banner

Alo 183'e bir ayda 55 bin çağrı




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ''Alo 183'' hattına, geçen ay, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) konusunda 4 bin 458; kadına yönelik şiddetle ilgili 275; çocukların ihmal ve istismarına ilişkin 58 çağrı geldi. Arayanlardan 2 bin 405 kişi talepleri doğrultusunda ilgili uzmanlara yönlendirildi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, en fazla 7 bin 295 çağrıyla engelli hizmetlerine ilişkin konularda aranırken, bunu 2 bin 916 çağrıyla kadın hizmetleri ve bin 2 çağrıyla çocuk hizmetleri izledi.

Engellilere yönelik hizmetlere ilişkin arayanların 4 bin 498'i ÖMSS ve yerleştirmelerle ilgili bilgi almak isterken, bin 148 kişi evde bakım ücretlerini sordu. Muhtaç aylıkları da en fazla soru gelen konular arasında yer aldı. 

Kadınlara yönelik hizmetlerde ise bin 179 çağrı danışmanlık konusunda geldi. Bunu 980 aramayla konukevi için bilgi almak isteyenler izledi. Ayni nakdi yardımlar da en sık sorulan konulardan biri oldu. 

Çocuk hizmetlerinde 389 çağrıyla en çok ayni nakdi yardımlar sorulurken, 28 kişi ise bakanlıktan iş istedi.

En fazla arama 200 çağrıyla İstanbul'dan yapıldı. Ankara'dan 142 İzmir'den ise 97 arama yapılan bakanlığa, Ordu, Rize, Siirt, Sinop, Trabzon, Bartın, Amasya, Ardahan, Bayburt, Çankırı, Düzce, Kırıkkale, Kilis ile Malatya'dan telefon gelmedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.