banner

BİR USTA BİN USTA




Irmak Okulları 4. sınıf öğrencileri, PYP Sergi Ünitesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir ilke imza atarak, kamuoyunun ilgisini kaybolmaya yüz tutan mesleklere ve yerel değerlere çekmek, bu mesleklerin yeniden canlanmasını sağlamak ve meslek ustalarının deneyimlerinin geleceğe taşınmasını sağlamayı amaçlayan Anadolu Sigorta’nın yürüttüğü “Bir Usta Bin Usta” projesi ustalarını ağırlayarak deneyimli ustalarla genç kuşakların buluşmasına katkı sağladı.

Yapılan işbirliği ile “Bir Usta Bin Usta” projesinde kültürümüzü yansıtan ancak günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin gelecek kuşağa aktarılması misyonuyla görev alan ustalarla, Irmak Okulları 4. sınıf öğrencileri Irmak Okulları’nda atölye çalışmasıyla bir araya geldiler. Ustalar; Sepet Örme, Hacivat-Karagöz, Yazma Baskı ve Çinicilik konusunda deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar.
Irmak Okulları, ulusal ve uluslararası birçok platformda ödüller almış bu projede okul olarak bir ilke imza atmış olmanın haklı gururunu yaşıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.