banner

Gezici Bilim Müzesi




Bahçeşehir Koleji ‘’Gezici Bilim Müzesi’’ adıyla Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden birini gerçekleştirerek, tüm çocukları bilim ile buluşturuyor.
Türkiye genelindeki okullarında açtığı Bilim Müzeleriyle bilimin başlangıç noktası olan Bahçeşehir Koleji, bu kez de bilimi Türkiye’deki tüm çocuklara ulaştırmak için Gezici Bilim Müzesi projesini hayata geçirdi.
5 Nisan Cuma günü Bahçeşehir Koleji İlköğretim Kampüsünde düzenlenen basın toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı ; ‘’Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek üzere Türkiye’de ilk ve tek kurulan Fen ve Teknoloji Lisesi’nden sonra Türk insanının bilime, bilimsel düşünceye ve gelişen teknolojiye ilgisini artırmak amacıyla okullarımızda Bilim Müzeleri açıldı. Bu kez de bütün çocukları bilim ile tanıştırma arzusuyla Gezici Bilim Müzemiz yola çıkıyor. Bu gurur verici projeyi hayata geçirmiş olmaktan gurur duyuyoruz.’’ diye konuştu.
Devrim Karaaslanlı’nın konuşmasının ardından Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri tarafından Gezici Bilim Müzesi içinde yer alan istasyonlar tanıtıldı.
Gezici Bilim Müzesi ; Adana, Mersin, İskenderun, Denizli, Ankara, İzmir, Samsun, Bursa, Balıkesir, Bandırma, Burhaniye/ Körfez, Edirne, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli olmak üzere 15 ilde çocuklarla buluşacak. İçinde bulunan 25 ayrı istasyon ile ‘’bilim’’ tüm çocuklara en ilgi çekici şekilde tanıtılacak.
Gezici Bilim Müzesi projesi basın sponsoru Hürriyet Çocuk Kulübü tarafından Gezici Bilim Müzesi içerisinde kurulan greenbox stüdyoda, çocukların istedikleri bir ünlü ile röportaj yaptıkları eğlenceli fotoğraflar çekilecek ve hemen özel karton çerçevesiyle çocuklara hediye edilecek. Aynı zamanda çocuklar sosyal medya hesaplarından da bu fotoğrafları paylaşabilecekler.
Bahçeşehir Koleji tarafından hayata geçen, Gezici Bilim Müzesi sosyal sorumluluk projesi; Nisan, Mayıs, Haziran aylarında Türkiye’nin yollarında çocukların bilime olan ilgisini arttırmayı hedefliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.