleri ile kendini sürekli yeniliyor.
Araştırma ve geliştirme çalışmalarımız ile günümüz şartlarını birleştirerek oluşturduğumuz ihtiyaç analizlerimiz ile en küçük birime inebilmek bizim marka değerimizi arttırıyor. Bu bağlamda yaptığımız ve yapacağımız marka stratejisi ve geliştirme çalışmalarımızı ihtiyaca yönelik ve çağa uygun olacak şekilde planlıyor ve uyguluyoruz.
Kavram’ın 1974’ten günümüze gelmesinde etkisi olan etmenlerden bahsetmişken iletişim ağını da iletmek gerekir. Kavram ailesi kendi içinde güçlü iletişimi ile en zor zamanlardan en güzel anlara devam etmektedir. Güçlü bağlarla bir birine kenetlenmiş yönetici, öğretmen, veli, öğrenci iletişim ağı ile gün geçtikçe güçlenmeye devam eden Kavram, kendi aile bireyleri ile eğitim sektöründeki yerini korumaya ve aydın öğrenciler yetiştirmeye devam ediyor. Aramıza katılan yeni aile bireylerimiz ile de güçlenmeye devam edeceğiz.

AKADEMİK İŞBİRLİĞİ
Kavram, her şeyden önce eğitimi birinci planda tutan vizyoner bir markadır. Bu nedenle tüm okul ve kurs merkezlerinde aynı kalitede ve standartlarda eğitim vermek için kuruculara, yöneticilere ve öğretmenlere düzenli olarak destek olur, rehberlik eder. Gerektiğinde denetleyerek iyileştirme çalışmalarında bulunur. Ortak ölçme ve değerlendirme çalışmalarıyla eğitim kalitesini sürekli güncelleyerek öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun çözümler üretir.

ORTAK DİJİTAL ALT YAPI
Kavram’da öğrenme ders çıkış zili ile bitmez. Gerek okullarımızda gerek kurs merkezlerimiz için oluşturduğumuz dijital alt yapı ile öğrencilerimiz öğrenmeye kesintisiz olarak devam eder. Dijital havuzumuzda öğrencimizin ihtiyaç duyacağı alanında uzman eğitimciler ve eğitim teknolojileri uzmanları tarafından geliştirilmiş milyonlarca içerik bulunmaktadır. Sanal deneyler, konu anlatım videoları, soru çözüm videoları, dikkat – hafıza geliştiren dijital rehberlik etkinlikleri ile dijital çözümler sunar. 

BAMBAŞKA İŞBİRLİĞİ BAMBAŞKA YATIRIM ORTAKLIĞI
* 48 Yıllık köklü geçmişin oluşturduğu eğitim ve yatırım birikimi,
* Geleceğin eğitimine ait vizyoner yaklaşımlar ve 21. Yüzyılın ihtiyaç duyduğu insan profilini yetiştirmeye yönelik eğitim tasarımları,
* Türkiye’nin her bölgesine yönelik nitelikli eğitim ve yatırım çözümleri,
* Kavram Eğitim Kurumları çatısı altında sürdürülebilir eğitim ve yatırım modeli ile her gün büyüyen ve kendisini yenileyen bir eğitim markasının parçası olma,
* Her kurumda ortak değerler birlikteliğiyle nitelikli insan yetiştirmeye dayalı ortak eğitim uygulamaları,
* KİM (Kavram İletişim Merkezi) ile veli ve öğrenci istek, talep ve önerilerinin tek merkezden yönetilmesi,
* Kurumsal iletişim stratejilerine uygun olarak sosyal medya ve kurumsal iletişim araçlarının profesyonelce yönetilmesi,
* Akademik işbirliği ile her yaşın gelişim özelliklerine uygun olarak tasarlanmış eğitim, etkinlik, yarışma, organizasyonlar,
* Global standartlara uygun olarak tasarlanmış kendi ana dili düzeyinde yabancı dilde kendini ifade edebilme becerisini kazandırmaya yönelik yabancı dil öğretim programı,
* Kişiye özel, değiştirilebilir ve geliştirebilir “Yeni Nesil Rehberlik ve Danışmanlık” desteği, 
* Her öğrenciye özel tasarlanmış nitelikli ölçme ve değerlendirme çözümleri ile akademik performans takibi,
* Kavram Akademi çatışı altında öğretmenlerin gelişimini destekleyen düzenli öğretmen eğitimleri,
* Alanında uzman yöneticilere ve eğitimcilere ulaşmak için profesyonel insan kaynakları desteği ve yönetim uygulamaları

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.