banner

Tekfen Vakfı Müzik Bursu için başvurular başladı




Türkiye’nin önemli özel sanat kurumları arasında yer alan Tekfen Vakfı, klasik müziğe olan desteğini Müzik Bursu ile bu yıl da sürdürüyor. Başvurular www.tekfenfilarmoni.com adresi üzerinden 18 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında devam edecek.

tekfen_vakfi_burs_2022Başta Tekfen Filarmoni olmak üzere, Türkiye'deki orkestralar için yetkin müzisyenler yetiştirmek amacıyla sağlanan burs, lisans düzeyindeki yurt dışı eğitim kurumları için geçerlidir. Burs, kendine kariyer hedefi olarak orkestra müzisyenliğini seçen tüm lisans öğrencilerini kapsıyor. Yeni kazanacak olan iki bursiyer, Eylül 2022-Haziran 2023 tarihleri arasında, aylık 750 Avro, 10 ay toplam 7.500 Avro tutarında burstan faydalanabilecek.

Özgeçmiş, niyet ve referans mektupları ile son 6 ay içerisinde yapılmış bir ses/görüntü kaydı ile online olarak yapılacak ilk başvurunun ardından, 2’nci aşamaya geçmeye hak kazanan adaylardan, zorunlu eser listesinden seçecekleri bir eser ile kendi tercih ettikleri bir eseri 7 Haziran 2022 tarihinde, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall salonunda, jüri önünde yüz yüze icra etmeleri talep edilecektir. Jüri, Tekfen Filarmoni daimi şefi ve sanat direktörü Aziz Shokhakimov ile orkestranın grup şefleri, öğretim üyelerinden teşkil edilmektedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.