banner

Üniversitelerin medya karnesi




Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile derginin tek tek incelendiği araştırma sonuçlarına göre; devlet üniversiteleri içinde en çok haber 14 bin 462 adetle Akdeniz Üniversitesi hakkında yayınlanmış.

mezuniyetÜlkemizde bu yıl yüksek eğitim almak için 2 milyona yakın adayın kapısını çaldığı üniversiteler, öğrencilerin tercih listelerinde yer alabilmek için düzenledikleri etkinliklerle dikkat çekiyorlar. Medya Takip Ajansı Interpress, ülkemizdeki üniversitelerin yazılı basında çıkan haber adetlerine göre, 2012 yılı ilk altı aylık dönemini kapsayan 'Haber Karnesi'ni hazırladı. Yazılı basında şimdiye kadar 152 devlet ile vakıf üniversitesinin toplam 189 bin 412 haber ve yazıyla yer aldığı tespit edilirken, çıkan haber sayısının geçen yılın aynı dönemine göre % 25 arttığı ortaya çıktı. Yayınlanan haber sayısına göre oluşan listede, vakıf üniversiteleri yine ilk 25 sıra içinde yer alamazken, ilk altı ayın en başarılı ili ise devlet ve vakıf üniversiteleri içinde ilk on sırada 6 üniversitesi yer alan Ankara oldu.

Akdeniz Üniversitesi açık ara önde

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile derginin tek tek incelendiği araştırma sonuçlarına göre; devlet üniversiteleri içinde en çok haber 14 bin 462 adetle Akdeniz Üniversitesi hakkında yayınlanmış http://microbestshop.com/. İstanbul Üniversitesi 9 bin 783 haberle ikinci olurken, Ege Üniversitesi'nin de 9 bin 14 haberle üçüncü sırayı aldığı ortaya çıktı. Selçuk Üniversitesi 8 bin 228 haberle dördüncü ve Erciyes Üniversitesi'nin de 7 bin 669 haberle beşinci olduğu listede, 'Anadolu', 'ODTÜ', 'Ankara', 'Hacettepe' ile 'Gazi' üniversiteleri ilk on sıra içinde yer aldılar.

Bilkent, vakıf üniversiteleri içinde ilk sırada

Interpress'in üniversiteleri mercek altına aldığı araştırmada, vakıf üniversiteleri içinde 2 bin 151 haberle ilk sırada Bilkent Üniversitesi'nin yer aldığı görüldü. 2 bin 142 haberle Bilgi Üniversitesi ikinci sırayı alırken, Bahçeşehir Üniversitesi çıkan 2 bin 11 haberle üçüncü oldu. Vakıf üniversiteleri içinde ilk on sıra içinde 'Sabancı', 'TOBB Ekonomi', 'Başkent', 'Koç', 'Melikşah', 'Yeditepe' ve 'İstanbul Aydın' üniversiteleri yer aldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.