banner

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Bursları başvuruya açıldı




İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, yeni yaklaşımlar ve yayımlanmamış belgelerle İstanbul’a dair öncü çalışmalar yürüten araştırmacıları burs programıyla desteklemeyi sürdürüyor. Dört farklı kategoride maddi destek sağlayan bursların 2022–2023 dönemi başvuruları için son tarih 17 Temmuz.

iae_burs_2022Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, bünyesindeki Bizans, Osmanlı, Atatürk ve Cumhuriyet araştırmaları bölümlerine ve “İstanbul ve Müzik” Araştırma Programı’na (İMAP) ilişkin çalışmalar yapan araştırmacılara burs desteği sağlamaya devam ediyor. Enstitü, 2022–2023 döneminde “Doktora Sonrası Araştırma ve Yazma”, “Doktora Adayları için Araştırma ve Yazma”, “Seyahat”ve “Akademik Etkinlik”kategorilerinde başvuruları bekliyor. Yeni yaklaşım ve yayımlanmamış belgelerle İstanbul çalışmalarına katkıda bulunacak araştırmaların değerlendirmeye alındığı programa 17 Temmuz 2022 tarihine kadar başvuruda bulunulabilir.

Yüksek lisans öğrencilerinden doktorasını tamamlamış araştırmacılara uzanan geniş bir kitleyihedefleyen burslar, 4 farklı kategorideveriliyor. Doktora Sonrası Araştırma ve Yazma Bursu,doktorasını en fazla beş sene önce tamamlamış 1 araştırmacınınçalışmalarına40 bin TL, Doktora Adayları için Araştırma ve Yazma Bursu 1 doktora adayının doktora tezi için gereken saha veya arşiv çalışmalarına 30 bin TL finansman sağlıyor.Arşiv ya da saha çalışmasını desteklemek amacıyla verilen Seyahat Bursları ve yurt dışındaki konferans, sempozyum, atölye çalışmalarında tebliğ sunmak ya da panel düzenlemek için verilen Akademik Etkinlik Bursları ise her iki kategoriden5’er araştırmacıya 5 bin TL’lik destek sağlıyor. 

İstanbul araştırmalarına bir bakış

Geçtiğimiz yıl, Bizans döneminden günümüze uzananbir tarih aralığında,İstanbul’u mimarlık kültürü, kentsel altyapı, salgınlar ve sağlık sistemi, dini inanışlar, ideolojik hareketler ve müzik gibi farklı başlıklardamercek altına alan özgün araştırmalar İAE burslarıyla desteklendi. Jessica Varsallona Birmingham Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği “Konstantinopolis ve ‘PalaiologosRönesansı’ (1261-1453): Mimarlık, İdeoloji vePatronaj”başlıklı doktora tezinden yola çıkan araştırmasıylaDoktora Sonrası Araştırma ve Yazma Bursu’na layık görülürken, Yasemin Akçagüner “Semavi Cisimler: Osmanlı İstanbul’unda Hayatın Devri, 1774-1856” çalışmasıyla Doktora Adayları için Araştırma ve Yazma Bursu’nun sahibi oldu. 

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü burs programına katılmaya hak kazanan araştırmacılar, yine Enstitü tarafından düzenlenen Bursiyer Konuşmaları ile çalışmalarını daha geniş bir kitleyle paylaşma imkânıbuluyor. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.