banner

Kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 90




Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, ilk ve ortaokullarda kız çocuklarının okullaşma oranının yüzde 90'ın üzerine çıktığını açıkladı.

İlci, 2013'ün kentteki eğitim yatırımları açısından verimli geçtiğini belirterek, gurur ve mutluluk verici bir tablo yaşandığını söyledi. Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayısının yarısının sadece geçen yıl programa alındığını belirten İlci, "Bu çerçevede 5 bin 522 dersliğe tekabül eden 342 okul, köy okullarımızda 495 lojman, kırsal kesimden kent merkezine gelen öğrenciler için 30 pansiyon programa alındı. Bunların yanı sıra 17 spor salonu, meslek liseleri için 27 atölye ve 2 çok amaçlı salon da program dahilinde" dedi.

Okul inşaatlarının denetlenmesi için bir müşavir firmadan hizmet satın aldıklarını vurgulayan İlci, bu sayede inşaatların kalitesinin istenilen seviyede yapıldığını anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atamalarda İstanbul'dan sonra en çok öğretmenin Şanlıurfa'ya atandığını anımsatan İlci, bu yılın şubat ayında da bin 241 öğretmenin bakanlık tarafından kente atanacağını söyledi.

Kentin başarı sıralamasının artması için çalışmaları sürdürdüklerine işaret İlci, "Bu kapsamda birçok çalışma yaptık. Bu yıl sadece 12 bin öğrenciye motivasyon eğitimleri, başarı çalışma teknikleriyle ilgili seminerler verdik" diye konuştu.

Okullaşma oranı

İlci, kentteki kız çocuklarının okullaştırılmasıyla ilgili yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

Şanlıurfa'da sınıflardaki kız ve erkek öğrenci sayısının yarı yarıya olduğunu anlatan İlci, şöyle devam etti:

"Şanlıurfa'da ilk ve ortaokullarda kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 90'ın üzerine çıktı. Lise düzeyinde bir direnç var. Bunu da kırıyoruz. Artık lisede de zorunlu eğitime geçildi. Bundan dolayı kız çocuklarımız okullarına devam edecektir."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.