banner

Öğretenler için Öğrenenler Buluşması Başlıyor




Öğretmen Akademisi Vakfı’nın gerçekleştirdiği Eğitimci Çalıştayına, meslektaşlarının kişisel ve mesleki yetkinliklerini geliştirme ve geleceğin nesillerine daha kaliteli bir eğitim sunma amacı ile hizmet veren 200 eğitimci katılıyor.

örav eğitimci çalıştayıÖğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimi alanında Türkiye’nin en etkin sivil toplum kuruluşu Öğretmen Akademisi Vakfı’nın (ÖRAV), kısmi zamanlı eğitimcilerine yönelik düzenlediği Eğitimciler Çalıştayının beşincisi başladı. 12 - 16 Ağustos 2015 tarihleri arasında İstanbul’da Intel Security desteğiyle gerçekleştirilecek çalıştaya, Türkiye’nin farklı illerinden 200 eğitimci katılıyor. Beş gün sürecek çalıştayda, mevcut projelerle ilgili bilgiler tazelenirken, yeni dönem projeleriyle ilgili eğitimler sunulacak. Ayrıca öğretmenlerin okullarında uyguladıkları iyi örnekler paylaşılırken beyin fırtınası toplantılarıyla geleceğe dair fikirler ortaya konulacak. Çalıştay sonunda öğretmenlere katılım sertifikaları verilecek.

Amacımız, donanımlı öğretmenler yetiştirerek gelecek nesillere katkı sağlamak

Meslektaşların birikimlerini birbirleriyle paylaşmasının, hem bireysel hem de profesyonel gelişimleri açısından çok önemli katkılar sağladığını belirten Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Selman Behmuaras, şu değerlendirmede bulundu:

 “Faaliyete geçtiğimiz 2008 yılından bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilinde 100 binden fazla eğitimciye ulaştık. Geldiğimiz noktaya ulaşmamızda en önemli özvarlığımız olarak gördüğümüz kısmi zamanlı eğitmenlerimizin büyük rolü olduğunu bir kez daha belirtmek isterim. Çalıştaya katılan öğretmenlerimiz, kendi okullarına döndükleri zaman, burada aldıkları eğitimlerle hem öğrencileri için çok daha iyi öğrenme ortamları yaratabiliyor, hem de meslektaşlarının mesleki ve kişisel gelişimine destek olmaya devam ediyor. Vakfımızın en temel amacı; donanımlı öğretmenler yetiştirerek, geleceğin Türkiye’sini inşa edecek nesillerin, gelişmiş ülkelerdeki akranları ile eşit kalitede eğitim alabilmelerini sağlamak; en ulvi mesleklerden olan öğretmenlik mesleğinin hak ettiği değere ve saygınlığa kavuşması için tüm imkanları seferber etmek olarak özetlenebilir. Düzenlediğimiz çalıştaylar da bu amacımızın gerçekleşmesine vesile olurken, eğitmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimleri için de önemli bir kaynak oluşturuyor. Projelerimizin sürdürülebilirliğine ve Türkiye’nin eğitim hayatına sağladığımız somut katkıların önemli bir parçası haline gelen eğitimciler çalıştaylarını her yıl daha da geliştirerek gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

Öğretmen Akademisi Vakfı eğitimlerinin daha geniş kitlelere, en verimli şekilde ulaşmasında önemli rol oynayan Kısmi Zamanlı Eğitmenler için düzenlenen “ÖĞRENENLER BULUŞMASI”nın bu yılki başlıklarından bazıları ise “Meslektaşımdan Öğreniyorum”, “Yaratıcı Çocuk Yaratıcı Beyin”, “Etiketsiz Eğitim” ve “Koçluk Eğitimi” olarak belirlendi. Bu başlıklara ek olarak eğitmenler, Intel Security uzmanları tarafından “İnternet Güvenliği” hakkında da bilgi alacak. Eğitmenlerin, mevcut eğitim programlarını geliştireceği ve yeni programlar için fikir alış verişinde bulunacağı bu yoğun eğitim programı kapsamında katılımcılar ayrıca, Sunay Akın’ın meddah sunumu, Tai Chi eğitimi ve "Müzikle Hayatın Keşfi" programlarıyla da yorgunluklarını atma fırsatı bulacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.