banner

Kavram’da Kadının Adı Var!




Akademik kadronun yüzde 60’ının kadınlardan, kurucuların ise yüzde 25’inin kadın girişimcilerden oluştuğunu belirten Kavram Eğitim Kurumları Genel Müdürü Adem Durmuş, “Kavram'ın 48 yıllık geleneğinde kadın girişimciler her zaman özel ve özgün çalışmalar gerçekleştirmişlerdir. Bu nedenle kadın girişimcilerimizin kurum açmalarında, yeni istihdam alanları oluşturmalarında özel kolaylıklar sağlıyor ve destekliyoruz.” diye konuştu.

adem_durmus_kavram_mart_20222022 - 2023 Eğitim – Öğretim dönemine yönelik büyüme stratejisi hakkında bilgi verebilir misiniz?
Her öğrencinin iyi ve kaliteli eğitimi hak ettiğine inanarak ilk kurumumuzu Laleli’de 1974 yılında açtık. Bu sene 1.500 akademik kadromuzla, 15.000 öğrenci ve 30.000 velimize hizmet veriyoruz. Akademik kadromuzun % 60’ı kadınlardan, kurucularımızın ise % 25’i kadın girişimcilerden oluşuyor. Kavram'ın 48 yıllık geleneğinde kadın girişimciler her zaman özel ve özgün çalışmalar gerçekleştirmişlerdir. Bu nedenle kadın girişimcilerimizin kurum açmalarında, yeni istihdam alanları oluşturmalarında özel kolaylıklar sağlıyor ve destekliyoruz.
Son 3 yılda Kavram eğitim kalitesini artırmanın yanında kurum ve öğrenci sayısında olağanüstü büyüme başarısı gösteriyor. Önümüzdeki yıl da bu büyüme artarak devam edecek. Kavram daha çok öğrenciye ve veliye ulaşarak köklü geçmişine dayanarak her zaman olduğu gibi kaliteli eğitim verecektir.
Okul ve kurs merkezi sayımızı yatırım ortaklarımızla birlikte artıracağız. Yatırım ortaklarımıza yeni okul ve kurs merkezi olarak sunduğumuz kolaylıklar bunu fazlasıyla sağlıyor. Büyüme hedeflerimizi; öğretme, geliştirme, fırsat verme ve kaliteli eğitim verme tutkumuz ile gerçekleştiriyoruz.
Veli ve öğrencilerimizle kurduğumuz iletişimi güçlendirmek için KİM’i (Kavram İletişim Merkezi) hayata geçirdik. “Sağlıklı iletişim, verimli eğitim” anlayışı ile kurduğumuz KİM, kurumlarımızın gelişmesinde bize kısa sürede destek sağladı. Velilerimizden aldığımız geri dönüşler, ileriye dönük programlarımızı şekillendirmemizde bize yol gösterdi. Kurum kültürümüzü tabana yayarak ilerleyen bir sistem ile eğitim veriyoruz.

kavram_ogretmenBAŞARMAK ORTAK DEĞERLERLE MÜMKÜNDÜR
Eğitimde kaliteyi artırmak için neler yapıyorsunuz?
En iyi eğitim kurumu, her öğrencisini potansiyeline uygun olarak başarıya götüren kurumdur. Bizim için başarı, herkesin ortak değerlerde buluşmasıyla mümkündür. Eğitimdeki hedeflerimiz bizi; güven, tutku, disiplin,inovasyon, bilimsellik ve erdem diye sıraladığımız başarı değerlerimize daha güçlü bağladı. Başarı değerlerimizi, günümüzün koşullarına göre öğrencilerimize daha nitelikli ve Kavram’ınköklü geçmişine yaraşır bir şekilde kazandırdık. İyi ve nitelikli insan yetiştirme hedeflerimizi,teknolojiyi eğitimde doğru bir şekilde kullanarak dün olduğu gibi bu günde gerçekleştiriyoruz ve gelecekte de gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz.
Günümüz çocukların gelişim özelliklerini ve gelecekte ihtiyaç duyacakları bilgi, beceri ve tutumları göz önünde bulundurarak eğitim sistemimizi kurguluyoruz. Anaokulunda “Çocuk Merkezli Tasarım”, ilkokulda “Etkileşim Temelli Öğrenme”, ortaokulda “Performans Hedefli Gelişim”, lisede “Yetkinlik Odaklı Deneyim” eğitim modellimizle lokal ve global becerilere sahip nesiller yetiştiriyoruz.
Kavram, eğitim anlayışını 21. yy becerileri ile harmanlayarak ders içeriklerimizle yenilikçi, sosyal ve duygusal becerilere odaklanan, teknoloji ile barışık, eleştirel düşünebilen ve araştıran bireyleri hayata hazırlar.
Kavram; çağın ihtiyacını karşılayan, geleceği doğru algılayan ve ders çıkış zili ile eğitimin bitmediğini kabul eden bir eğitim anlayışına sahiptir. Kavram öğrencisi “konu kaçırdım, sorumu öğretmene soramadım, bir kez daha izleyebilir miyim? Eksik konularımın neler olduğunu bilmiyorum. Bu konuyu öğrenmek için neler yapmalıyım?” gibi sorunları yaşamaz. “Dijital Okul” ve “Dijital Kurs” öğrencilere geniş yelpazede bir eğitim ve kendini geliştirme imkânı sunar. Öğrencinin bireysel ihtiyaçları doğrultusunda hem kendi kendine hem de akranlarıyla iletişim halinde gelişimini yapay zekâ uygulamalarıyla destekler.

ÖĞRENCİLERİMİZ BAŞARI HİKAYELERİNİ YAZIYOR
Akademik beceriyi geliştirmenin yanında hangi çalışmaları yapıyorsunuz?
Öğrencilerimize; okullarımız ve kurslarımız da sadece kademe geçişini sağlayan ulusal sınavlara (LGS, YKS) değil hayatın her alanında hazırlanmaları için fırsatlar sunuyoruz.Tarihteki kadın ve erkeğin doğrudan cinsiyete atfedilen mitlerinin yerine öğrencilerimizin kendi başarı hikâyelerini yazmasını sağlayacak donanımda eğitim almalarını sağlıyoruz.
Engelliler günü, downsendromu farkındalık günü, hayvan hakları günü, kendime güveniyorum öz güven çalışmaları gibi birçok farkındalık ve sosyal sorumluluk projelerimiz var. Öğrencilerimizin kendi potansiyellerinin bilincine varmalarını ve farklılıkları kabul ederek hayata hazırlanmalarını sağlayacak projelere imza atıyoruz.

Kız çocuklarının eğitim ve kariyer yolculuklarında hangi çalışmaları yapıyorsunuz?
Kadınlara yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadelenin eğitimle aşılacağına inanıyoruz. Bu nedenle anaokulundan başlayarak lise son sınıfa kadar öğrencilerimizin cinsiyet rollerini doğru tanımlamalarını sağlayacak etkinlikler yapıyor ve uygulamalara yer veriyoruz.
Ergenlik eğitim kitlerimizle kız ve erkek öğrencilerimize özel olarak fiziksel ve duygusal değişimleri konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Anaokulunda mahremiyet eğitimi ile öğrencilerimize bedenlerinin öneminin farkına varma, kendini koruma ve “Hayır” deme davranışını kazandırıyoruz. Böylece erkek öğrencilerimiz bir taraftan fiziksel güçlerini kontrol ederken diğer taraftan duygularını ifade etmeyi öğreniyor. Kız öğrencilerimizin ise duygularını kontrol ederken stratejik düşünme becerileri gelişiyor.
Kız çocuklarını güçlendirme programları kapsamında sosyal duygusal becerilerini artıracak Kavram’a özel içeriklerimizvar.Bunlarla birlikte öğrencilerimizin kendilerini cinsiyetlerinden bağımsız ifade edebilme becerisini geliştiriyoruz.Böylece öz farkındalıklarını artırıyor ve öz saygı çalışmalarımızla benliklerini güçlendiriyoruz.
Günümüzde aile dinamiklerinin değiştiğinin bilincindeyiz. Aile içindeki çatışmaları çözmek ve olası iletişim sorunlarını önlemek için psikolojik danışma ve rehberlik koordinatörlüğümüz bu konulara özel çalışmalar yapıyor. Çalışmalarımızı duygusal becerileri destekleme, çatışma çözme becerilerini artırma, kendini doğru ifade etme, öz saygı, benlik gelişimini desteklemeye yönelik yapıyoruz.

Eğitimde yönetici olmak isteyen kadınlara neler öneriyor, kadın girişimcilere ne gibi kolaylıklar sağlıyorsunuz?
Biz, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolumuzu aydınlattığı şu sözüyle yürüyoruz. "Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir."
Fikirde özgür bilimde çağdaş nesiller yetiştiren bir eğitim kurumu olarak “En iyi okul, her öğrencisini başarıya götüren okuldur.” bakış açısına sahibiz.Kadın yöneticilerimizin varlığından Türk eğitim camiası adına onur duyuyorum.
Kavram’da kadın çalışanların sayısı erkek çalışanlardan fazladır. Üst düzey görevlerde başta olmak üzere kadın çalışanlarımızla birlikteeğitimde özgün ve nitelikli çalışmalar yapıyoruz. Bir taraftan üst düzey yönetici pozisyonundaki kadın çalışanlarımızın sayısını artırırken diğer taraftan kadın girişimcilerimizin kurum açmasını olabildiğince kolaylaştırıyor ve yeni yatırımlar yapmalarını destekliyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.