banner

En fazla hangi branşlarda öğretmen ataması yapılacak?




MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 2015 Ağustos öğretmen atamaları hakkında bilgi verdi.

hamza aydoğduÖzel bir TV programına katılan Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 2015 Ağustos öğretmen atamaları hakkında bilgi verdi.

Ağustos ayında 37 bin öğretmen ataması yapılacağını söyleyen Hamza Aydoğdu, atamaların Ağustos ayının son haftasında yapmayı düşündüklerini dile getirdi.

Aydoğdu, KPSS’nin sonuçlandığını fakat 2 alanda (Coğrafya ve Sosyal Bilgiler) mahkeme kararı devam ettiğini bu alanlarla ilgili sonuçların henüz açıklanmadığını fakat bu alanlara verilen kontenjanların belirleneceğini ve ilana çıkacağını diğer bütün alanlarda atama yaptıktan sonra mahkemenin vereceği karara göre bu iki branşla ilgili de müracaatlar alınıp atamaların yapılacağını ifade etti.

Kendisine çok sayıda mail geldiğini aktaran Aydoğdu, MEB’in atama yaparken mezun sayısına göre atama yapmadığını; okullardan alınan normlara, öğretmen ihtiyaçlarına ve o branştan öğretmen fazlalıkları dikkate alınarak branşların dağıtımının olduğunu altını çizdi ve yukardan aşağı en fazla ihtiyaç duyulan branşları sıraladı.

En Fazla İhtiyaç Duyulan Branşlar

1-İngilizce

2- Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi

3- Özel Eğitim

4- Sınıf Öğretmenliği

5-Rehberlik

6- İlköğretim Matematik

7-Beden Eğitimi

8- Türkçe

9-Okul Öncesi

10-Fen Bilimleri

11-Matematik

12-Biyoloji

13-İmam Hatip Meslek Dersleri

14- Bilişim Teknolojileri

15-Arapça

16-Türk Dili Edebiyatı

17- Müzik

18-Kimya

19-Sosyal Bilgiler

20- Fizik

21-Güzellik Saç Bakım Hizmetleri

22-Almanca

23-Görsel Sanatlar

24-Yiyecek İçecek Hizmetleri

25-Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.