banner

Geleceğini Kurgulayabilen Nesiller




“Doğru planlanan ve nitelikli yönetilen eğitim süreçlerimiz, öğrencilerimizin günümüz dünyasını doğru analiz etmesini, geleceklerini doğru planlamasını ve 21. yüzyılın becerilerini edinmesini sağlıyor” diye konuşan Kavram Eğitim kurumları Genel Müdürü Adem Durmuş, 48 yıllık eğitim tecrübesi ve bilgi birikimi, modern eğitim anlayışı ve yenilikçi rehberlik desteğiyle birlikte geleceğini kurgulayabilen nesiller yetiştirdiklerini söyledi. 

ademdurmusEğitim metodolojiniz nedir?
1974’ten bu yana Kavram’ın iyi ve başarılı insan yetiştirmek temel hedefidir. Önce iyi insan, sonra başarılı doktor… Önce iyi insan sonra başarılı mühendis… Öğrencilerimizi ülkemizin tarih ve mirasına sahip çıkacak, yaşadığı coğrafyayı, kültürü ve günümüzün gerekliliklerini doğru analiz edecek ve çok hızlı değişen dünya standartlarına kolayca ve başarılı bir şekilde uyum sağlayacak şekilde yetiştiriyoruz. Bu hedefe ulaşmak için geleneksel eğitim modellerinden kopmuyor, ancak eğitim teknolojilerini de yerinde kullanıyoruz. Yeni öğretim ilke ve yöntemlerini benimseyerek, öğretmenlerimizin bu alandaki gelişimlerini sağlıyoruz. Geçmiş birikimlerimizle yeni yöntem ve teknikleri harmanlayarak öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını kapsayacak şekilde 360 derece eğitim veriyoruz.

KAVRAM’ DA ÖĞRENCİLERİ NELER BEKLİYOR?
Ülkemizin birçok köşesinde birbirinden farklı özelliklere sahip ve birbirinden farklı hedefleri olan öğrencileri hedeflerine ulaştırmak için varız. Birbirlerinden farklı olmaları, daha iyi oldukları veya daha başarısız oldukları anlamına gelmiyor. Önemli olan kendi ilgi ve yeteneklerinin farkında olmaları ve bu bilinçle hedeflerine ulaşmak için kendilerine özgü yol haritasına sahip olmalarıdır.
Günümüz gençlerinin ilgi ve yeteneklerini düşündüğümüzde, profiller çok geniş bir yelpazeye sahip. Bu bilinçle hareket ettiğimiz için eğitim-öğretim süreçlerinde bireysel farklılıkları göz önünde bulunduruyoruz. Her öğrencimizin kendine özgü bir gelecek inşa etmesi için ona rehberlik ediyoruz. Bu yüzden de her şeyden önce, öğrencilerimizi doğru tanımak için yoğun çaba gösteriyoruz. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik hizmetlerimizi öğrencilerimize daha yararlı olmak için günden güne daha nitelikli hale getiriyoruz.
Müfredatta yer alan derslerin öğrencilerimiz tarafından daha kolay ve kalıcı öğrenilmesi için alan uzmanları tarafından hazırlanmış nitelikli yayınlar kullanıyoruz. Sınava hazırlık konusunda uzman, konu ve kazanım dağılımı sınav müfredatıyla entegre olmuş ve yeni nesil soruları yapabilme becerisi artıran yayınları tercih ediyoruz. Eğitim teknolojileri ile zenginleştirilmiş sınava hazırlık çalışmalarımızı bir yılla sınırlandırmıyoruz. Sınava hazırlığı öğrencilerimizin tüm eğitim hayatlarına yayıyoruz. Böylece öğrencilerimiz LGS ve YKS’ye son yıl telaşlanmadan, konu atlamadan, başarıyı engelleyecek kaygı yaşamadan sınava hazırlanıyor.

Eğitim ve rehberlik stratejilerinizi nasıl özetlersiniz?
Okul ve sınıf, öğrencilerimizin sosyal öğrenme alanları, öğrenme de sosyalleşmektir. Bu nedenle öğrencilerimizin akranlarıyla bir arada olabilmelerini ve işbirliği yapmalarını sağlıyoruz. Projeler ve yarışmalar düzenleyerek ve öğretmenleriyle olan diyaloglarının niteliğini artırarak, sosyal alanlarda da gelişimlerini destekliyoruz.
Tüm süreçlerin doğru şekilde kurgulanması, sürdürülebilmesi ve doğru yönlendirmelerin zamanında yapılması çok önemlidir. Bu sebeple öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişim seviyelerine bağlı olarak akademik gelişimlerini takip ediyoruz. Motivasyonlarını yüksek tutarak, problem çözme becerilerini geliştiriyor, sorgulayabilen ve eleştirebilen bireyler olarak hedeflerine uygun planlar yapmalarını sağlıyoruz. Bu da hem bizim ve hem de öğrencilerimizin başarısını artırıyor.

KAVRAM’DA YKS ve LGS
LGS ve YKS’ye girecek öğrenciler için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?
LGS ve YKS grubu öğrencilerinin birden çok alanda desteklenmesi gerekiyor.“Sınav konuları şunlar, bu konuları öğrenirsen başarırsın.” gibi bir yaklaşım sınavlarda başarı sağlamıyor. Çünkü her öğrencinin sınav kaygısı, tercih danışmanlığı, motivasyon, ders çalışma teknikleri, dikkat toplama ve zamanı planlama gibi birçok konuda profesyonel rehberlik hizmetine ihtiyacı oluyor.
Kavram’da alanında uzman PDR uzmanları her öğrenciye özel olarak hazırlanmış rehberlik desteği veriyor. PDR çalışmalarımızda da yapay zekâyı aktif bir şekilde kullanıyoruz. Envanterlerimizi teknolojik alt yapıyla bilimsel yollarla uyguluyor ve alanında uzman PDR öğretmenlerimiz tarafından değerlendiriyoruz. Her öğrencimize PDR öğretmenlerimiz yapılan envanterlerle ilgili nitelikli geribildirimde bulunuyor.
Deneme sınavları Kavram’ın tüm okul ve kurs merkezlerinde aynı gün uygulanır ve tüm sınavlar Türkiye geneli değerlendirilir. Çok sayıda öğrenci arasında değerlendirilen sınavlar aslında gerçek sınavın provası niteliğini taşır. Her sınav provasında öğrencilerimize süre etüdü, konu kazanımları, eksik konu analizleri ve bire bir çalışmaları gereken konu başlıklarını detaylı şekilde sunarız. Böylece her sınav hedefe ulaşmak için her öğrenciye çalışması gereken konuları belirlemiş olmaktadır.

KALİTELİ EĞİTİM KİTLESEL BAŞARIYI GETİRİYOR
LGS ve YKS’de yakaladığınız kitlesel başarılarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Verdiğimiz eğitimin kalitesi Türkiye’nin her yerinde aynı olduğu için kitlesel başarı sağlıyor. Öğrencilerimize sunduğumuz tüm çalışmalar eğitim koordinatörlerimizin ve alan uzmanı öğretmenlerimizin birikimleriyle hazırlıyor ve ülkemizin farklı illerindeki tüm öğrencilerimize aynı kalitede sunuyoruz.
1974’ten bu yana Kavram sınava hazırlığın değişmeyen adresi olmuştur. Çünkü Kavram her öğrenciyi kendi hedefine ulaştırarak “Kitlesel Başarıda Bir Numara” olmuştur. Geçen yıl öğrencilerimizin % 28’i LGS’de ilk % 5’lik dilimde yer almıştır. YKS’de ise öğrencilerimizin % 42’si ilk 50.000’e girerek büyük başarıya imza atmıştır. Böylesine kapsamlı ve tabana yayılan bir başarı elbette tesadüf değil. Öğrencilerimizi geleceğimizin teminatı olarak görüyor, hak ettikleri en iyi yerlere gelebilmeleri için tüm tecrübemiz ve inancımızla onları hayata ve sınava hazırlıyoruz.

Veli ve öğrenci iş birliğini nasıl yürütüyorsunuz?
Öğrencilerimizin başarılarını artırmak için velilerimizi sürece her zaman dâhil ederiz. Velilerimizin de bilinçlendirilmesi ve bilgi sahibi olmasını hedefliyoruz. Onlara çocuklarını daha iyi tanımaları için PDR desteği sunuyor, bilinçli ebeveyn olmaları için bültenler hazırlıyor, seminerler düzenliyor ve ebeveyn buluşmaları organize ediyoruz. Çocukları ile ilgili öğretmenlerimiz akademik gelişimlerine yönelik geribildirimde bulunurken PDR uzmanlarımız ise psiko – sosyal destek çalışmaları organize ediyorlar.

KAVRAM ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL BURS
Kurumsal çalışmalarınız ve iş birlik fırsatlarınız nelerdir?
Birçok devlet ve özel üniversitelerle işbirliği yapıyoruz. Üniversitelerimizin bilgi birikimlerini henüz okul çağındayken öğrencilerimize taşıyoruz. Okul ve üniversite ziyaretleri, kariyer günleri, canlı konferanslar, online toplantılar ve eğitimler, proje tabanlı çalışmalar ve seminerler organize ediyoruz. Üniversitelerin rektörleri ile öğrencilerimizi bir araya getiriyor sınava ve hayata hazırlık konusunda onları bilinçlendiriyoruz. Özel üniversitelerle yaptığımız protokol anlaşmaları çerçevesinde Kavram öğrencilerine özel burs ve yurt dışında eğitim alma imkânları sunuyoruz.

LGS &YKS’ de Başarılı Olmak Bir Kavram’a Bakar!

  • Akademik performans takibi
  • Etüt ve ofis soru çözüm saatleri
  • Yeni nesil sorulardan oluşan güncel yayın paketi
  • Dijital destekli eğitim programı
  • Veri temelli yeni nesil Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik desteği
  • Alanında uzman yenilikçi eğitim kadrosu
  • Nitelikli ölçme ve değerlendirme sistemi

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.