banner

SBS-2012’ye Okul Formaları ile mi Girilecek?




SBS-2012 adayları, velileri, ilköğretim öğretmenleri ve yöneticileri, sınav kıyafetine ilişkin bir açıklama bekliyorlar. Kafa karışıklığı yaşadıkları duyumları alıyoruz. Adaylar ve velilerinin bazılarına sınava okullarının forması ile gidileceği söylenmiş.

sbs sınavına okul formaları ile mi girilecekBu karışıklığa yol açan ise 2011 ile 2012-SBS başvuru kılavuzlarında yer alan kıyafetlere ilişkin açıklamalar arasındaki farklılık.

2012’deki açıklamanın anlaşılabilmesi için, ayrıca tanıma gereksinim duyduğu da yadsınazmaz bir gerçek.

2011 SBS kılavuzunda;

Sınavın Uygulanması:

Öğrenciler ve görevliler, sınava temiz, düzenli, aşırılığa kaçmayan bir kıyafetle ve başı açık girecektir.

2012 SBS kılavuzunda ise;

Sınavın Uygulanması:

Öğrenciler, örgün ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gördükleri okulun mevzuatına uygun kılık ve kıyafetle sınava gireceklerdir.

yazıyor.

“Okulun mevzuatına uygun” tanımı bazı yönetici öğretmen aday ve veli tarafından okul forması olarak algılanmış. Sınava okul formaları ile gidilmesi gerektiğini düşünenler var.

Kanımca burada kastedilen genel ilköğretim okulları okul içi dışı etkinlik kıyafet mevzuatı. Yani okul forması istenmeyecek, ama genel kurallara (mevzuattakilerine) uygunluk aranacak.

MEB yetkililerin bir açıklama ile bu kafa karışıklığını gidermeleri yerinde olacaktır.

Oktay Aydın

Kariyer Danışmanı

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.