banner

LYS başvuruları pazartesi sona eriyor




Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvuruları 30 Nisan Pazartesi günü sona eriyor. Başvurular yapılmadan önce ise adres güncellemesi gereken adayların, yeni bilgilerini sistem üzerinden bildirmesi gerekiyor.

Başvuru klavuzu için tıklayın

Aday adres güncellemesi için tıklayın

lys 2012Adaylar, 5 kategoride yapılacak LYS'den hangilerine gireceklerine karar verdikten sonra ücretini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Akbank ve Kuveyt Türk Katılım Bankası'’nın şubelerine yatırabilir. Her bir sınav için 20 TL ödenmesi gerekiyor. Sınav ücretini ödeyen adaylar, başvurularını internetten veya başvuru merkezi olarak belirlenen okul müdürlüklerinden yapabilir. Başvuru merkezinden yapılacak başvuru işlemleri için 2 TL hizmet ücreti ödenecek.

ÖSYM ayrıca, adres bilgilerinde değişiklik olan öğrencilerin bu bilgileri güncelleyebileceğini duyurdu. Adayların LYS başvurusundan önce adres değişikliğini yapması gerekiyor. Yapılan açıklamaya göre, adres bilgisi değişen adayların, LYS'lere başvuru yapmadan önce http://ais.osym.gov.tr internet adresinden adres değişikliğini, daha sonra 2012-LYS'lere başvurusunu yapması gerekiyor. Gereken güncellemeler için T.C kimlik numaraları ve aday şifreleri kullanılacak. Adaylar adres güncelleme işlemleri LYS başvurularının sona erdiği 30 Nisan Pazartesi saat 23.59'a kadar yapılabilir.

LYS'ler, 16-17 Haziran ve 23-24 Haziran 2012 tarihlerinde, Matematik, Fen Bilimleri, Edebiyat-Coğrafya, Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil kategorilerinden yapılacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.