banner

Talip Emiroğlu / Avrupa Eğitim Kurumları YK Başkanı




Talip Emiroğlu / Avrupa Eğitim Kurumları YK Başkanı

Giresun ili Piraziz ilçesi Bozat Mektebi kurucu öğretmeni Emiroğlu Müderris Ali Efendi (1745-1812)'nin hem anne, hem de babadan 7. kuşak torunudur.

Öğretmen ağırlıklı bir aileye ve bölgeye mensup olan Talip Emiroğlu, Trabzon Karadeniz Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'ndeTürk Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitimini tamamlamıştır.
Enver Yücel ve Salih Yılmaz'ın kurduğu (1988) Final Dershanesi'nin ortağı olarak asıl mesleği olan eğitimciliğe ve eğitim işletmeciliğine başladı.
Kongre üyesi olduğu BJK ile işbirliği yaparak kulubün adını taşıyan BJK Koleji'ni (1996), anaokulundan liseye Türkiye'nin iki yabancı dilde eğitim veren (İngilizce - Almanca) ilk özel okulu olan Avrupa Koleji'ni (1997) kurdu.
Amerika'daki Kent State Üniversitesi ile uzun süren ilişkilerini yeni bir okul kurarak somutlaştıran Talip Emiroğlu, 2005 yılında Kentliler İlköğretim Okulunu kurarak Kent State Koleji'ni oluşturdu.
Emiroğlu, başkanı olduğu Avrupa Eğitim Vakfı' na bağlı olarak 2009'da Avrupa Meslek Yüksekokulu' nu kurdu.
Eğitimde Atatürk'ün gösterdiği yolda, "Türk olduğunu unutmadan, dünyadan kopmadan hoşgörü, barış ve kültürlere saygı" anlayışını ilke edinen Talip Emiroğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

Türkiye Özel Okullar Birliği üyesi ve TÖDER (Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği) Kurucu Yönetim Kurulu üyesidir. Ayrıca Talip Emiroğlu' nun eğitim içerikli iki yüzün üzerinde yayınlanmış makalesi bulunmaktadır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.