banner

Türk Eğitim Vakfı İngiltere’de burs vermeye başlıyor




Türkiye’nin pek çok yerinde şube ve temsilcilikleri ile başarılı ve maddi imkânı kısıtlı gençlere burs desteği sağlayan Türk Eğitim Vakfı (TEV), yurtdışında da faaliyet gösterecek. TEV UK, İngiltere’de yüksek lisans eğitimi sürdüren gençlerimize destek olurken, İngiltere’de yaşayan hayırsever Türk iş insanlarının yanı sıra TEV’e ve eğitime destek olmak isteyenler bağışlarıyla öğrencileri yalnız bırakmayacak.

tev_uk54 yıldır başarılı ve maddi imkânı kısıtlı gençlere burs desteği sağlamaya devam eden Türk Eğitim Vakfı (TEV), İngiltere’nin Londra kentinde TEV UK’i hayata geçirdi. TEV’in yurtdışındaki ilk bağımsız girişimi olan TEV UK, yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimlerini İngiltere’de sürdüren başarılı ancak finansal imkânsızlıklarsebebiyle eğitime devam edemeyen gençlere burs desteği sağlamayı amaçlıyor. Vakıf, İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşlarının ve eğitime destek olmak isteyen birey ve kurumların da bağışlarıyla daha çok gence ulaşmayı hedefliyor. TEV ve TEV UK arasında yapılacak olan burs ve finansal işbirlikleri Türkiye’deki TEV bursiyerlerine de kaynak oluşturma konusunda destek sağlayacak.

İngiltere’de gönüllü çalışanları, hayırsever iş insanları ve kurumların desteğiyle kurulan TEV UK, çok kısa bir sure içinde dünyaca ünlü Imperial College ve University of Oxford gibi kurumlarla geleceği parlak öğrencilere burs sağlamak için anlaşma imzaladı.

TEV UK, İngiltere’de bağışçılarının desteğiyle büyüyecek

Köklü eğitim kurumlarına sahip İngiltere’de eğitimlerini sürdüren ve maddi imkânları kısıtlı birçok başarılı öğrenci bulunduğu söyleyenTEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, okul ücretleri ve yaşam masraflarını karşılayan burslarla bu gençlerin bütçelerine değil eğitimlerine odaklanmalarını sağlamayı arzu ettiklerini belirtti. Bu gençlerin eğitimlerini tamamladıktan sonra Türkiye’nin aydınlık geleceğine katkıda bulunacak değerli çalışmalara imza atacağına gönülden inandıklarını anlatanYırcalı, “Sadece yurt içinde değil yurt dışında da yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi yapan gençlere destek veriyoruz. Bu öğrencilere, her yıl yaklaşık 1 milyon doların üstünde burs fonu ayırıyoruz.Bu bursların ülkemizin yetişmiş, üstün nitelikli insan gücü kaynağını zenginleştirmek adına büyük önem taşıdığına inanıyoruz.İngiltere Türklerin yoğun olarak yaşadığı ilk beş ülkeden biri. Eğitim anlamında da çok değerli, köklü eğitim kurumlarına sahip. Bu çerçevede Vakfımızın yurt dışında ilk fiili girişimini burada hayata geçirdik. Hedefimiz İngiltere’de bağışçılarımızın da desteğiyle mümkün olan en fazla sayıda gencimizin yanında olabilmek” dedi.

Oxford Üniversitesi ve Imperial College’de Burs İmkânı

TEV UK’in dünyaca ünlü Imperial College ve University of Oxford gibi kurumlarla öğrencilere burs sağlamak için protokol imzaladıklarını ifade eden TEV UK Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Özen, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: “TEV’in sürdürülebilir gayret ve başarısının burada da oluşturulması adına, tüm tecrübelerimizi aktarmaya hazırız.TEV UK ile hem daha fazla sayıda başarılı gencimiz Londra’da yüksek eğitimlerine burslu devam edebilecek hem de İngiltere’de yaşayan hayırsever Türk iş insanlarını da destekçilerimiz arasına katarak öğrencilerimize katkımızı sürdürebileceğiz.Oxford ve Imperial College ile anlaşmalarımızın bu bağlamda çok değerli olduğunu düşünüyorum. Imperial College Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakülteleri, Oxford Üniversitesi Doğu Çalışmaları Fakültesi ile yaptığımız iş birliği kapsamında programlara kabul edilen öğrencilere karşılıksız burs vereceğiz. İletişimin ve eğitime olan inancımızın birleştirici gücüyle bize ihtiyacı olan her Türk gencinin yanında olabilmemiz çok değerli. Eğitim destekçilerimizin bu tür toplumsal meselelere duyarlılığı büyük önem taşıyor.Bu iş birliğinin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

2022-2023 akademik yılı başında öğrenimine başlamak üzere Oxford Üniversitesi tarafından kabul alan öğrencilere verilecek karşılıksız yüksek lisans (MSt, MSc - 1 yıllık veya MPhil - 2 yıllık) bursu, okul ücretini ve yaşam masraflarını karşılamak üzere aylık belli bir miktar ödemeyi kapsıyor.

TEV UK BURSLARINA BAŞVURU

TEV’in web sitesinden burs duyurusuna ulaşılabilir, duyuru metninin altında adaylar TEV online başvuru formuna ve belge yükleme alanına yönlendirilir. Adayların son başvuru tarihine kadar hem üniversiteye hem de TEV’e başvuru yapmış olmaları gerekir. TEV ve TEV UK bir ön değerlendirmeden sonra üniversitelerle irtibat halinde kalır ve üniversitelerden kabul alan öğrenciler arasından burs almaya uygun olanlar kontenjan dahilinde belirlenir. Asil öğrenci sayısı kadar yedek öğrenci de tespit edildikten sonra bursiyerliği kesinleşen adaylarla bir burs sözleşmesi imzalanır.

TEV-TEV UK-University of Oxford:https://www.tev.org.tr/burs/tr/34/tev-tev-uk-oxford-universitesi-ingiltere-yuksek-lisans-bursu

TEV-TEV UK-ECZACIBAŞI-Imperial College: https://tev.org.tr/burs/tr/35/tev-tev-uk-eczacibasi-imperial-college-ingiltere-yuksek-lisans-bursu

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.