TÜBİTAK’tan Koç Üniversitesi’ne 10 milyon lira proje desteği
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Pazartesi, 01 Temmuz 2013 14:34 tarihinde oluşturuldu
TÜBİTAK, Teknoloji Transfer Ofisleri’nin güçlendirilmesi ve yenilerinin açılmasını teşvik kapsamında Koç Üniversitesi’ne 10 yıl boyunca 10 milyon TL destek verecek
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından açılan ‘1513 Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) Destekleme Çağrısı’ kapsamında desteklenen ilk 10 üniversite arasında yer alan Koç Üniversitesi, bu destek kapsamında Fikri Haklar ve Stratejik Ar-Ge Yönetim Süreçleri Konferansı’na ev sahipliği yaptı.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Teknoloji Transfer Ofisleri’nin güçlendirilmesi ve yenilerinin açılmasını teşvik amacıyla gerçekleştirilen ‘1513 Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) Destekleme Çağrısı kapsamında seçilen 10 üniversite arasında yer alan Koç Üniversitesi’ne, TÜBİTAK aşamalı olarak 10 yıl boyunca 10 milyon TL ile destek verecek.
TÜBİTAK’ın bu yıl ilk kez başlattığı programla teknoloji ofislerinin güçlendirilmesi ve yenilerinin kurulması teşvik edilirken, üniversitelerdeki bilgi ve teknolojinin, uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesi, üniversite-özel sektör kuruluşları arasında işbirliği oluşturulması ve sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitede üretilmesine yardımcı olunması hedefleniyor. Ayrıca, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde; Ar-Ge projeleri oluşturma, geliştirme ve destekleme faaliyetleri, fikri ve sınai mülkiyet haklarının tescili ve korunması, pazarlanması, ticarileştirilmesi, girişim sermayesi desteği, kuluçka merkezi kurma, iş rehberliği, danışmanlık ve eğitim hizmetleri sağlanması amaçlanıyor.
Programla, tüm bu konularda farkındalığı artıracak etkinlikleri düzenlemek ve yayınları yapmak konusunda, Türkiye’de kurulmuş veya kurulacak teknoloji transfer ofislerinin geri ödemesiz desteklenmesi planlanıyor. Bu destek kapsamında Koç Üniversitesi, 28 Haziran 2013 Cuma günü kamu, üniversite, sanayi perspektifinden stratejik Ar-Ge yönetim süreçlerinin tartışıldığı Fikri Haklar ve Stratejik Ar-Ge Yönetim Süreçleri Konferansı’na da ev sahipliği yaptı. Fikri Mülkiyet Hakları ve Stratejik AR-GE Yönetimi Süreçleri konusunda Türkiye ve özellikle Kuzey Amerika örneklerinin incelendiği konferansa, sanayi tarafından da yoğun ilgi gösterildi.
Konferansın açılış konuşması Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun tarafından yapılmış olup, Koç Üniversitesi’nde 2009-2013 yılları arasında Araştırma ve Proje Geliştirme konusunda yapılanlar, Fikri Mülkiyet politikası ve TÜBİTAK desteği sonrasında yapılması planlanan faaliyetlerden bahsedildi.
5 modülden oluşan Koç Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi projesinin, Modül 1: Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Hizmetleri” kapsamında gerçekleştirilen konferansla, konuya ilişkin farkındalığın artırılması ve genel bir bilgilendirmenin yapılması amaçlanmıştı.
Söz konusu proje kapsamında 2013 ve takip eden yıllarda genel bilgilendirmelerin ve özel eğitimlerin verilmesi planlanıyor.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı