Birleşmiş Milletler Milenyum Kalkınma Hedefleri projeleri




Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği’nin Türkiye çapında 20 şubesinde gerçekleştireceği Birleşmiş Milletler Milenyum Kalkınma Hedefleri projeleri 16 – 20 Mayıs 2012 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak çalıştay haftasında duyurulacak.

genç girişimciler derneğiProjenin resmi açılışı 16 Mayıs Çarşamba günü saat 10:00’da The Greenpark Bostancı Otel’de yapılacak olup çalıştay tüm STK’ların ve basının katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek. Gençlerin konuya dikkatlerinin daha fazla çekilmesi için çalıştay programı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı haftasında gerçekleştirilecek ve gençlere yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacak. 2000 yılında Birleşmiş Milletler’in önderliğinde, 147 devlet ve hükümet başkanı ile 189 ulusun temsilcilerinin katılımı ile kabul edilen Milenyum Hedefleri’ne ulaşılması konusunda küresel anlamda pek çok yol kat edilmiş olsa da hedefler halen güncelliklerini koruyor. JCI tarafından Avrupa Birliği hibesi ile yürütülecek çalışmalarda yerel ve ulusal STK’ların, gençlerin ve basın kuruluşlarının konu ile ilgili bilgilendirilmesi, üretilen projelerin sürdürülebilir olması amaçlanıyor.

Genç Liderler ve Girişimciler (Junior Chamber International - JCI) Derneği tarafından alınan Avrupa Birliği hibe desteği ile Birleşmiş Milletler Milenyum Kalkınma Hedefleri’nin gençlere ulaştırılması amacıyla 16 – 20 Mayıs 2012 tarihleri arasında beş gün sürecek bir gençlik çalıştayı planlandı. 

İstanbul’da The Greenpark Hotel Bostancı’da yapılacak çalıştay kapsamında JCI şube ve üyeleri, diğer gençlik STK’larının temsilcileri ve gençler davet edilerek bu kurumlarca üretilen projelerin Milenyum Kalkınma Hedefleri’ne paralel olması, gençlerin küresel sorunlar hakkında bilinçlendirilmesi ve bu konularda yeni projeler üretmeleri hedefleniyor. Çalıştay için JCI Türkiye’nin ülke çapındaki 20 şubesinden temsilciler İstanbul’a gelerek hem BM hedefleri hem de “sosyal dahil etme”, “aktif vatandaşlık” ve “gönüllülük” konularında eğitimler alacaklar.

Bir haftalık çalıştayın ardından 20 şubeden gelen temsilciler kendi şehirlerindeki sorunların çözümlerine yönelik yeni ve sürdürülebilir projeler üretecekler ve bu projeleri yerel STK ve gençlik örgütlerinin katılımı ile yürüterek Milenyum Kalkınma Hedefleri’ne katkıda bulunmuş olacaklar.

19 Mayıs’ta gençler için gençlerle birlikte…

Çalıştay’ın 16 – 20 Mayıs tarihlerinde yapılmasının en önemli nedeni 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın da program kapsamında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olması.  Tamamı gençlik STK’larının ve basının katılımına açık olan program süresince eğitim ve atölye çalışmalarının yanı sıra 19 Mayıs Gençlik Panayırı, 19 Mayıs Duvarı oluşturulması, Kültür Gecesi, Van İçin Dans gecesi gibi etkinlikler de yer alacak.

“Birleşmiş Milletler Milenyum Kalkınma Programı ve Hedefleri” nedir?

2000 yılında Birleşmiş Milletler önderliğinde dünya ulusları tarafından küresel sorunların giderilmesi, eşitlik ve kalkınma alanlarında gelişme gösterilmesi için kabul edilmiş olan “Milenyum Kalkınma Programı” 8 ana hedeften oluşuyor:

Hedef 1: Mutlak yoksulluğu ve açlığı ortadan kaldırmak

Hedef 2: Herkesin temel eğitim almasını sağlamak

Hedef 3: Kadınların konumunu güçlendirmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirmek

Hedef 4: Çocuk ölümlerini azaltmak

Hedef 5: Anne sağlığını iyileştirmek

Hedef 6: HIV/AIDS, sıtma ve diğer salgın hastalıkların yayılımını durdurmak

Hedef 7: Çevresel sürdürülebilirliği sağlamak

Hedef 8: Kalkınma için küresel ortaklıklar geliştirmek

Bugün bulunduğumuz noktada tüm bu hedeflerin halen güncelliklerini koruduğunun farkında olan Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği, sürdürülebilir küresel kalkınma için gençler arasında farkındalık yaratmak ve üretilen projelerin bu hedeflere paralel olmasını sağlamak için çalışıyor.

JCI tarafından ulusal olarak yürütülen Birleşmiş Milletler “Milenyum Kalkınma Programı” ve “Global Compact – Küresel Etki Sözleşmesi” faaliyetlerinin yanı sıra tüm ülke çapında bulunan 27 şube ve 4 temsilciliğinde BM hedefleri doğrultusunda eğitimler ve proje çalışmaları yapılıyor.

Volkan Öztürk                       Sevgi Kunut Açan                             Ayşe Kuyrukçu

Başkan                                  Başkan yardımcısı                            Başkan Yardımcısı

JCI Türkiye                           JCI Türkiye                                      JCI Türkiye

Açılış Programı:

Tarih:               16 Mayıs 2012, Çarşamba

Yer:                 The Greenpark Hotel Bostancı

Saat:                10:00 – 12:30

Açılış konuşmaları

10:00               Volkan Öztürk, JCI Türkiye Başkanı

                        İsmail Haznedar, JCI Avrupa Bölgesi Birleşmiş Milletler Sorumlusu

                        Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilcisi

11:00               Çalıştaya katılan dernek başkanları ile tanışma

12:30               Öğle yemeği

13:45               AB gençlik programları tanıtımı

15:30               Katılımcı STK’ların sunumları

Daha fazla bilgi ve iletişim için:

Yürükan SEZER

2012 Communication Director / Türkiye İletişim Direktörü

JCI Turkey / Türkiye

Mobile: +90-532-2754304

twitter/yurukans

Özlem YETİŞ

Proje Basın Sorumlusu

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

0532 742 27 06

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.