banner

Türkiye Diyanet Vakfı burs başvuruları Ekim’de başlıyor




Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) burs başvuruları Ekim ayında başlıyor. Diyanet Vakfı burs başvuruları www.diyanetvakfi.org.tr adresi üzerinden yapılacak

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) eğitime desteği sürüyor. Her yıl burs verdiği öğrenci sayısını artıran vakıf, geçen sene 15 bin 526 öğrenciye 7 milyon 21 bin 750 lira burs verdi. Bu seneki burs başvuruları ise ekimde alınacak..

Vakıf, üniversitelerde öğrenim gören başarılı öğrencilere özel destek başarı bursu ve eğitim yardımı yapacak.

TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın kurulduğu günden beri eğitime büyük önem verdiğini söyledi.

Vakıf olarak milli ve manevi değerlerle sahip gençlerin yetişmesi için çalıştıklarını belirten Tutkun, "Üniversite öğrencileri, rahat şekilde öğrenimlerini tamamlamaları için maddi kaynağa ihtiyaç duyuyor. Vakıf olarak 2013-2014 eğitim döneminde 15 bin 526 öğrenciye 7 milyon 21 bin 750 lira burs verdik. Her yıl burs verdiğimiz öğrenci sayısı artıyor" dedi.

Tutkun, vatandaşların destekleriyle her yıl binlerce öğrencinin yüzünün güldüğünü dile getirerek, "Bugüne kadar 220 bin öğrencimize milletimizin destekleriyle 44 milyon 347 bin lira eğitim ve burs yardımı yaptık. Bu yıl da üniversite öğrencilerine burs ve eğitim yardımı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Müracaatlar ekimde başlıyor

Burs duyurularının bu ay içinde "www.diyanetvakfi.org.tr" adresinden yapılacağını, ekim ayında ise müracaatların alınacağını kaydeden Tutkun, başvuruların internet üzerinden gerçekleşeceği bilgisini verdi.

Gerçekten ihtiyacı olan öğrencilere bursların verilmesi konusunda titiz şekilde çalışma yapıldığını vurgulayan Tutkun, üniversiteye yeni kayıt yaptıranlar arasında ilahiyatın yanı sıra hukuk, tıp, mimarlık ve mühendislik fakülteleri öğrencilerinin de burslara başvurabileceğini anlattı.

Özel destek başarı bursu

Vakfın ayrıca başarılı 266 öğrenciye 2 yıldır 300 lira özel destek başarı bursu verdiğine dikkati çeken Tutkun, şunları kaydetti:

"Bu burstan yararlanacak öğrencilerimizi, gelecekte kurumumuz ya da benzer kurumlarımızda kariyer yapabilecek kişilerden seçiyoruz. Burs süresince öğrencilerimizin genel başarı durumlarını takip ediyoruz. Kendini geliştiren, yeniliğe açık, bilgili, manevi yönden donanımlı bu kardeşlerimizi yetişmiş insan kaynağı olarak kurumlarımıza kazandırmak için çalışıyoruz."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.