banner

Oğuzkaan Koleji Robotik-kodlama, E-STEM, Google Okulu ve Akıl Oyunları yılı ilan etti




Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, artı eğitimin yeni eğitim-öğretim dönemine ilişkin sorularını yanıtladı.

hatice_yilmaz_oguzkaanOğuzkaan Koleji olarak yeni eğitim – öğretim yılına hangi yeniliklere giriyorsunuz?
Oğuzkaan Koleji olarak 2017-2018 öğretim yılında Robotik Kodlama / E-STEM ve Google Okulu ve akıl oyunları yılı olarak ilan ettik. Bu amaçla Bilişim Teknoloji sınıflarımızı amacımız doğrultusunda yeniledik, öğretim ekibimizi genişletip tatil süresince ek eğitim almalarını sağladık. Önümüzdeki öğretim yılında öğrencilerimizden öğrendikleri bilgilerle ilgili yenilikleri hayata geçirmelerini bekliyoruz.

YARATCILIK VE GİRİŞİMCİLİK BECERİLERİ GELİŞECEK
Yeni uygulamalarınızla öğrencilerde nasıl bir değişim hedefliyorsunuz?
Bilimsel alanda E-STEM eğitimine geçtik. Yeni öğretim döneminde ilkokul öğrencilerimiz ve 5.sınıf öğrencilerimiz konuları disiplinler arası ilişki kurarak öğrenecekler ve öğrendikleri bilgilerle ilgili robotik kodlama derslerinde yaratıcılık ve girişimcilik becerilerini geliştirecekler.
Geleceğin yetişmiş insandan beklentisi, öğrendiği bilgileri günlük hayatta yaşanan sorunlara çözüm üretmek için yeni tasarımlar yapabilecek beceriye ve girişimci ruha sahip bireylerdir. Bu beceriler akademik alanda olduğu kadar sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda da yetişmiş insanlar için de geçerlidir.
Dolayısıyla öğrencilerimize her öğrendikleri bilgiyi “Başka nasıl olabilir, başka nasıl yapılabilir?” sorularını sorarak öğrenmelerini amaçladık.
Yeni projelerimiz, öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ve girişimcilik becerilerini geliştirecek. Öğrencilerimizi siber çağın gerektirdiği donanımlara ulaştırmayı hedefliyoruz.

Yeni okul açacak mısınız?
2017-2018 öğretim yılında Bahçeşehir şubemiz eğitim - öğretim hayatına başlıyor. Oğuzkaan Kolejinin tüm okullarında eğitim öğretim uygulaması ortak olarak yürütülmektedir. Bu nedenle yeni açılan okullarımız eğitim öğretime başladığımızda veli ve öğretmenlerin sanki yıllardır okulda eğitim öğretime devam ediyormuş gibi bir duygu yaşarlar.

oguzkaanOKUL AÇILIŞI ŞENLİK GİBİ OLMALI
Uzun bir tatilin ardından çocuklar okula dönecek. Başta veliler olmak üzere öğrencilere ve öğretmenlere neler tavsiye ediyorsunuz?
Çocuğun okul ve öğrenme motivasyonunu yükseltmek için veliler defter, kitap, kırtasiye, kıyafet gibi çocuğun okulda kullanacağı malzemeleri önceden hazırlamış olmaları önemlidir. Okul açılmadan önce velinin desteği ile okul kıyafetleri temizlenip, ütülenir, kitaplar, defterler kaplanırsa çocuğun okula ilgisi artacaktır. Anaokulu veya ilkokula başlayacak çocukların velileri okulun açılışını şenlik gibi hissettirilmesi onun öğrenme hevesini güçlendirmektedir.
Yaz tatilinden okula dönecek olan öğrencileri yeni eğitim öğretim yılına hazırlamak için öncelikle odalarını yeniden düzenlemeleri gerekmektedir. Ders kitaplarını ve okulda kullanacakları malzemeleri yeni başlayacakları sınıfın gereçlerine göre düzenlemeleri onların psikolojik olarak da hazır olmalarını sağlayacaktır.
Yeni eğitim öğretim yılına hazırlamak üzerine okullarında seminer çalışmalarına katılan öğretmenlerin, öğrencilerin okula hazır gelmelerini sağlamak amacıyla branşlar ortak kararlar alarak okulda kullanılacak malzeme ve kitap listesini okulun internet sitesi aracılığı ile velilerine duyurmaları ve okulu öğrencilerini karşılamak üzere hazırlamaları önemlidir. Sınıf ve kat panolarının zümreler arasında paylaşılarak hazırlanması okulun öğrencilerine çok daha şirin görünmesini sağlayacaktır.

OĞUZKAAN KOLEJİ, GELECEĞİN ENDÜSTRİ DEVRİMİNE HAZIR BİR NESİL YETİŞTİRİYOR
Oğuzkaan Koleji Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, "zaman zaman teknolojide yaşanan hızlı değişim bizleri korkutsa da çağa ayak uydurabilmek, çocuklarımızın gelecekte var olabilmesini sağlamak için onları yeni teknolojiler üretebilecek bireyler olarak yetiştirmek zorundayız" dedi.
4. sanayi devrimi ya da siber çağ, eğitim öğretim anlayışının değişimini zorunlu kıldığını belirten Yılmaz, “Yaşamakta olduğumuz çağda öğrencinin istediği bilgiye ulaşması sorun olmaktan çıktı. Yeni eğitim öğretim anlayışı öğrenciye bilgi aktarmak değil, öğrenciyi bütünsel düşünmeye, sorunlara çözüm bulmaya ve öğrendiği bilgileri üretime dönüştürebilmesi için yol gösterici olabilmeyi gerektirmektedir. “ diye konuştu. Yılmaz, yeni uygulamaları hakkında şu bilgileri aktardı:
2017 - 2018 Yeni eğitim öğretim yılında;
• Robotik -Kodlama: İlkokulda haftada bir saat, 5., 6., 7., 9 ve 10. sınıflarda haftada 2 saat zorunlu ders olarak uygulanacaktır.
• E-STEM Eğitimi: Anaokullarımız, ilkokullarımız ve 5. ve 6.sınıflarımızda belirli konulara yönelik olarak uygulayacağız.
• Google Okulu: Bu uygulamayı öğretim yılı başından itibaren başlayacağız.
Ayrıca; anaokulundan itibaren satranç ile akıl oyunlarını seçmeli hale getiriyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.