banner

Almanca Eğitiminde Bütünleşik Çözümler




Fatih Yalçınkaya - DAS Akademie Satış Direktörü

fatih_yalcinkaya_das_akademieSon zamanlarda Almanca tüm dünyada popüler olan bir dil gibi görünse de aslında yüz yıllardır edebiyat, sanat ve bilimde dünyadaki pek çok kaynağın ana dili olmuştur. Hatta Avrupa'da en çok konuşulan dildir Almanca. İş dünyasına baktığımızda da küresel çapta operasyon yapan bildiğimiz çok fazla Alman markası vardır. Dolayısıyla Almanca bilmek ya da Almanca öğrenmek, özellikle ülkemizin Avrupa ile olan coğrafi konumunu da göz önüne alarak gelecekte bizlere istihdam açısından avantaj sağlamaktadır. Tabii ki bir dil öğrenmek aynı zamanda o kültürü de öğrenmek anlamına gelir ve bu da insanın kişiliğine ve bakış açısına zenginlik katar. Bu sebeplerden dolayı ülkemizde de gerek okullarda gerekse özel kurslarda Almanca dil eğitimine olan ilgi ve talep son zamanlarda oldukça artmıştır.
K12 seviyesinde birinci yabancı dili Almanca olan okulların dışında, ikinci yabancı dil olarak farklı dillerin eğitimini veren okullar arasında da Almancaya geçiş yapanlar çoğalmaktadır. Okullarda Almancaya olan bu ilgi ve talep artışı tabii ki bu eğitimlerin verilmesi için gerekli yayın ve kaynak arayışını da beraberinde getirmektedir. Günümüzde okullardaki eğitim sistemlerinin yenilendiğini, dijital mecralardaki eğitim olanaklarının arttığını ve öğrencilerimizin kuşak farklılıklarını göz önünde bulundurduğumuzda,eğitimci ve öğrencilerin farklı metotlar kullanan modern eğitim araçları ve yayımları tercih ettiklerini görmekteyiz.

minticity_gorselMinticity
Minticity, DAS Akademie eğitim uzmanları tarafından hazırlanan,K12 seviyesi okullarımızda kullanılan Dijital Almanca Eğitim Platformu’dur. Sınıf içi eğitimde kullanılmakla beraber, sınıf dışında da öğrenci etkinlikleri ve ödevlendirme sağlayan bir LMS (Learning Management System) barındırır içinde. Pedagojik altyapısının ve dil edinme kurgularının yanı sıra Minticity farklı ve kendine özgü dil eğitimi metotları kullanır. Oyunlaştırma (Gamification) ve ters yüz eğitim (flipped learning) özellikleri öğrenci ve öğretmenlerin daha verimli eğitim yapmalarını sağlamaktadır. Minticity içeriğinde bulunan “Kids, Junior ve Teenage” versiyonlarıyla öğrencilerin yaş grubuna uygun eğitim modelleri sunar.
Bugün itibariyle, Minticity’nin 3 farklı yaş grubuna hitap eden 3 farklı versiyonu bulunmaktadır:
• Minticity Kids (5-9 yaş)
• Minticity Junior (9-12 yaş)
• Minticity Teenage (13-17 yaş)
Ayrıca, Minticity Kids versiyonu da kendi içerisinde öğrencilerin okuma yazma bilip bilmemesine bağlı olarakiki farklı alt gruba ayrılmaktadır:
• Minticity Kids Mini (5-7 yaş)
• Minticity Kids Maxi (6-9 yaş)

Kuruma Özel Müfredat ve Olimpiyatlar
Minticity’nin özelleştirilebilir altyapısı, konuların yaş gruplarına göre seviyelendirilmiş olması ve modüler kurgusu sayesinde eğitim kurumlarındaki ders saatlerine ve kademelere göre kuruma özel müfredat hazırlanıp kullanılabilmektedir. Tamamen kendine özgü şarkıları, videoları ve oyunları ile öğrenmeyi eğlenceli hale getiren özelliklerinin yanı sıra yıl içerisinde belirli dönemlerde düzenlenen “Minti Olimpiyatları” ile de heyecanı doruk noktasına taşımaktadır. Edinme düzeyini en üst seviyede etkileyen bu olimpiyatlara her yıl sadece öğrenciler değil öğretmenler de katılmaktadır.

minticity_gorselMinticity Uyumlu Basılı Yayınlar
Dil Eğitimde artık hemen hemen her kurum dijital çözümler ile yol almakta ve öğrencilerini desteklemektedir. Dijital platform kullanan eğitim kurumlarının en çok karşılaştıkları problemlerden biri de kullandıkları platform ile basılı yayınlarının birbirine tam olarak uyum sağlayamamasıdır. Basılı yayınların ünite ve konu akışlarını, dijital platform ile eşleştirmek konusunda Minticity kesinlikle en doğru ve ideal çözümü sunmaktadır. Gerek Minticity’nin kendi içinde değiştirilebilir modüler yapısı, gerekse kendi yayınlarımız olan fasiküllerin kitap olarak kurgulanması sayesinde, eğitim kurumunun izleyeceği müfredat ve kazanımlar, bizim geliştirdiğimiz ve kendi yayınlarımız olan fasikül/kitap yapısı sayesinde birebir eşleşmekte ve kuruma %100 ideal çözümü sunmaktadır.

Basılı Yayın ve Materyallerimiz
Kendi geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz ‘Fasikül Yayın Sistemi’ sayesinde, tüm seviyelerde, bütün ünitelerimiz için kuruma ve müfredatına özel basılı yardımcı materyal hazırlayabilmekteyiz. Ayrıca anaokulu seviyesinde ülkemizde çok az bulunan fakat yine kendi üretimimiz olan basılı yayınlara sahibiz.
İlk, orta ve lise kademesi öğrencileri için uygun olan telc Sınavları hazırlık kitaplarımız da, içerisinde yer alan kelime hazinesi ve gramer alıştırmaları ile A1 ve A2 düzeyinde Almanca bilgisi edinmeniz ve öğrendiğiniz konuları tekrar etmenize temel oluşturacaktır.
Ve tabii ki yine tamamen kendi geliştirdiğimiz ve öğrencilerin dil eğitimine çok büyük katkı sağlayan ‘Harika Almanca Defteri’mizden (DAS Tolle Deutschheft) söz etmezsek olmaz.
Telc Okul Sınavları
Telc Sınavları Almanya’da ve tüm dünyada geçerliliği ve bilinirliği olan profesyonel Almanca dil seviye sınavlarıdır. DAS Akademie Türkiye’deK12 seviyesi eğitim kurumlarında Telc sınavlarını uygulayabilen yetkili kurumdur. Okulda yapılacak sınavın tarih ve zamanlamasını belirleyerek, tüm süreçlerini planlayıp, sınav yetkililerimizin bizzat katılımı ile, öğrencilerin sağlıklı bir şekilde sınava katılımlarını sağlıyoruz. Almanca öğrenen öğrencilerimizin dil seviyelerini Almanya ve hatta tüm dünyada geçerli Telc sınavıyla belirliyor, resmi olarak tescilliyor ve onlara başarıya giden yolda yardımcı oluyoruz!

MINTI TURNE VE YAZ KAMPLARI
Minticity olan okullarımızda her yıl düzenlediğimiz ‘Minti Turne’ ile öğrencilerimizin Almancaya olan ilgilerini ve odaklarını arttırıyoruz. Minti maskotumuz ile okullarımızın konferans salonlarında birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenleyerek ekstra motivasyon sağlıyoruz. Ayrıca her yaz düzenlediğimiz Almanca kamplarımızda, tamamı Almanca konuşan personelimiz ve öğretmenlerimiz ile öğrencilerimize uygulama alanı açarak, dili kullanmalarını sağlıyor ve bir hafta boyunca keyifli etkinliklerle onlara Almancayı sevdiriyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.