banner

Geleceğin Eğitimi Metaverse Bir Kavram’a Bakar




Kurulduğu 1974 yılından beri birçok yeniliğin liderliğini yapan Kavram’ın, metaverse sayesinde eğitimi pedagoji ilkelerine uygun olarak bambaşka bir noktaya taşıyan en iyi kurumlardan biri olacağını belirten Kavram Eğitim Kurumları Genel Müdürü Adem Durmuş, metaverse kavramını ve Kavram’da metavarse üzerine düşüncelerini artı eğitim’e anlattı.

ademdurmus_subat_2022Dün, bugün ve yarın arasında bir gün değil, uçurum fark var. Bu nedenle eğitim anlayışımız içinde, kullandığımız yöntemleri, eğitim tasarımlarını, öğrenme ve öğretme biçimlerini yıllık değil anlık güncellemeliyiz. John Dewey’in de söylediği gibi; “Bugünün çocuklarını dünün yöntemleri ile eğitirsek yarınlarından çalarız.” Geçmişin anlayışla yetişmiş eğitimcilerle, kendisini yenilemeyen bir sistemle, bugünün mimarisi ile tasarlanmış inovatif çözümler sunmayan eğitim ortamlarında çocuklarımızı yarınlara hazırlamamız mümkün değildir.

KALİTELİ EĞİTİM KÖKLÜ DENEYİMLE MÜMKÜNDÜR
Kurulduğu 1974 yılından beri birçok yeniliğin liderliğini yapan Kavram, metaverse sayesinde eğitimi pedagoji ilkelerine uygun olarak bambaşka bir noktaya taşıyan en iyi kurumlardan biri olacaktır. Bizim için çocuklarımızın psikolojik sağlığı, evrensel insani değerlere sahip olması her şeyden önce gelir. Çünkü Kavram için iyi insan; iyi mühendis, iyi doktor, iyi anne, iyi baba, iyi öğretmen demek… İyi insan; bilimsel düşünme, entelektüel birikim, estetik bakış açısına sahip olmak demek… Kavram’da öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz iyi insan yetiştirmek için çalışıyoruz. Velilerimiz ise çocuklarını 48 yıldır önce iyi insan, sonra başaralı birey olmaları için Kavram’ı tercih ediyorlar.
Teknolojik yatırımları pandeminin öncesinde yapmaya başlamış ve yapmış bir kurumun liderliğini yapıyorum. Teknolojiye yaptığımız yatırımın eğitime katkılarını pandemi de fazlasıyla yaşadık. kavram_metaverseOkullarımız yüz yüze eğitime ara verdikten 3 gün sonra online canlı derslere, bir hafta içinde online sınavlara, on beş gün içinde online canlı yarışmalara, etkinliklere, sergilere başladı. Değişime bu kadar açık ve yeniliğe bu kadar hızlı adapte olan Kavram’ın, metaverse kavramını eğitime en iyi uyarlayan ve bambaşka işler çıkaran eğitim kurumu olacağını şimdiden bildirmek isterim.
Teknoloji çağında yaşayan çocuklarımızı teknolojiden uzak tutmak mümkün değil. Faydalı ve doğru kullanmak, kullandırmak bizim elimizde. Velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz sanal dünyayı çok verimli, etkili bir şekilde kullanıyor. Sanal deneyler yapıyor, yarışmalara katılıyor, etkinlikler organize ediyor hatta spor yapıyor.
Kullandığımız eğitim içerikleriyle yüzlerce zihinsel egzersizle öğrencilerimizin dikkat, hafıza ve zeka gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Bu eğitim – öğretim döneminde ise öğrencilerimizin fiziksel gelişimini desteklemek için iki yüzden fazla fiziksel egzersiz ile sanal dünya ile bir arada spor yapmalarını sağladık. Kurgusal evrende iç içi yaşayan çocuklarımız hem zihinsel hem de bedensel gelişimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürüyor. Böylece metaverse dünyasına ilk adımımızı attık.
Pandemi döneminde “Dijital Okul” konseptimizle yoğun çalışmalar yürüttük. Bu süreçte öğrencilerimiz dijital okul ortamında iki boyutlu çevrim içi ortamlarda eğitim aldılar. Kendilerini bir kullanıcı adı ve şifre ile ifade ettiler. Öğrencilerimiz kameraları açık aktif derse katılım sağladılar. Dijital ortamda söz istediler, öğretmenlerin yönlendirmesiyle kameralarını açtılar. Metaverse de ise bambaşka dünya onları bekliyor.

YEPYENİ VİZYONLA METAVERSE EVRENİNDE BAMBAŞKA EĞİTİM
Yeni dönemde “Dijital Okul” konseptimizi üç boyutlu metaverse evrenine taşıyoruz. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin metaverse kimliği olacak. Yani kendilerini ifade etmek için avatar kullanacaklar. Dijital okulumuzda kameralarıyla değil, önceden tasarladığımız üç boyutlu sınıflarımıza avatarlarıyla girecekler. Yani önceden sanal alemin nesnesi iken artık öznesi olacaklar. Çünkü metaverse dünyasında özne olarak bulunma hissine önem veriyoruz. Dijital okulumuzda fiziksel gerçekliğe en yakın ortamı onlara sağlayacağız. Böylece öğrencilerimiz metaverse evreninde yani dijital okulda sosyal bulunuşluk hissini fazlasıyla yaşayacaklar.
Sosyal bulunuşluk hissinin yanında diğer arkadaşlarının da kendisini fark ettiğini fark edecek ve birlikte, bir arada olacaklar. Birçok projeye birlikte imza atacaklar. Sunumlarını yapacaklar, münazara turnuvalarına katılacaklar, şiir dinletisi organize edecekler, yarışacaklar. Kısaca gerçek okulda ve dersliklerde yaptıklarını dijital okulumuzda da yaparak arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle etkileşimlerini kesintisiz olarak sürdürecekler.
Metavarse evrenindeki dijital okulumuz öğrencilerimize bambaşka deneyimler sunacak. Korkusuzca istedikleri deneyleri istedikleri zaman yapacaklar. Birçok şeyi test edebilecekler. Deneyim ve yaşantı zenginliği oluşturarak öğrenme heyecanlarını hep zinde tutacaklar. Pandemi döneminin öncesinde yaptığımız online ders, müzik dinletileri ve sergisine metaverse ile birlikte yeniden gerçekliği artırılmış bir düzenlenmeyle devam edeceğiz. Metaverse ile öğrencilerimiz dijital ikizlerini oluşturabilecekler. Böylece kendilerini farklı platformlarda istedikleri gibi konumlandırarak özgün bir şekilde ortaya koyarak deneyimlerini çeşitlendirebilecekler.
Dijital okulumuzda öğrencilerimiz ikinci ve üçüncü yabancı dili artırılmış gerçeklikle yepyeni vizyonla öğrenecekler. Akademik kurulumuz tarafından oluşturulan kurgusal evrene avatarlarıyla girip öğrendikleri kelime yapılarını cesurca kullanacaklar. Arkadaşlarıyla bol bol konuşacaklar, öğretmenleriyle etkileşime geçerek İngilizce ve Almanca dilinde ana dillerindeki ifade becerilerine ulaşacaklar.
Dünya çapında sayısız penfriend (mektup arkadaşı) birlikteliği, metaverse arkadaşlığına dönüşecek. Lise itibariyle başlayan çift diploma imkanlarımız ve dijital içeriklerimizle öğrencilerimiz hem ulusal hemde dünya çapında milyonlarca kullanıcıya canlı bir şekilde avatar kimlikleriyle bağlanacaklar. Öğrencilerimiz, ders sonrası eksiklerini gidermek için öğretmenleriyle dijital okulda bir araya gelerek eksiklerini özgürce ve kendi öğrenme hızlarında kapatabilecekler.

Metaverse dünyası, aynı zamanda öğrenci ve öğretmenlere çalışmalarını sergileyerek kazanç elde edebilecekleri yeni network ve ticari imkanlar sunacaktır. Merkeziyetsiz ticaretle tanışan öğrencilerimiz güvenli kripto paralarla alışveriş yaparak yatırım yapmaya okuldayken başlayabilecekler. Böylece okullarımız hayatın kendisi ile iç içe geçecek. Okul ile hayatta eş zamanlı yaşam başlayacaktır.

DİJİTAL OKULDA ONLINE TERAPİ ve OKULA BAŞLAMADAN OKUL DENEYİMİ
Metaverse okula yeni başlayanlar için birçok kolaylığı bize sağlayacaktır. Metaverse oyunlaştırmayı, eğlenmeyi ve bir arada bulunma hissini sanal alemde sunmamızı sağlıyor. Dijital okul, okula yeni başlamak üzere olan öğrencilerimize okula başlamadan okul deneyimi sunacağız. Böylece öğrencilerimiz ürkmeden, korkmadan ve kaygılanmadan okula daha çabuk uyum sağlayacaktır. Bu da onların daha başarılı, daha mutlu ve daha huzurlu olmalarını sağlayacaktır.
Metaverse çocuklara kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlıyor. Çeşitli sosyal fobisi olan çocuklar, okula başlama korkusu yaşayanlar, sınav kaygısı yaşayanlar metaverse evreninde online terapi ve danışmanlık seanslarına katılabilecekler. Kendilerini daha rahat bir ortamda daha iyi ifade edebilecekler. Bu da onların fobilerini daha çabuk yenmesini, kendileriyle yüzleşmelerini kolaylaştıracaktır.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.