banner

Fen ve sosyal bilimler liselerinin sayılarını sınırlı tutuyoruz




Milli Eğitim Bakanı Avcı, fen ve sosyal bilimler liselerinin sayısını hızlı bir şekilde artırmak istemediklerini söyledi. Bu liselerin kalitesini korumak için sayılarını sınırlı tuttuklarını belirten Avcı, "Bu tür konularda sadece maddi değil, beşeri imkanlar da çok önemli. Bu tür okullarda görevlendireceğimiz öğretmenlerin de çok iyi seçilmesi gerekiyor.” dedi.

milli eğitim bakanı nabi avcıBir akrabasının düğünü için Sakarya'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Dünya Kız Çocukları Günü'nde kendisini davet eden öğrenciyi ve arkadaşlarını yatılı kaldıkları okulda ziyaret etti. 

Akşam saatlerinde kente gelen Avcı, ilk olarak yeğeninin oğlu İbrahim Emin Ertan ile Berna Ertan çiftinin, Adapazarı ilçesinde düzenlenen düğün törenine katıldı. Burada akrabalarıyla bir süre sohbet eden Avcı, gelin ve damada mutluluklar dileyerek törenden ayrıldı. 

Bakan Avcı, düğün töreninin ardından beraberindekilerle Dünya Kız Çocukları Günü'nde tanıştığı ve kendisini davet eden Sümeyye Hayra Kotan isimli öğrenciyi, yatılı okuduğu Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nde ziyaret etti. 

Burada kalan öğrencilerle sohbet eden Avcı, okulun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Okul bahçesinde yapımı devam eden öğrenci pansiyonu inşaatında incelemelerde bulunan Avcı, daha sonra okulun kütüphanesine giderek öğrenci ve öğretmenlerle çay içti. 

“Fen ve sosyal bilimler liselerinin kalitesini korumak için sayılarını sınırlı tutuyoruz”

Avcı, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, fen ve sosyal bilimler liselerinin sayısını hızlı bir şekilde artırmak istemediklerini söyledi.

Bu liselerin kalitesini korumak için sayılarını sınırlı tuttuklarını belirten Avcı, "Bu tür konularda sadece maddi değil, beşeri imkanlar da çok önemli. Bu tür okullarda görevlendireceğimiz öğretmenlerin de çok iyi seçilmesi gerekiyor. Cemil Meriç Lisesi de bu anlamda çok iyi durumda, adına yakışır bir şekilde önemli başarılar elde ediyor" dedi. 

Avcı, ziyaret ettikleri Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğrenci ve öğretmenlerin gayretleriyle önemli başarılar elde edildiğini anlattı. 

Okul binasının çok güzel olduğuna işaret eden Avcı, "Sadece altyapı ve donanım değil, asıl olan öğrenci ve öğretmenlerin burada ürettikleridir. Merdivenlerden çıkarken duvarlarda çok güzel projeler ve başarı belgelerini gördük. Göğsümüzü gere gere gezebildiğimiz bir okul. Rahmetlinin adına yakışan bir okul. İnşallah daha büyük başarılar, bu okulda gerçekleştirilecek. Burada öğrenci olmak varmış diyerek öğrencilerimizi de kıskanmıyor değilim" diye konuştu. 

"Bütün liselerimizde kaliteyi yükseltmek istiyoruz ve bunu da belli bir plan içinde yapacağız" diyen Avcı, şunları kaydetti:

"Okul açmak kolay ama belli bir kaliteyi muhafaza ederek bu tür okulların sayısını artırmak için de çalışıyoruz. Bu liseyi gezdik ve başarılarını gördük. Hemen hemen bütün sosyal bilimler lisesinde benzer başarılar söz konusu ama Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, bir başka. İnşallah diğer liselerimiz de aynı performansı gösterecektir. 

Meslek liselerinde önemli bir başarı hedefimiz var. Sanayi bölgelerinin civarında sektörle işbirliği içinde meslek liseleri açıyoruz ve bu liselerde okuyan her öğrenci için de program türünde 3 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında değişen ödemeler yapıyoruz. Bu gerçekten mesleki eğitim konusunda önemli bir hamle. Ciddi bir karşılık da alıyoruz. Dolayısıyla her alanda kaliteyi yükseltmek için yoğun bir çalışma yapıyoruz."

"Ziyaret, Bakanımızın bize büyük önem verdiğini gösteriyor"

Bakan Avcı'yı okuluna davet eden 10. sınıf öğrencisi Kotan da okulda eğitim gören arkadaşlarıyla sosyal anlamda önemli aktiviteler yaptıklarını vurgulayarak, "Dünya Kız Çocukları Günü" dolayısıyla düzenlenen törende bakanımızla tanıştık. Kendisiyle bir süre sohbet etme imkanı buldum ve buraya davet ettim. Okulumuzun yaptığı çalışmalarını anlattım ve kendisi de çok beğendi bu çalışmaları. Bunun üzerine davet ettim" ifadesini kullandı. 

"Daha geçtiğimiz gün davet etmiştik bakanımızı ama hemen geldi" diyen Kotan, "Bu kadar çabuk sürede bizi ziyaret edeceğini tahmin etmemiştim. Bundan dolayı da çok mutlu oldum. Bu ziyareti, sayın Bakanımızın öğrencilere verdiği değeri gösteriyor. Bu akşam da kendisiyle sohbet etme fırsatım oldu ve okulumuzun ihtiyaçlarını ilettim. Kendisi de ilgileneceğini söyledi" diye konuştu. 

Avcı, ziyaretin ardından İstanbul'a hareket etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.