banner

RTE Üniversitesi’nden 777 öğrenciye burs




RTE Üniversitesi’ni seçen 27 öğrenciye aylık 1000 ile 1500 lira arasında teşvik, 750 öğrenciye de aylık 300 lira ihtiyaç bursu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Geliştirme Vakfı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da katıldığı Mütevelli Heyeti toplantısında, üniversite giriş sınavında Türkiye genelinde çeşitli bölümlerde ilk 50 bine giren ve RTEÜ’yü seçen 27 öğrenciye aylık 1000 ile 1500 lira arasında teşvik, 750 öğrenciye de aylık 300 lira ihtiyaç bursu verme kararı aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan RTEÜ Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Harun Mertoğlu, İstanbul’da yapılan Mütevelli Heyet toplantısında üniversitenin gelişimi ve hedeflerinin masaya yatırıldığını söyledi. Öğrencilerin eğitimine destek vermek amacıyla başarı, teşvik ve ihtiyaç bursları vermeye devam edeceklerini belirten Mertoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Vakıf bünyesinden bu yıl 750 öğrenciye ihtiyaç bursu verilecek. Üniversiteye giriş sınavında dereceye girerek RTEÜ’yü tercih eden 27 öğrenciye 1000 ile 1500 lira arasında başarı bursu vereceğiz. Başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. İlk 6 bine giren Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine ve ilk 15 bine giren Mühendislik Fakültesi öğrencilerine aylık 1500 lira, ilk 5 bine giren Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih Bölümü, ilk 9 bine giren Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi, ilk 20 bine giren İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencilerine, ilk 25 bine giren Mühendislik Fakültesi, Fen- Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, ilk 50 bine giren Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği, Su Ürünleri Fakültesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerine ise aylık 1000 TL burs desteği sağlayacağız. Vakıf olarak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin daha da gelişmesi ve büyümesi için katkılarımız her zaman sürecek."

İstanbul’da yapılan toplantıya, Mütevelli Heyeti Başkanı Kültür ve Turizm eski Bakanı İsmail Kahraman, Mütevelli Heyeti üyeleri Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Ak Parti Rize eski Milletvekili Abdulkadir Kart, Vakıf Genel Sekreteri Harun Mertoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.