banner

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı




Milli Eğitim Bakanlığı, LGS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Hangi okula yerleştirildiğinizi öğrenmek için: http://sonuc.meb.gov.tr/

lgsMEB tarafından yapılan açılmaya göre 2021 yılında sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında doluluk oranı %95 olarak gerçekleşti. 

2021 yılında gerçekleştirilen yerel yerleştirmede ise tüm okul türlerinde iyileştirme sağlanmıştır. Yerel yerleşen öğrenciler arasında Anadolu İmam Hatip liselerine yerleşen öğrencilerin yüzde 87,9’u, Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerin yüzde 99’u ve Mesleki ve Teknik Anadolu lisesine yerleşen öğrencilerin yüzde 82,5’inin yerleştikleri okullar ilk üç tercihleri arasında yer almıştır. Bu sonuç, yerel yerleştirmede ilk üç tercihine yerleşen öğrenci oranlarının farklı okul türlerinde en yüksek olduğu yılın 2021 olduğunu göstermektedir.

Sınavsız yerleşen öğrencilerin yüzde 92’si ilk üç tercihinden birine yerleşti
Sınavlı okulların kontenjanı görece düşük olduğu için yerleştirmenin asıl performansını belirleyen sınavsız yerel yerleştirmedir. 2019 yılı yerel yerleştirmelerde öğrencilerin yüzde 91’i, 2020 yılında yüzde 91,6’sı ve 2021 yılında %91,98’i tercihlerindeki ilk üç okuldan birisine yerleşti. Bu oran yerleşen öğrencilerin memnuniyetinin yüksekliğini göstermesi açısından oldukça önemli bir veridir. Oranlardaki artış özellikle temsil ettiği öğrenci sayısı dikkate alındığında somut bir iyileşmeyi göstermektedir. Dolayısıyla bu sonuçlar LGS sisteminde her yıl yapılan iyileştirmelerle artık öğrenci memnuniyetinin giderek arttığını somut olarak göstermektedir.

Sınavsız yerleşen öğrencilerin %51’i birinci tercihine yerleşti
Sınavsız yerleştirmede diğer bir iyileştirme de öğrencilerin birinci tercihlerine yerleşme oranlarında görüldü. Sınavsız yerleşen öğrenciler arasında birinci tercihindeki okullara yerleşen öğrencilerin oranı 2020 yılında %49 iken 2021 yılında bu oran %51’e yükseldi. İl ve ilçe düzeyinde yapılan çalışmalarla daha fazla öğrencinin en öncelikli tercihlerine yerleştirilmesine imkan sağlandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.