banner

Tuba Dumlu Güler




Erzurum’un ibrahim Hakkı Mahallesindeki (Şıh köyü) İbrahim Hakkı Ortaokulunda görev yapan 29 yaşındaki evli ve bir çocuk annesi Fen ve Teknoloji öğretmeni Tuba Dumlu Güler, öğrencilerin daha başaralı olması, dersleri sevmesi ve kız çocuklarının eğitime kazandırılması için farkındalık yarattı.
Pasinler ilçesinin Taşkaynak Köyünde 2008 yılında görev yaparken okuldaki imkansızlıkları duyurmak için ‘Almira’ isimli okul kültür dergisini çıkarıp okuyamayan kız çocuklarının mektuplarını yayınlayan Tuba Dumlu Güler sayesinde köye yeni bir okul yapıldı.
Tuba Dumlu Güler, İİbrahim Hakkı Ortaokulunda öğrencilerle çok sayıda proje hazırladı, bilim ve kültür dergileri çıkardı, ilk kez köy okulunda bilim şenliği düzenledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.