banner

Genç Yazarlar




"Genç Yazarlar" öğrencilerimizin gönüllü yazar olarak çalışacakları uluslararası bir e-dergi yaratmayı amaçlamaktadır. Dergimizde röportajlar, yazarlarımızın (öğrencilerimizin) ve koordinatörlerimizin makaleleri, bulmacalar, gösteriler, sunumlar, mini sözlükler, fotoğraflar, videolar, karikatürler ve bilmeceler yer alacaktır. 

Bu projemizde Avrupa Birliği öncelikleri de dahil olmak üzere yedi ana tema ile ilgileneceğiz. İnsan ve çocuk hakları, Avrupa vatandaşlığı, çevre sorunları, geleneksel mutfaklar ve yemek alışkanlıkları, kültürel öğeler, edebiyat (tanınmış yazarların, şairlerin, yerel hikayelerin, efsanelerin, peri masallarının ve şiirin en güzel örneklerinin sunulması) ortak ülke ve şehirlerin tanıtılması konuları etkili faaliyetlerle desteklenecektir.
Bu proje sayesinde öğrencilerimizin hayal güçlerini ve yeteneklerini geliştirip, yabancı dil becerilerini arttırmayı amaçlamaktayız.
Ayrıca bu projemiz, öğrencilerimize uluslararası ve insani iletişim için uygun bir ortam sağlayacak ve geleceğe bakış açılarını zenginleştirecektir.
Okulumuzun koordinatörlüğünde, İtalya, Portekiz, Polonya, Macaristan ve Romanya’dan okulların ise ortaklığında yürütülen bu projede yer alacak bütün katılımcıların edinecekleri yetenekleri ve geliştireceği farkındalıkları şöyle sıralayabiliriz;
- kendi kültür, gelenek, edebiyat, dil, din ve yaşam tarzı ile Avrupa ülkeleri arasındaki farklılıkların ve benzerliklerin farkında olmak,
-hoşgörülü olmak
-insan ve çocuk hakları,
-çevre sorunları,
- yaşlı kuşaklara karşı daha saygılı ve sorumlu olmak,
-okuma alışkanlığını teşvik etmek,
-ahlaki ve etik değerlerini tanımak ve tanıtmak.

Projemizin somut hedefleri ise şunlardır;
-farklı kültürlerin ve geleneklerin farkında olmak,
-hoşgörü ve özgüven inşa etmek,
-yabancı dil çalışmasını ve dil çeşitliliğini desteklemek,
-yabancı dil, edebiyat, coğrafya, kültürel unsurlar, sanat, müzik ve bilgi ve iletişim teknolojileri bilgisi ile kullanımını artırmak,
-deneyimleri ve fikirleri paylaşmak,
-öğretmek ve öğrenmek için yeni teknolojileri kullanmak,
-yabancı dil eğitimini desteklemek.

Genel olarak özetlersek, iki yıl boyunca yürüteceğimiz bu proje ile yabancı diller, gelenek ve kültürler, toplumsal bütünleşme, insan ve çocuk hakları, coğrafya, el sanatları, okuma alışkanlığı, müzik ve edebiyat konuları üzerine çalışmalar yapıp, bu konuların işleneceği yedi adet e-dergi yayınlanacak ve ayrıca proje boyunca yapılan bütün çalışmalar projemizin web sitesinde yayınlanacaktır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.