banner

Liseler ve Üniversiteler Öğrencilerini Arıyor




Türkiye, sınav ayına doğru hızla yaklaşıyor. Liseler ve üniversiteler öğrenci seçimlerini yapmaya hazırlanıyor.

oktay aydın

Haziran ayında iki ayrı öğretim düzeyinde, hem ilköğretim hem de ortaöğretim (lise), iki ayrı kalabalık öğrenci kitlemiz eleme ve sıralama sınavlarına tabi tutulacak.

İlköğretimi bitirecek olan yaklaşık 1 milyon 100 bin 8. sınıf öğrencisi, lise seçimleri öncesi 9 Haziran 2012 Cumartesi, Seviye Belirleme Sınavlarının (SBS) sonuncusuna girecek. Bu grup 2011 ve 2010’da da SBS’lerin 6 ve 7. sınıf ayaklarına girmişti.

Lise sonda olan ya da daha önceden mezun olmuş (ya hiçbir üniversiteye yerleşememiş ya da yerleşmiş ama yeni üniversite-bölüm arayışında olan) yaklaşık 2 milyon adaydan, 1.311.320’si Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 180 puan barajını geçerek Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı kazanmıştı. Bu adaylardan 871.313’ü 16-17 ve 23-24 Haziran’da LYS-1-2-3-4-5’e girmek üzere başvurdu.

YGS/LYS’de bu aşamaya nasıl gelindi? 2011 karşılaştırmaları ile sayısal veriler şöyle:

Eğitim ve Kariyer Danışmanı Oktay Aydın

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.