banner

Microsoft’un kurucusu Boğaziçi’nin projelerine destek oldu




Boğaziçi Üniversitesi ile 6 milyar dolar ile dünyanın en büyük patent fonu Intellectual Ventures ile teknolojik çalışmaların bilimsel ve patent süreçlerinde ortak çalışmak üzere mutabakat zaptı imzaladı.

bogazici patent destekBoğaziçi Üniversitesi, 6 milyar dolar ile dünyanın en büyük patent fonu olan Intellectual Ventures’in (IV) bünyesinde yer alan Invention Development Management Company (IDMC) ve Intellectual Property Solutions ile üniversitede projelendirilen teknoloji çalışmalarının patent ve araştırmaları konusunda stratejik işbirliği anlaşması için mutabakat zaptı imzaladı.

İmza töreninde Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ile Microsoft’un kurucuları arasında yer alan ve 6 milyar dolarlık teknoloji fonu Intellectual Ventures’ın Kurucusu ve Teknolojiden Sorumlu Başkanı olan Edward Jung hazır bulundu.

Anlaşmaya göre, Intellectual Ventures çatısı altında yer alan IDMC ve Intellectual Property Solutions, üniversitedeki teknoloji projelerinin gerçekleştirilmesi ve bu konudaki patent çalışmaları için stratejik işbirliği yapacak.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu imza töreni sırasında yaptığı açıklamada,  son yıllarda ülkemizde inovasyon, teknoloji ve ürün geliştirme alanında hızlı ve önemli bir dönüşüm yaşanmakta olduğunu belirtti. Barbarosoğlu,  Boğaziçi Üniversitesi olarak IV ile işbirliğinin bu alanda ülke için yeni bir pencere açacağını ifade ederken, Intellectual Ventures’ın Kurucusu ve Teknolojiden Sorumlu Başkanı olan Edward Jung da özellikle genç eğitimli nüfusu ve tarihi kültürel birikimiyle Türkiye'nin coğrafi olarak dünyanın yeni inovasyon merkezi olacağına inandığını söyledi.

Öncelikli olarak temiz teknolojili çalışmalar desteklenecek

İşbirliği çerçevesine göre; Boğaziçi Üniversitesi ile araştırmacı/öğretim üyesi değişimi, ortak bilimsel çalışmalar, bilimsel ve teknik bilgi paylaşımı gerçekleştirecek olan taraflar, ayrıca, Üniversite’den ve Silikon Vadisi’nden gelen akademisyenlerin, bilim insanlarının, araştırmacıların, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin muhtelif zamanlarda geliştirilecek münferit ve müşterek projelere katılımlarını koordine edecek. Bilimsel çalışmalar konusunda ortak seminer, konferans ve diğer profesyonel toplantıların gerçekleştirilmesini öngören anlaşmaya göre, öncelikli olarak, yaşam bilimleri, temiz teknolojiler, mali teknolojiler, bilişim iletişim teknolojileri (BİT) ve çevre kimyası konusundaki çalışmalar desteklenecek. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.