banner

İhtisaslaşmış meslek liseleri açılacak




Milli Eğitim Bakanlığı, illerde sektörün ihtiyacı doğrultusunda, belirli bir alanda ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu liselerinin açılması için çalışma başlattı.

 

yusuf_tekinMEB Müsteşarı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen yazıda, bakanlığın mesleki eğitimi önceliğe alan ve sektörün arzuladığı nitelikli iş gücünü yetiştirmeyi hedeflediği belirtildi.
Nitelikli iş gücünün, öncelikle okulların da istenilen niteliklere sahip olmasıyla mümkün olduğuna işaret edilen yazıda, bu doğrultuda insan gücünü ve mali kaynaklarını sadece belirli bir alana yönlendiren, bir alanda ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu liselerine ihtiyaç bulunduğu bildirildi.
Kamuoyunda mesleki eğitime olan farkındalığın arttırılması ve alanında markalaşmış okulların hedeflendiğinin ifade edildiği yazıda, bu okulların, bulunduğu şehrin Türkiye ekonomisine katkısı doğrultusunda, bölgenin ihtiyaç duyduğu eğitilmiş iş gücünün sağlanmasında kilit rol oynamalarının veya gelişen teknolojinin ihtiyaç duyacağı nitelikte mezunlar vermesinin planlandığı vurgulandı.

 

Bu eğitim yılında açılması planlanıyor
Bu okulların öğretmen, öğrenci ve sektör desteğiyle tek bir alanda meslek eğitimine yoğunlaşmaları, arzulanan kalitede mesleki ve teknik eğitime ulaşmada okulların önünü açacağı ifade edilen yazıda şu ifadelere yer verildi: "Tüm bunlar dikkate alındığında, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde sektör desteği ile belirli bir alanda ihtisaslaşmanın gerekli olduğu görülmekte ve her ilimizde tematik eğitime zemin hazırlaması açısından belirli bir alanda ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu lisesi açılması hedeflenmektedir. Bu okullarımızda, mevcut alana ait birbirini tamamlayan en fazla 3 dalda program uygulanacak, tek alanı olan mevcut okulların bu kapsama alınması veya yeni açılacak okulların tek alan üzerine açılması düşünülmektedir."
Yazıda, bu okulların açılmasıyla ilgili gerekli çalışmaların yapılması istendi.
MEB'in illerde yapılacak bu çalışmaları değerlendirip, ihtisaslaşmış meslek liselerine dönüşümü yapılacak okulların onayını vereceği öğrenildi. Bu kapsamda, bakanlıktan onayları alınan mesleki ve teknik Anadolu liselerinin, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde açılmasının planlandığı ifade edildi.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.