banner

Erkan Çavli




Yüksekova ilçesine olarak gelen sınıf öğretmeni Erkan Çavli, öğrencilerinin eğitimi aksatmamak için her gün 3 kilometrelik yolu yürüyerek katediyor.

İlçe merkezinden 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yoncalı köyü Çevreli Mezrası İlköğretim Okulu'nda görev yapan Çavli, 3 yıldır yolun 7 kilometrelik kısmını servisle, geriye kalan 3 kilometre yolu ise yürüyerek aşıyor.
30 öğrencinin eğitim gördüğü iki derslikli okulda minik öğrencilerinin derslerden geri kalmaması için her sabah erken saatte yola koyulan Çavli'yi köyün girişinde öğrenciler karşılıyor.
Yediden yetmişine tüm köy halkının takdirini kazanan Çavli, çetin kış şartlarında minik öğrencilerinin üşümemesi için her sabah sınıfta bulunan sobayı kendi elleriyle yakıyor.
Köyde okul lojmanı olmadığı için ders bitiminde tekrar ilçeye dönmek zorunda kalan Çavli, öğretmenliğin haricinde okulun birçok eksiğini kendi çabasıyla tamamlıyor.
Öğrencileri üşümesin diye her sabah soba yakıyor
Görev yaptığı köyde kış mevsiminin çok sert geçtiğini aktaran Çavli, metrelerce kar yağdığı zamanlar olduğunu ve çoğu zaman yolda yürürken kurtlarla karşılaşma korkusu yaşadığını anlattı.
Tüm zorlukların öğrencilerinin gözlerindeki ışığı gördüğünde küçüldüğünü, öğrencilerine bir şeyler öğretmek arzusuyla canla başla hizmet etmeye çalıştığını belirten Çavli, şöyle konuştu:
"Her sabah 3 kilometre yolu yürüdükten sonra öğrencilerim üşümesin diye sınıfta kurduğumuz sobayı birlikte yakıyoruz. Soba yakma işlemini ilk başlarda başaramıyordum. Çoğu zaman sınıf dumanla doluyor ve öğrencileri dışarı çıkarmak zorunda kalıyordum. Ama şimdi alıştım, soba yakmada bir problem yaşamıyorum" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.