banner

SBS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?




SBS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Adaylara sonuç belgesi gönderilecek mi? 

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) tercih işlemleri 15-29 Temmuz tarihleri arasında alınacak. MEB, yerleştirme sonuçlarını 6 Ağustos’ta açıklayacak.

MEB, öğrenci ve velilerden gelen yoğun talep üzerine tercih başvuru süresini uzatma kararı aldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci ve velilerden gelen yoğun talepler doğrultusunda Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre tercih süresini 29 Temmuz Pazartesi'ye kadar uzattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi çerçevesinde gerçekleştirilen SBS sonuçlarının 12 Temmuz'da yayınlandığı hatırlatıldı.

Ortaöğretime yerleştirme puanına göre, tercih başvurularının 15 Temmuz Pazartesi başladığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''21 Temmuz'da sona ereceği duyurulan tercih başvuru işlemlerinin, öğrenci ve velilerimizden gelen yoğun talepler doğrultusunda 29 Temmuz Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar uzatılması Bakanlığımızca uygun görülmüştür.''

Milli Eğitim Bakanlığı, SBS yerleştirme sonuçlarını 6 Ağustosta açıklayacak. Sonuçlar, Bakanlığın internet sitesinde yayınlanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.