banner

Geleceğin Sınıf Tasarımı




Ben Florya Final İlkokulu, birinci sınıf öğretmeni, Yelis Gümüşoğlu. Okulumda European School Net tarafından yürütülen “Geleceğin Sınıf Tasarımı” projesinde yer almaktayız. 

Avrupa Okul Ağı (AOA) tarafından yürütülmekte olan iTEC projesi, yerleşik ve ortaya çıkmakta olan teknolojilerin gelecek 5-10 yılda sınıflarda yeteri kadar kullanılabilirliğini araştırmakta olup 5 fazdan oluşmakta ve 2010 Eylül - 2014 Aralık dönemini kapsamaktadır. Avrupa Komisyonundan €9.45M.luk finansmanı 15 Eğitim Bakanlığının ve 12 ülkeden 1,000 kadar pilot okul sınıfları katılımı ile iTEC, şimdiye kadar Avrupa Okul Ağı ( European Schoolnet- http://itec.eun.org ) ve destekleyen Eğitim Bakanlıkları tarafından yürütülen stratejik ve en geniş kapsamlı projedir. İTEC projesinin amacı, geleceğin sınıfı için ortaklaşa iddialı senaryolar geliştirmek üzere politika yapıcıları, araştırmacıları, teknoloji tedarikçilerini ve yenilikçi öğretmenleri bir araya getiren bir fikir laboratuarı oluşturmaktır. Bu senaryolarla ortaya yeni çıkan bilgi ve iletişim teknolojileri, Avrupa’dan katılan büyük ölçekli pilot okullarda test edilerek doğrulanmaktadır. Bu çalışma sonuçlandığında, hem ulusal hem de Avrupa düzeyinde eğitim reformu süreçleri yeniden şekillendirilecektir.
İtec projesinin 2, 3, 4, 5. fazlarını okulumuzda üç yıldır uygulamaktayım. Geçmiş faz öğrenme hikayelerinin örneklerini http://finalyelisgumusoglu.wikispaces.com/ ; son faz çalışmalarını ise http://yelisgumusoglu.weebly.com/ web adresinde bulabilirsiniz.
İtec projesinin amacı, ekonomiye 20 yıl sonra katılacak bireyleri yetiştirmede çağın teknolojisini kullanmaktır. Bilgisayar teknolojilerinin üst düzeyde kullanıldığı bu dönemde öğrencilerimizin eğitimlerinin klasik olarak kalması mümkün değildir. Bu amaçla farklı öğrenme hikâyeleri ile teknolojiyi birleştirerek yeni eğitim programları oluşturmaya çalışmaktayız. Aşağıda linki verilen videolarda yapılan çalışmaları görebilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=SzzbzcZSAfA
http://www.youtube.com/watch?v=a9Aq4ohcoe8
http://www.youtube.com/watch?v=92GjkxQerPo
http://www.youtube.com/watch?v=vDKYTJaKoUc

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.