Avrupalı öğrencilere seksek öğreteceğiz
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 18 Kasım 2013 10:06 tarihinde oluşturuldu
Eskilerin vazgeçilmez oyunları arasında yer alan seksek, mendil kapmaca ve yakartop, bundan sonra Avrupalı çocuklara da öğretilecek.
İzmir’de görev yapan bir grup öğretmen, AB tarafından desteklenen Comenius Okul Ortaklıkları programına önemli bir proje hazırladı. Amaç, öğrenci ve öğretmenlerin farklı Avrupa kültürlerini tanıması.
Eskilerin vazgeçilmez oyunları arasında yer alan seksek, mendil kapmaca ve yakartop, bundan sonra Avrupalı çocuklara da öğretilecek. İzmir’in Kemalpaşa ilçesine bağlı Çambel köyündeki Şebnem Kardıçalı Ortaokulu’nun öğretmenleri, Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen Comenius Okul Ortaklıkları programına önemli bir proje hazırladı. Almanya, İspanya, İtalya, Hırvatistan, Güney Kıbrıs ve İngiltere’nin de ortak olduğu ‘Oyunlar Yoluyla Kültürlerarası Yeterliliklerin Geliştirilmesi, Kültürlerarası Duyarlılığı ve Etkileşimi Artırma’ projesinde çocuk oyunları masaya yatırılacak.
AB Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve ülke başına 15 bin Euro bütçeyle desteklenen proje, aynı zamanda okul ortamında Avrupa vatandaşlığı bilinci oluşturmayı, öğrenci ve öğretmenlerin farklı Avrupa kültürlerini tanıma ve kabul etme motivasyonlarını artırmayı hedefliyor. Oyunlar sayesinde de dil bariyerlerini kırmaları, ortak okulların materyal ve deneyimlerinin paylaşılarak proje dahilinde mevcut eğitim kalitelerini artırmaları amaçlanıyor.
Oyun havuzu oluşturulacak
Proje hakkında bilgi veren öğretmen Musa Kaplan, “Derlenen oyunlar, yıl boyunca okullarda uygulanıp tartışılacak. Yapılacak yarışmalar sonucunda seçilen en iyi oyunlar, her ülkenin kendi dilinde ve İngilizce olmak üzere bir el kitabında toplanacak. Oyunların bir araya getirilmesiyle de ortak bir oyun havuzu oluşturulacak pharmaciepourhomme.fr.” diyor. Proje, iki yıl boyunca devam edecek. Bu kapsamda okul öğretmenleri, 12 ülkeyi ziyaret edecek. Projeyle ilgili faaliyetler ‘www.cambelcomenius.jimdo.com’ ve ‘www.comeniuspring.com’ sitelerinden takip edilebilecek.
Kaynak Zaman
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak