banner

MEB görevde yükselme sınavı başvuruları başladı




Milli Eğitim Bakanlığı, 2014 yılı merkez ve taşra teşkilatı şef ve memur kadroları için Görevde Yükselme Sınavı başvurularını bugün almaya başladı. MEB 2014 görevde yükselme başvuru kılavuzu, MEB görevde yükselme başvuru ve sınav tarihi ile başvuru ücretinin yatırılacağı bankalar, görevde yükselme sınavının kapsamı ve soru sayısısı. İşte MEB görevde yükselme sınavı hakkında detaylı bilgiler...

Milli Eğitim Bakanlığı, 2014 yılı merkez ve taşra teşkilatı şef ve memur kadroları için Görevde Yükselme Sınavı başvurularını bugün almaya başladı. Görevde yükselme sınavı başvuruları onay süreci dahil 13 Ağustos’a kadar alınacak.

Başvuru için Tıklayın

Görevde yükselme sınavı başvuruları, 4-13 Ağustos 2014 tarihleri arasında saat: 18.00’e kadar Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr internet adreslerinden elektronik ortamda alınacak. Adaylar başvurularını T.C. kimlik numarası ile “Elektronik Başvuru Formu”na girerek yapabilecek. Adaya ait “Elektronik Başvuru Formu”nun bir çıktısı, birim yetkilisi tarafından imzalanıp mühürlenerek adaya verilecek.

Başvuru için genel şartlar;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen şartlar ile ikinci fıkrada kadrolar itibariyle belirtilen hizmet süresi ve eğitime ilişkin şartları taşımak,

b) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak, Şef kadrosuna atanacaklarda aranacak özel şartlar;

Başvurunun son günü (13/08/2014) itibariyle;

 1) En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak,

 2) Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az beş yıl görev yapmış olmak.

 Memur kadrosuna atanacaklarda aranacak özel şartlar;

 Başvurunun son günü (13/08/2014) itibariyle;

1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

2) Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az üç yıl görev yapmış olmak.

Görevde yükselme sınav ücreti 60 TL

Görevde yükselme sınavı  için adayların sınav ücreti olarak 60 TL’yi (altmış TL KDV dâhil), 4-13 Ağustos 2014 tarihleri arasında MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla yatıracak. 

MEB görevde yükselme sınavı kapsamı 

Sınavda; Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğinin 12. madde hükmüne göre konular ile puan ağırlıkları aşağıda belirtilmiştir. Adaylara toplam 50 adet çoktan seçmeli (5 seçenekli) soru sorulacak. 

Şef unvanı için;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Memur unvanı için;















 

Görevde Yükselme sınavı 13 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 10.00’da başlayıp, tek oturum olarak yapılacak ve 75 dakika sürecek.

70 puan ve üzeri alanlar atanabilecek

13 Eylül 2014 tarihinde yapılacak olan sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar duyuru üzerine atanmak için başvuruda bulunabilecekler.

Başvuru kılavuzu ve detaylı bilgi için Tıklayın











YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.