ÖSYM, özel ve vakıf üniversitelerinin sınavlarına talip
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Pazartesi, 24 Aralık 2012 12:28 tarihinde oluşturuldu
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)Başkanlığı, YÖK Yasa Tasarısı Taslağına ilişkin önerisinde, özel ve vakıf üniversitelerinin hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler için yapılan sınavlara talip oldu.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Yükseköğretim Yasa Tasarısı Taslağına ilişkin görüş ve önerilerini Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) iletti.
ÖSYM Başkanı Ali Demir imzalı yazıda, taslağın 35. maddesine ilişkin, özel/vakıf yükseköğretim kurumlarında yabancı dil hazırlık sınıflarında öğrenim gören ancak başarı gösteremeyen öğrencilerin, uzun süreler harç ödeyerek okula devam ettiği ve bunun aileler üzerinde maddi olumsuzluklar oluşturduğu belirtilerek, hazırlıkta yabancı dil sınavının merkezi sistemle yapılmasıyla özel yükseköğretim kurumlarının, kar amacıyla hareket etmeleri nedeniyle sınavları oldukça zor seviyede yapmak suretiyle öğrencilerin sınavlardan uzun dönemler geçememesinin önüne geçileceği ve bu durumun Kanun Teklifinin 35. maddesinde düzenlenmesinin uygun olacağı kaydedildi.
Yönetilemez durum netleşmeli
Yazıda, ÖSYM'nin yılda en az 2 defa yabancı dil ve alanlara göre yılda en az 1 defa bilim sınavı yapmasının öngörüldüğü, KPDS veya halen çalışması yapılan Yabancı Dil Belirleme Sınavı ile yabancı dil şartı yerine getirilmekle birlikte bilim sınavının hangi alanlara ilişkin olduğunun belirsiz olduğu belirtildi. Yazıda, ''Yüzlerce bilim sınavı yapılmasının söz konusu olabilecek. Yönetilemez mahiyette olan bu durumun netleştirilmesinde fayda bulunmaktadır'' denildi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı


