banner

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) burs başvuruları başladı




TOG Gençlik Bursları Fonuyla her yıl 1.500’den fazla gence burs desteği veren Toplum Gönüllüleri Vakfı, 2022-2023 akademi yılı için burs başvurularını almaya başladı! Başvurular online olarak yapılacak ve 15 Eylül’e kadar devam edecek.

burs20 yıldır gençleri güçlendirmeyi amaç edinen Toplum Gönüllüleri Vakfı her yıl Gençlik Bursları Fonuyla üniversiteli gençlerin eğitim hayallerini desteklemeye devam ediyor. Şimdiye kadar 100’den fazla burs fonuyla 10 bini aşkın gence burs desteği vererek eğitimlerine bir adım daha yaklaşmalarına katkı sağlayan TOG, bu yıl da burs başvurularını almaya başladı. Tog.org.tr adresinden online olarak başvuru yapacak olan adaylar; akademik başarı, maddi gereksinim ve gönüllülük deneyimi gibi kriterlere göre değerlendirilecek. Ön değerlendirmenin ardından başvuru sonuçları 24 Ekim tarihinde adaylara mail yoluyla açıklanacak ve burs mülakatları yapılacak. Üniversiteye yeni başlayan veya ara sınıfta olan gençlerin yararlanabileceği burs desteği kasım ayında başlayacak.

Gençlerin %92’si bursa ihtiyaç duyuyor!
TOG Genel Müdürü Ayşe Kırımlı; TOG’un Ekim 2021 yılında yaptığı Üniversiteli Gençlerin Barınma Durumu ve İhtiyaçları Araştırmasına göre; Türkiye’deki gençlerin %92’sinin bursa ihtiyaç duyduğunun altını çizerek şöyle diyor: “Ekonomik olarak ülkece zor bir süreçten geçiyoruz. Hepimizi zorlayan hayat şartları en çok da gençleri etkiliyor. Yaptığımız araştırmaya göre gençler konaklama, beslenme gibi en temel gereksinimlerini karşılarken dahi zorlanıyor ve kültür-sanat faaliyetlerine erişemiyor. TOG her yıl burs fonlarıyla 1.500’den fazla gencin eğitimine destek olarak onların gelecek hayallerine katkıda bulunuyor. Ayrıca bursiyerlerin sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak gönüllülükle tanışmasına ve kendilerini farklı alanlarda geliştirmesine de destek oluyor. Bir zamanlar TOG’un bursiyeri olan gençler, şimdi bağışçı olarak bir başka Toplum Gönüllüsü gencin eğitimine destek olmak için geri dönüyor. Bu bizim için çok değerli. Bu yıl da gençlere burs desteği vererek onların üniversite eğitimlerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Çünkü gençlerin öğrenim hayatına katkı sağlamanın çok önemli olduğuna inanıyoruz.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.